Tužší děloha? 9.týden

MIŠANA1
9.11.12 10:55

Tuhší děloha??9.týden..

Zdravám, dneska jsem přišla od dr kvuli píchání v břichu a prý mám tuhší dělohu, máte s tím zkušenost? Jsem doma..Byla tam starší dr, která do dnes nemá ani počítač a celkem mě vyděsila, že někdy to muže vyvolat potrat.Jako nebolí to moc, spíě mě zajímá ta tuhost dělohy..Měli jste to někdo taky? a to se dá poznat z ultrazvuku? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
9.11.12 11:19

Upřímně, myslím, že to je blbost.

pobolívají děložní vahy, jak se děloha rozpíná. pokud ti lékařka na základě stížnosti na pobolívání břicha řekla, že máš tužší dělohu, změnila bych ji. (to bych udělala já, záleží na tobě, jak jsi tam spokojená). lékař by měl podle mého spíš uklidňovat než vyhledávat patologii, ale holt je k tomu už od studia veden.

nestresuj se, takových věcí v těhotenství ještě uslyšíš hodně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
9.11.12 11:33
@Saroya píše:
Upřímně, myslím, že to je blbost.

pobolívají děložní vahy, jak se děloha rozpíná. pokud ti lékařka na základě stížnosti na pobolívání břicha řekla, že máš tužší dělohu, změnila bych ji. (to bych udělala já, záleží na tobě, jak jsi tam spokojená). lékař by měl podle mého spíš uklidňovat než vyhledávat patologii, ale holt je k tomu už od studia veden.

nestresuj se, takových věcí v těhotenství ještě uslyšíš hodně :roll:

Nebyla jsem u vsé dr. mám ji v jiném městě tak jsem skočila tady.Jsem se ji právě taky ptala na to, jestli to je časté normální a on že ne není. Spíš jsem chtěla uklidnit.Ale tak tuhší neznamená uplně tuhá ne? :) no mám za sebou jedno ZT taky se bojím no..

• Citovat
  • Upravit
31281
9.11.12 12:09

Já si myslím, že tě chtěla mít z krku, dle utz nezjistila nic špatného - a tak ti řekla, že tě píchá v břiše, protože víc cítíš roztahování dělohy…a možná si ani neuvědomila, že tě tim vyděsila.
Pro jistotu bych maximálně zašla za tvou ošetřující gyndr., ať máš klid.

Pokud by to měl bejt nějakej průšvih, tak tě nepošle domů, ale do nemocnice na rizikáč. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
9.11.12 12:19
@Mar__tanka1983 píše:
Já si myslím, že tě chtěla mít z krku, dle utz nezjistila nic špatného - a tak ti řekla, že tě píchá v břiše, protože víc cítíš roztahování dělohy…a možná si ani neuvědomila, že tě tim vyděsila.
Pro jistotu bych maximálně zašla za tvou ošetřující gyndr., ať máš klid.Pokud by to měl bejt nějakej průšvih, tak tě nepošle domů, ale do nemocnice na rizikáč. :hug:
:kytka: :kytka: k mé dr se dneska právě nedostanu, ale děkuji. Snad to teda bude dobré. Třeba to je fakt automatický nález, když člověk přijde a řekne že ho to bolí. Jako není to bolest co by se nedala vydržet, spíš jako nevydržím sedět doma pokud nevím že je vše ok. Minule se mi to pokazilo v 10.týdnu, tak proto.2děti už mám.. :nevim: :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
31281
9.11.12 16:00

@MIŠANA1 tak pokud jsi neměla „tužší“ dělohu při prvních dvou dětech, tak si nemyslím, že by ti najednou ztvrdla 8)
a kdy se dostaneš ke své doktorce, nebo teda do města? zajela bych pak k ní, ale né z důvodu nějakého strachu, ale spíš pro vysvětlení, co to jako znamená…nebo co tvé ošetřující zavolat? že ti tohle řekla ta jiná doktorka (zprávu máš? tam by ses možná dočetla víc) a chceš vědět co to znamená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
9.11.12 17:04

Hele tak pokud navíc dvě děti máš…to se mi fakt nezdá, měla by to vysvětlit, takovou divnou hlášku. asi nebude od věci zavolat své doktorce a nechat se uklidnit, taky by mi to leželo v hlavě, taková zvláštní divnověc. a souhlas že by tě poslala do nemocnice, kdyby to bylo špatné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
9.11.12 18:10
@Mar__tanka1983 píše:
@MIŠANA1 tak pokud jsi neměla „tužší“ dělohu při prvních dvou dětech, tak si nemyslím, že by ti najednou ztvrdla 8)
a kdy se dostaneš ke své doktorce, nebo teda do města? zajela bych pak k ní, ale né z důvodu nějakého strachu, ale spíš pro vysvětlení, co to jako znamená…nebo co tvé ošetřující zavolat? že ti tohle řekla ta jiná doktorka (zprávu máš? tam by ses možná dočetla víc) a chceš vědět co to znamená…

ve zprávě mám normální nález, nekrvácení atd atd jen o děloze že je tuhší. Jsem se ji právě ptala co to znamená a jestli je to časté a ony že to normální není, že někdy to je následek potratu.Ale jinak že ted je vše ok, srdíčko bije a atd, že kdybych začla špinit nebo něco tak do nemconice. Spíš mě zajímalo, jestli se s tím někdo setkal..

• Citovat
  • Upravit
17629
9.11.12 19:16

Tak mi to nedalo a trochu jsem googlila. přikláním se k tomu, že by mohlo jít o tuhost ve smyslu kontrakcí, stažení, našla jsem tohle http://www.rodina.cz/dotaz85513.htm, odpově´d je dosti uklidňující, ale nevíme, jestli jde o totéž. osobně by pro mě byl podstatný názor mého lékaře, kterému věřím a pocit, který z těhotenství mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
9.11.12 19:25
@Saroya píše:
Tak mi to nedalo a trochu jsem googlila. přikláním se k tomu, že by mohlo jít o tuhost ve smyslu kontrakcí, stažení, našla jsem tohle http://www.rodina.cz/dotaz85513.htm, odpově´d je dosti uklidňující, ale nevíme, jestli jde o totéž. osobně by pro mě byl podstatný názor mého lékaře, kterému věřím a pocit, který z těhotenství mám.

odpověd tam nevidím..ale velikost dělohy mi odpovídá..Ještě mě napadlo jestli to nemám ze včerejšího sexu..

• Citovat
  • Upravit
17629
9.11.12 19:45

Jsou tam záložky. na jedné je otázka a vedle se překlikne do odpovědi, taky jsem to nejdřív neviděla. pokud jde o stah dělohy, tak by to asi se sexem souviset mohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
9.11.12 20:14
@Saroya píše:
Jsou tam záložky. na jedné je otázka a vedle se překlikne do odpovědi, taky jsem to nejdřív neviděla. pokud jde o stah dělohy, tak by to asi se sexem souviset mohlo

jsem ji měla citlivou už asi předtím a včerejšek jsem tomu přidala. odpověď jsem našla, tak snad to bude dobré..už mám za sebou jedno ZT, takže mám strach :nevim: snad se to do rána zklidní, teď mě to zase bolí no..

• Citovat
  • Upravit
17629
10.11.12 08:06

A horčík ti na to nepomáhá? ten uvolňuje hladké svalstvo, mně na bolení podbřišku pomohl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
10.11.12 09:37
@Saroya píše:
A horčík ti na to nepomáhá? ten uvolňuje hladké svalstvo, mně na bolení podbřišku pomohl

jo na chvili mi pomuže, ale jim jich 6denně.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17629
10.11.12 12:10

@MIŠANA1 no evidentně nic víc nevymyslíme, moc ti držím palce, ať je vše ok a ať je ti dobře, tomu strachu po předchozí zkušenosti dobře rozumím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí