Konzistence stolice po příkrmech

2039
7.2.13 09:27

Konzistence stolice po příkrmech

Ahoj maminky. Mám opět všetečný dotaz. Jak vypadala stolice Vašich miminek po zavedení příkrmů? U nás ze začátku míchaná vajíčka, akorát oranžová, ale tak po týdnu se to změnilo na konzistenci modelíny - vypadá to prostě jak bobečky, ale nijak extra tvrdé. Malý má ale i tak problém to vytlačit. Jsme zatím na zelenině (prvně jsem dala tento týden i maso), zkusila jsem mu místo mrkve dávat dýni (příkrmy kupuju), aby ho projmula, ale nic. Myslíte, že bych měla zkusit už i ovoce (mám strach, abych mu to ještě nějak víc nerozhodila…)? Nebo je to prostě normální a nemám to řešit? Jinak je na MM, plus mu vařím čajík na trávení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
7.2.13 09:31

@PetrušeKl Synovi jsem davala ruzne prikrmy a i ovocne prikrmy dostaval!! ;) Nevim kolik je tvemu diteti, ale ja tohle davala synovi nejak od 4 mes.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.2.13 09:33

To je na tobě.. Zkus třeba dát napít šťávy - švestková.. Pokud ale vyloženě netrpí, nechala bych to být.. Třeba se to srovná samo - střeva si musí zvyknout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
7.2.13 09:35

Syn má kozí bobky i po ovoci :-) Co ho zaručeně prožene vždycky jsou hrušky, ale my jsme zaváděli ovoce až po měsíci zeleniny, ještě co trochu tu stolici změkčilo byla červená řepa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
7.2.13 09:37

Dávej víc pít třeba heřmánek, a zkus tu švestkovou štávu, nebo přesnídávku, švestky projímají. A neboj brzy se to srovná, prcek si musí na příkrmy zvyknout
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
7.2.13 09:48

Měli jsme stejný problém, po zelenině jsem dávala švestkovou šťávu. Asi po třech týdnech se to srovnalo, asi si střeva zvykla. S ovocem bych počkala až měsíc po zelenině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
7.2.13 09:50

Je mu za týden 7 měsíců. Byl plně kojený, tak jsme začínali až v šestém měsíci. No on pořád trpí na větry. Já jsem se těšila na příkrmy, že mi všichni říkali, že se to srovná a ono kulový. On malý ale není žádné velké šídlo, takže to bude i tím. Na bříško se přetočil asi třikrát a pak konec, leží na zádíčkách a když mu dám hračku tak, aby se za ní musel otočit, strčí si do pusy ruce stylem - polib mi šos, já si poradím jinak :-) No tak zkusíme to ovoce, třeba se to trochu rozjede. Neřekla bych, že vysloveně trpí pořád, ale každé tak 3 hodiny tlačí jak blázen a je vidět, že ho to bolí. A noci jsou úplně otřesný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
7.2.13 09:52

Zkus zmíněnou švestkovou šťávu, jednak výborně chutná a také opravdu zabírá na „modelínu“ :). Záleží i na složení příkrmů, pokud převládá v příkrmu mrkev, je to hned :).

• Citovat
  • Upravit
6391
7.2.13 09:55

;) @PetrušeKl Svestkovou stavu jsem taky davala kdyz malej mel mensi problem s kadenim, a pomohla nam.Taky nam hodne pomahaly kapicky na prdiky, na boleni briska jmenovali se INFACOL-vyborna vec!!!
Taky jsem davala obcas i hruskovou stavu.Taky byla dobra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
7.2.13 09:59

@PetrušeKl Tak my jsme to měli stejně, do půl roku plně kojený, po zavedení příkrmu tlačí až je celý rudý a v plíně není nic nebo pidi bobek, zlepšilo se to asi nejvíce tím ovocem - merunky, svestky, hrusky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
7.2.13 10:07

Moc vám všem děkuju za příspěvky a rady. Ten Infacol je dobrý nápad a to jsem myslela, že jsem už vyzkoušela vše :-) Asi mu zkusím dnes dát to ovoce. Kupujete ovocné přesnídávky nebo vše připravujete doma? :-) Je fakt, že já mu to zatím kupuju a ve většině těch přesnídávek je mrkev. Proto jsem mu včera dala jen dýni, dnes a zítra mu ji dám taky a uvidím, jestli mu to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
7.2.13 10:12

Kupovala jsem, i ted obcas koupim presnidavku…Syn ma uz totiz 22 mesicu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
7.2.13 10:13

Tak my to mame taky ted cerstve :) Mala behem tydne po zavedeni mela ze skoro vodove kojene stolice uplne tvrde bobecky, takze tlacila a tlacila. Takze jsem ji prolivala svestkovou stavou a celkem to i pomahalo. Nicmene uplne se ji to spravilo az ted po zavedeni ovoce. Ale ji to brisko nebolelo, jen to neslo vytlacit. Pokud by ji to bolelo, zkusila bych ovoce klidne hned. Jako k cemu je tabulkove zavadeni prikrmu, kdyz ti dite trpi? A jestli ppa normale, toho ovoce bych se nebala. Zkus treba jen povarenou hrusku, ta je u nas zarucena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
7.2.13 10:22

Co se da ted sehnat, tak kupuju cerstve - banany a jablka, ted jsem natrefila na hrusky v Makru, jinak je to ovoce priserne. Jinak kupuju merunky, svestky, broskve, boruvky ve sklenickach a vselijak mu to micham s cerstvymi jablky a bananem (ten totiz miluje, ale taky zatvrzuje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
7.2.13 10:34

Malýmu po zavedení příkrmů chvilku trvalo než se stolicí popasoval. Pomáhala jsem mu švestkovou šťávou a pak se to upravilo. Jinak na večer dáváme kaši, takže ráno má většinou klasický tvrdší bobíky a po obědě (maso-zelenina) vytlačí takovou mazlavou „modelínu“. Ale jak říkam, chvíli trvalo než se s jídlem popasoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí