Kontryhel a menstruace

1568
26.6.12 08:37

Kontryhel a menstruace

Ahoj holky,

mám dotaz ohledně čaje z kontryhelu. Začala jsem ho pít 2. DC a když si ho dám, přestane mi mentruace a mám jen slaboulinký hnědý výtok - spíš nic než něco. Jakmile ho přestanu pít (cca 12 hod.) menstruace se vrátí (dnes jsem 4 DC). Jediná věc, co mě napadá, že by to mohl způsobovat kontryhel. Co si o tom myslíte? Nikde jsem nic takového nečetla, že by to měl způsobovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tadelka
26.6.12 08:58

@pettta tak mě kontryhel vždy rozházel cyklus. Začala jsem ho pít kvůli sliznici, ale musela jsem přestat. Tak já ho určitě neeee :?

• Citovat
  • Upravit
1568
26.6.12 09:05

@Tadelka Já ho právě začala pít také kvůli sliznici. Mám dlouhé cykly (poslední 63 DC a po vyvolávačce). Ted jsem dostala od doktorky Utrogestan na zkrácení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
26.6.12 09:08

@pettta mě stejně ta sliznice nerostla, jen ten cyklus mi to rozhodilo. Co mi pomohlo na sliznici, je pivo. Každý den jsem si dala 12ti stupňové a sliznice byla výstavní. Mám to fakt vyzkoušené. Tak že já doporučuji pivo :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1568
26.6.12 09:10

@Tadelka :lol: tak to bych mohla vyzkoušet, ted je venku krásně a takové pivo na zahrádce není marné. A klasické světlé nebo tmavé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
26.6.12 09:12

@pettta tak já jela na malinovém, tak že světlé, ale myslím si, že nejde o barvu ale o procenta, protože ty procenta prokrvují :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Tadelka
26.6.12 09:13

@pettta když jsem zjistila, že jsem těhu, tak jsem si začala kupovat nealko, ale teď už tak týden nemám na pivo ani pomyšlení :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1568
26.6.12 09:19

@Tadelka Já to myslela tak, jestli světlé nebo tmavé (černé) pivo :-D. Zkusím nechat tenhle měsíc kontryhel a když tak v dalším cyklu se přesunu na pivo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
26.6.12 09:20

@pettta :mrgreen: tak držím palce, pak dej vědět :palec:

• Citovat
  • Upravit
43035
26.6.12 12:06

Ja teda mela po kontryhelu MS jak krveprolití, na bolest to ale pomahalo pekne. Ale MS mi taky dela pauzu, cca druhy den to tak na pulden prestane a zase se rozjede -i bez kontryhelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1568
26.6.12 12:13

@Pudloslava Díky za info. Nikdy předtím jsem to totiž neměla, že by se to takhle zastavila. A kontryhel mi moc chutná, tak bych ho nerada vysazovala jen tak :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5382
26.6.12 19:29

Piju kontryhel zatím druhý cyklus, takže asi moc neporadím. Ale měla jsem po něm určitě menší krvácení a o 1 den se mi zkrátila MS, ani křeče v břiše nebo velké bolesti, na které trpím nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
15.6.15 15:50

Kontryhel a bolestivost menstruace

Ahoj holky!
V lednu jsem prodělala revizi dělohy (ZT) - jako každá, jež tuto nemilou záležitost podstoupila, jsem hledala „babské rady“, dočetla se o kontryhelu a ihned po revizi jsem ho nasadila. Poctivě jsem ho pila celý šestinedělí. Menstruace přišla krásně po 28ti dnech.
Dál jsem užívala kontryhel tak, jak se má - od prvního dne cyklu do ovulace.
Od revize jsem ale každou menstruaci doslova protrpěla, měla jsem ji NEUVĚŘITELNĚ bolestivou (analgetika nepomáhala), i dost dlouho trvala (dva dny špinění, pak ještě 4-5 dnů krvácení).
Lámala jsem si hlavu proč mám tak silné bolesti - mudr. nic nenašla, hormonální profil ok…
Zkusila jsem tento cyklus kontryhel vysadit a zdá se mi, že tentokrát menstruace není tak bolestivá :think:
Máte některá taky takovou zkušenost, že by kontryhel zhoršoval menstruační bolesti (když všude se píš, že naopak je zklidňuje)??? :nevim:
Ještě teda musím říct, že mám nejspíše (nepotrvzenou) endometrizu (dle Mudr.), asi tedy nějakého lehčího stupně… Tak že by ta souvislost kontryhel vs. menses souvisela s tím? Nevíte? Nemáte někdo totožnou zkušenost?
Děkuju! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
15.6.15 16:20

@Petrušačka Ahojky :). Já jsem kontryhel pila po SP, abych se vyčistila a na revizi nemusela. Nevím zda to bylo kontryhelem nebo samotným „čištěním“, ale také jsem si užila nebývalé bolesti.. Zase kamarádka ho pila kvůli vyčistění po porodu a srovnání MS, ale takové bolesti neměla… Tak možná jak kdo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
15.6.15 22:06

Ahoj,
já po kontryhelu lezla po čtyřech a menstruaci jsem měla tak 10 dní. Na každého to asi působí jinak. Každopádně by to do mě už nikdo nedostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí