Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím, je tu někdo, kdo na tomto testu byl? Jaké jsou vaše zkušenosti? Nebo někdo o něm uvažujete jako o alternativě k odběru plodové vody? Díky.
Ahoj
…já na něm byla teď v pondělí…a výsledky budou do 3 týdnu… ![]()
Já na tom byla v Gennetu v Praze - stálo to 14 000Kč a posílájí to myslím do Hong Kongu..taky doporučovali odběr pl.vody, ale jsem po 2 ZT a tak jsem to nechtěla riskovat a genetička mi to ani nedoporučovala…tak jsem zvolila tuhle variantu…tak uvidíme ![]()
@Andel007 píše:
Já na tom byla v Gennetu v Praze - stálo to 14 000Kč a posílájí to myslím do Hong Kongu..taky doporučovali odběr pl.vody, ale jsem po 2 ZT a tak jsem to nechtěla riskovat a genetička mi to ani nedoporučovala…tak jsem zvolila tuhle variantu…tak uvidíme
Díky, taky jsem měla jednou ZT a jeden předčasný porod a jeden hrozící předčasný, nakonec v termínu. Takže se bojím, že jsem rizikovější než průměr. Riziko DS mi vyšlo kvůli vysokému hCG a vysokému věku 1:59. Je to dost na to, abych chtěla zkoumat, jak to teda je, ale zase mi to přijde málo na to, abych podstupovala plodovku s rizikem potratu 1:100. Tady uvádějí spolehlivost při detekci DS 99,91%, to mi přijde skvělé.
To je zajímavý, neslyšela jsem o tom - na základě čeho to detekují? Nemáte nějaký odkaz?
http://www.prenascan.eu/
Detekuje se to na základě zlomků DNA dítěte v krvi matky. Pokud tam třeba najdou víc úlomků chromozomu 21, než by mělo být, tak to znamená s velkou pravděpodobností, že tam ty chromozomy jsou tři místo dvou a jde tedy o DS.
No já měla riziko z 1NT screeningu 1:220 a po tripl testech 1:2300 a přes to jsem si to raději nechala nabrat, dnes jsem byla na ultrazvuku u výborné Dr. Frisové v Praze…a říkala, že to downa nevypadá a že se to riziko tím dobrým ultrazvukem ještě snižuje snad na 1:5600 tak něco…tak že jsem trošičku klidnější…
Cuarenteno kolik jsi měla to hcg…myslím si že u tebe to bude možná dělat ten věk to riziko ne??? Kolik ti je vlastně let?
@Andel007 píše:
No já měla riziko z 1NT screeningu 1:220 a po tripl testech 1:2300 a přes to jsem si to raději nechala nabrat, dnes jsem byla na ultrazvuku u výborné Dr. Frisové v Praze…a říkala, že to downa nevypadá a že se to riziko tím dobrým ultrazvukem ještě snižuje snad na 1:5600 tak něco…tak že jsem trošičku klidnější…Cuarenteno kolik jsi měla to hcg…myslím si že u tebe to bude možná dělat ten věk to riziko ne??? Kolik ti je vlastně let?
Mám hCG tuším 3,64 MoM. Je to docela dost.
A tuhle hodnotu jsi měla v prvním NT screeningu??? Nebo v tripl testu?
@Cuarentena píše:
Mám hCG tuším 3,64 MoM. Je to docela dost.
Před rokem mi zjistili podezření na DS 1:13y! Takže šílený'Byla jsem na plodové vodě. Prcek je zdravý kluk
. Ale ty nervy!!!Být to před rokem tak na to jdu určitě-ten odběr plod.vody byl pro mě šíleně stresující a i mě potom dost bolelo břicho:(. Akorát mě zaráží ta cena. 14000???
![]()
No někde to stojí dokonce kolem 40 000Kč…to zas posílají někam do Ameriky…
![]()
@ametyst píše:
Před rokem mi zjistili podezření na DS 1:13y! Takže šílený'Byla jsem na plodové vodě. Prcek je zdravý kluk. Ale ty nervy!!!Být to před rokem tak na to jdu určitě-ten odběr plod.vody byl pro mě šíleně stresující a i mě potom dost bolelo břicho:(. Akorát mě zaráží ta cena. 14000???
![]()
![]()
Mě teď gyndař říkal 28tis - Olomouc a to bylo nedávno i v telce, že je to novinka a byl tam i ten Japonec, co na to přišel ![]()
Ahoj, jen dodám svoji zkušenost s trochu jiným testem, který ale taky detekuje některé věci z krve matky. já byla na testu pohlaví, dítě je kluk, takže DNA plodu by se mělo dát najít snadno. test je 3× „jištěný“, než dají rozhodnou odpověď testují 3 rlzné věci. nám test vyšel 3× na holku!! a až pak když byl UTZ nezpochybnitelný najednou „zázrakem“ vyšel kluk, mám podezdření, že to už snad i zfalšovali
prý cca u 1% těhotenství se neuvolňuje do krve matky dost krve plodu, aby se to dalo detekovat. držím vám palce, abych si to za vás vybrala já, u nás to byla jen zvědavost, u vás jde o zdraví. ale „varovat“ jsem tě prostě musela
pro nás to byl celkem šok, je to test na základě kterého posílají maminky s nemocí přenosnou podle pohlaví na potrat, tak představa, že se jim tohle stane u té s možností nemoci, to je fakt síla ![]()
@ANEBjája píše:
Ahoj, jen dodám svoji zkušenost s trochu jiným testem, který ale taky detekuje některé věci z krve matky. já byla na testu pohlaví, dítě je kluk, takže DNA plodu by se mělo dát najít snadno. test je 3× „jištěný“, než dají rozhodnou odpověď testují 3 rlzné věci. nám test vyšel 3× na holku!! a až pak když byl UTZ nezpochybnitelný najednou „zázrakem“ vyšel kluk, mám podezdření, že to už snad i zfalšovaliprý cca u 1% těhotenství se neuvolňuje do krve matky dost krve plodu, aby se to dalo detekovat. držím vám palce, abych si to za vás vybrala já, u nás to byla jen zvědavost, u vás jde o zdraví. ale „varovat“ jsem tě prostě musela
pro nás to byl celkem šok, je to test na základě kterého posílají maminky s nemocí přenosnou podle pohlaví na potrat, tak představa, že se jim tohle stane u té s možností nemoci, to je fakt síla