Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Rada bych se dozvedela zkusenosti tech, co byly odeslane na konziliarni ultrazvuk. Jsem objednana na velky ultrazvuk ve 20. tydnu a doktorka mi rekla, ze vzhledem k veku radsi napise doporuceni na konziliarni ultrazvuk. Ale predtim se ji neco nezdalo na srdicku, ze tan neco nevidi tak jasne, jak by mela, tak se bojim, ze tam videla nejaky problem. Na strankach Gennetu je napsano:
D/4D ultrazvukové vyšetření je použito k upřesnění či doplnění diagnózy případné vady plodu.
Byla jste nektera na tom konziliarnim ultrazvuku a dopadlo to dobre? Snazim se najit uklidneni
Diky
Já jsem byla ve 2. těhotenství, moje dr. viděla „cosi“ v břiše dítěte. Byl to pouze naplněný žlučník
Prostě je to upřesnění, když si tvůj dr. přestává věřit na to, aby dělal závěry, neznamená to nutně, že něco opravdu bude špatně.
Jeejda, mému dr. s zdálo, že dítě málo roste, resp. neroste vůbec
, tak mě tam taky hnal a já jsem tam vystrašená šla. A jak jsem tam přišla, koukali na mě jako na magora, co že tam dělám, že je to úplně normální miminko
![]()
mmch. já jsem i sama na sobě cítila, že děťátko roste, ale vystrašil mě nehorázně. Ale člověk tam radši jde, co kdyby, že…
v téhle fázi to znamená, že tam dr. cosi vidí, ale víme, jak to s doktory je. Hlavně v těhotenství je to ošemetné, kdyby něco přehlídli, měli by na krku žalobu, tak někdy i vidí to, co tam třeba není., holt mají velké oči
Jste hodne, diky, je mi lip
ale jestli mi tam budou i merit pred tim ultrazvukem tlak, asi jim ten navlek roztrhnu nebo jim praskne displej ![]()
Byla jsem tam dvakrát. Poprvé mě strašil gynekolog vývojovou vadou. Podruhé jsem tam šla kvůli věku (měla jsem se rozhodnout, zda podniknout amnio).
Vše bylo v pořádku, navíc miminko uvidíš velmi podrobně. Vyklubal se z toho příjemný zážitek.
Držím palce.
Tak u nas se z toho prijemny zazitek nevyklubal, doktorka byla strasne odmerena, jako by merila latku na zaves a ne miminko. A strasne nas vystrasila rizikem postizeni, vycetla mi, ze jsem nebyla na genetice, hnala me na odber plodove vody… No nakonec nas uklidnila mila geneticka, ale tento ultrazvuk byl fakt hrozny zazitek. Na odber jsem nesla.
Ahoj, já taky byla, doktorka mladá hnusně se chovající, se žvejkačkou a pearcingem v hubě. Ani rozumět jí nebylo......ale nakonec dobrý. Já teda podstoupila amnio.
Mě čeká zítra konsiliární utz, na genetice jsem byla kvůli špatným výsledkům z krve na genetice mi dělali NT screeing a tam mi bylo řečeno že je pozitivní ikdyž hodnoty mi příjdou normální tak mě odeslala genetička pro jistotu na tento utz o jaký utz se jedná? co přesně tam budou zkoumat? děkuji moc už teď se hrozně bojím už minulý týden mě vystrašili dost tak se bojím dost i teď. ![]()