Silné kouření v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
bauška
10.5.10 14:38

koření v těhotenství

ahoj holky
Je to moje první těhotenství :dance:
Byla sem hodně silny kuřak, ted sem ve 13tt a ještě pořád nemůžu přestat :zed: , byla bych ráda kdyby ste mi některá z Vás napsala jak ste se s tímto problémečkem :oops: vyrovnali Vy. budu ráda za jakoukoli radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
781
10.5.10 14:44

Tak to nebude odpověď na tvojí otázku, ale zrovna takovýhle překlep v názvu diskuze je dost matoucí :lol: :lol: .
Možná zkus napsat adminům, ať to opraví…

V každém případě držím palce a myslím, že tady nějaká diskuze na podobné téma je, určitě ti někdo napíše :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
10.5.10 14:45

No já si jen představila co to s miminkem dělá, jak kouří se mnou (chudák bezbranej) a že kdyby se mu něco stalo (nějaká VVV) do smrti si to neodpustím. Větší motivaci jsem nepotřebovala - nedala jsem si ani jednu Ale vím jak je to těžký - každý omezení je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.5.10 14:46

Ahoj, teď tu proběhla diskuze na chlup stejná:
 https://www.emimino.cz/…rankovani/3/

Příspěvek upraven 20.05.13 v 08:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
10.5.10 14:52

ahojky, já kouřila krabičku denně težkých malborek, přestala jsem asi v osmém týdnu, za prvné by mě manžl zastřelil, kdybych kouřila, takže jsem chodila ze psem a tajně jsem kouřila, za den jsem jich dala třeba 6 pak 4 pak jen 1, pak nastal jeden jediný týden bez cigára a už jsem si nezapálila, takže zkus opravdu omezovat na menší a menší počet, opravdu to není nic pěkněho pouštět miminkovi do tělíčka jedy, když vydržíš týden bez už ti to ani nepřijde že by jsi měla chut, fakt z mé zkušenosti zkus vydržet týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
10.5.10 15:10

Taky jsem to udělala způsobem pomalého snižování dávek…trvalo mi asi 3 neděle než jsem přestala úplně. Začala jsem tím že jsem si koupila ty tenký nejslabší cíga co jsem sehnala, místo krabičky denně jsem si povolila 5. Pak jsem se to snažila snižovat až nebyla žádná :palec: Občas jsem pak ještě ujela na jedné cigaretě když jsme někam šli posedět, to se blbě ovládá. No ale jinak to vcelku šlo a už mě ani nenapadlo si to cígo dát. Navíc se do toho přidali těhu nevolnosti a to byl úplný konec kouření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
10.5.10 15:16

A co se obrátit přímo na odborníka. Třeba v praze je centrum ro odvykání kouření. Je tam sicetrochu fanatická MUDr Králíková, ale pomůže. Zkus tam zavolat, třeba ti poradí i něco v blízkosti bydliště.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.10 15:17

Kouřila jsem cca asi 7 let a k tomu aby přestala mi stačila představa, co tím miminku způsobuji a jak se musí chudáček dusit, když mu tam pouštím takové hnusy :-( Nehledě na to, že může mít astma, můžu předčasně porodit atd. Po týdnu mi cigarety začaly smrdět a stejně mi je zle, takže na cigarety ani nemyslím :palec:

• Citovat
  • Upravit
46669
10.5.10 15:33

Asi budu striktní, ale kouření v těhu mi nepřipadá jako problémeček, ale PROBLÉM. Jenže to jsi vědět nepotřebovala, viď? Já radím s tím seknout. Před těhotenstvím jsem kouřila deset let, sice málo, ale kouřila. Hned, jak jsem zjistila, že čekám mimi (3.tt) jsem zahodila cigára a bylo to. A jde to! Uvědom si, jak to škodí miminu a přestaneš raz dva. Hodně štěstí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
10.5.10 15:35

Dobré rady, hlavně si nenadávej, že se nedaří, to tě stresuje a pak si zapálíš ze stresu.
Mně pomohla vizualizace, jak ten párcentimetrový mrňousek se krčí u mě v bříšku a dusí se. Okamžitě cigarety letěly do koše, další dny jsem prospala, měla jsem docela absťák.
Už jsem nikdy neměla ani chutě, po porodu dítěte jsem pochopila, že jsem strašně důležitá osoba, protože se musím postarat o moje dítě, takže fakt nechci žádnou rakovinu plic ani močáku, udělám vše, abych si o trochu prodloužila život už kvůli malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.5.10 15:39

Jen jsem ještě chtěla napsat, že pokud to nezvládneš sama svou vlastní silou vůle (jako my, co ti tu teď píšeme) tak se obrať na toho odborníka, jak radí neczuz.
Je to o tom, jak moc silná vůle u tebe je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
10.5.10 16:34

to ze nicim zdravi sobe jsem dokazala zasklit ale to ze nicim vlastni dite se nedalo. prestala jsem uplne bez problemu hned co jsem necekane objevila na testu dve, a tri roky jsem pak nemela na cigaro vubec chut.kourila jsem krabku i vic denne ted po sesti letech mi staci krabka na rok, obcas proste dostanu chut.ale jsem rada ze jsem skoncila tak brzo, ted uz by to lezlo desne do penez :mrgreen:
drzim palce ! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bauška
10.5.10 16:35

hrozně moc Vám všem děkuji a hlavně za to číslo na paní doktorku . protože dělám servírku v restauraci kde se kouří :roll: a každej den to dýchám :nevim: a hlavně vidím jak všichni kouří tak to sama nezvládám proto ještě jednou děkuji za to čísílko :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
46669
10.5.10 17:44

bauško a nechceš jít na nemocenskou? Když děláš v takovým prostředí, tak by vám to oběma myslím prospělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.5.10 17:55

Ahoj no ja bych rada ale musím dělat protože nemám odpracovaných 272 dní takže nemám nárok na mateřskou a do porodu nic nedostanu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová