Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Všechny děti nejedou dle doktorských tabulek. Mně někdy dítě prokope dvě hodiny v kuse a pak půl dne prospí. Na velkém utz jsem viděla, že těch kopanců cítím tak pětinu, co tam opravdu předvádí. Měla jsem čistě z pohybu pocit, že je mnohem klidnější než první dítě, no, tak mě dr. vyvedla z omylu, že mám teda extra živé miminko. Každé dítě je jinak pohyblivé a každá matka jinak vnímavá, nespekuluj nad tím, hlavně, že se hýbe.
Ty pohyby jsou za prvé minimum, za druhé dítě není stroj. Mě kopal od 15+0. Některé dny i teď (38+3) víc odpočívá, jiné prokope…
@Veronika16072000 : tech 10× za 2 hodiny je spis minimum, kdybys nekdy mela obavy, ze se nehybe moc, ale to spis az v tom 3. trimestru.
Jinak deti fakt podle tabulek kolikrat nejedou, muj prvni byl liny, kolikrat chrnel az jsem mela strach…u druheho jsem mela taky placentu vepredu a podle doktoru mela ty pohyby tlumit…no, mit ji jinde tak potes koste, druhy kopal jak blazen ![]()
@beruska9 píše:
@Veronika16072000 : tech 10× za 2 hodiny je spis minimum, kdybys nekdy mela obavy, ze se nehybe moc, ale to spis az v tom 3. trimestru.Jinak deti fakt podle tabulek kolikrat nejedou, muj prvni byl liny, kolikrat chrnel az jsem mela strach…u druheho jsem mela taky placentu vepredu a podle doktoru mela ty pohyby tlumit…no, mit ji jinde tak potes koste, druhy kopal jak blazen
Fakt? Já jich nikdy necítila o moc víc
Ale je pravda, že jako kojenci to byla spavá zlatíčka, až teď z nich začínají být torpéda.
@Veronika16072000 Buď v klidu, nic zvláštního, těš se na ultrazvuk, tenhle byl nejlepší ze všech, je to krásně vidět
ve 30 tt už je to zase moc velký, já tam nepoznala zadek od hlavy ![]()
V prvním těhotenství jsem měla placenou vzadu, ve druhém ve předu. Jediný zásadní rozdíl byla jízda v autě. U druhého to byl očistec dlouho sedět.
První byla vrtilka a škytna. Dokázala drandit i 3
Hodiny vcelku, mezi tím 10× škytat a pak 6 hodin chrnět ![]()
Druhé dítko bylo celkem predpisové, jediné dlouhé vrtění bylo vždy, když se otácela střídavě hlavou nahoru a dolů vnpisledním trimestru.
Kazde dite a kazde tehotenstvi je jine… Ja jsem u prvniho syna mela placentu vzadu a spocitala bych snad na prstech, kolikrat jsem citila opravdove kopnuti. Jinak jen takove jemne simrani a zadnou pravidelnost to nemelo. Ted ve druhem tehotenstvi mam placentu vpredu a kopance me tak boli, ze mi pripada, ze se snazi dostat ven brichem (dnes 38+0, tak uz by ven mohlo
). A pravidelne me kope, jakmile si lehnu. Takze fakt to ma asi kazdy jinak…
@solip také to mám když si lehnu tak cítím neustále něco
To už máš za pár
koukám že jsi z liberce to já také ![]()
@Veronika16072000 jj, doufam, ze to mam uz za par, ja mam ty terminy dost od sebe, takze dost mozna muzu rodit klidne az za mesic
Podle UTZ mam 29.10., ale podle MS az 7.11., tak jsem zvedava
a uz vis, kde budes rodit? V Jbc nebo Lbc?
@solip píše:
@Veronika16072000 jj, doufam, ze to mam uz za par, ja mam ty terminy dost od sebe, takze dost mozna muzu rodit klidne az za mesicPodle UTZ mam 29.10., ale podle MS az 7.11., tak jsem zvedava
a uz vis, kde budes rodit? V Jbc nebo Lbc?
V české lípě
… toje dost od sebe
Já jsem také podle Ultrazvuku více než podle poslední Ms asi o týden ![]()