Kořenová zelenina, mléko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Myslím, že zakladatelka nepíše kraviny
Taky jsem to někde četla. Jde o to, že ve středu se ty dusičnany koncentrují. Stejně tak z nějakého důvodu nemají děti jíst špičky banánů.
Mrkev dávám do polévek celou, banány jí moje děti taky celé. Jen se zastávám zakladatelky. Četla jsem o tom. Není důvod jí předhazovat, že píše kraviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak upřímně tohle jsem fakt nikdy neřešila. Nikdy by mě nenapadlo přemýšlet nad tím, že v mrkvi je tolik a tolik dusičnanů na určitím místě. Fakt.
Nevykrajovala jsem nikdy nic, používala jsem vždycky celou.
Ale docela chápu, proč se ptáš: http://www.vegetarianskarodina.cz/…ine-a-ovoci/
K mlíku: na vaření už jsem ročákovi používala normální mlíko - na kaši, puding.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Michaelakkk píše:Peťťule píše:Větší kravinu jsem v životě neslyšela
Prý kvůli dusičnanům,četla jsem to a říkala mi to i doktorka, ale říkala mi to když jsem s příkrmy začínala,tak nevím jestli nemyslela to vykrajovat třeba jen na začátku, třeba první tři měsíce to fakt nevím já to dělám do teď, ale už asi nemusím
Příspěvek upraven 11.03.11 v 13:00
![]()
![]()
![]()
Já slyšela kravin
. Nevím proč kravina?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak já jsem to neřešila, protože jsem obě děti začala přikrmovat až po půlroce a začali jsme skleničkami, kde by teoreticky měly být dusičnany hlídány. U mladšího dítěte jsem po pár týdnech přešla na vlastní vaření, chtěla kousky, starší na skleničkách vyrostlo minimálně první rok..
Kdybych ale nemohla kojit, přikrmovala už od 4 měsíců a neměla k dispozici skleničky, řešila bych to. Znám z poradny paní, která říkala, že její starší dítě měla problémy k vůli dusičnanům v zelenině, mělo málo hemoglobinu v krvi. A sehnat tenkrát kvalitní bio zeleninu byl problém. Proto zeleninu prostě vynechávali, začala ji znovu dávat dítěti až po prvním roce. Dítě vyrostlo na ovoci a krupičné kaši. Je to vzácné, většina z nás tento problém zná jen teoreticky, ale stává se to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:
Myslím, že zakladatelka nepíše kravinyTaky jsem to někde četla. Jde o to, že ve středu se ty dusičnany koncentrují. Stejně tak z nějakého důvodu nemají děti jíst špičky banánů.Mrkev dávám do polévek celou, banány jí moje děti taky celé. Jen se zastávám zakladatelky. Četla jsem o tom. Není důvod jí předhazovat, že píše kraviny.
ježiš vždyt jí snad nikdo tak moc neřekl ,doufám že zakladatelka to bere s humorem tak jako většina tady ,snad není nutné brát vše smrtelně vážně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Michaelo,vsechno,o cem ty nemas ani paru,je dle tebe kravina,jo?
![]()
Tohle je fakt,at si o tom kazdy mysli,co chce.Neznam teda nikoho,kdo by vykrajoval ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja jsem o tom vykrajovani slysela, ale davala jsem celou (mrkev). Kupovala jsem mrazenou letni mrkev nebo bio (zpocatku), pak uz vse, ale zimni mrkvicce s nati se vyhybam, to musi byt dusicnanova bomba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eemii píše:*ty ty ty ty jedna zlobivá Michaelo
Michaelo,vsechno,o cem ty nemas ani paru,je dle tebe kravina,jo?![]()
Tohle je fakt,at si o tom kazdy mysli,co chce.Neznam teda nikoho,kdo by vykrajoval
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jsem teda nikdy nevykrajovala - slyšela jsem o tom,ale nedělala jsem to
Ohledne kravského mléka - malý ho pije od roka,pudink jsem mu z nej taky udělala,ale dal si jednu lžičku a víc už nechtěl - tak jsem ho musela sníst všechen já.Bramborou kaši jí teda normálně taky od roka,s trochou Perly a skoro půl litrem mléka na hrnec brambor.Takže se ničeho neboj,malý ho už pije i místo UM
- Citovat
- Upravit
ahojky,tak ja jsem to i slysela i cetla
,zadna kravinka to neni
,ale nedela jsem to,mrkev mam svoji letni zamrazenou,popripade sklenickovou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem to četla, že je ze začátku vhodné u kořenové zeleniny středy vykrajovat, i o tom banánu (ukrojit kraje), ale přiznám se, že jsem to nikdy nedělala.
Od roka už jsem z kravského mléka vařila, pudink teda neuspěl, ale bramborová kaše, po té se holka může utlouct do dnes
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano,slysela jsem to,ale pouze u mrkve,ktera je koupena v obchode,nebo mnou doma vypestovana prave kvuli dusicnanum,rikala mi to nase dr.
Proto mi doporucovala kupovat sklenicky a nevarit doma.
Nekupovala jsem sklenicky,nevykrajovala jsem a varila doma.
- Citovat
- Upravit
Michaelakkk píše:Peťťule píše:Větší kravinu jsem v životě neslyšela
Prý kvůli dusičnanům,četla jsem to a říkala mi to i doktorka, ale říkala mi to když jsem s příkrmy začínala,tak nevím jestli nemyslela to vykrajovat třeba jen na začátku, třeba první tři měsíce to fakt nevím já to dělám do teď, ale už asi nemusím
Příspěvek upraven 11.03.11 v 13:00
![]()
![]()
![]()
Než se začneš posmívat, tak si vyhledej informace. V kořenové zelenině je opravdu nejvíce dusičnanů v teom středu.
Já sama jsem vykrajovala minimálně. Úplně na jaře jsem se snažia kořenové zelenině vyhýbat. Pak jsem dávala mrkev ze zahrádky, nehnojenou, sklízela odpoledne při luníčku. Byla mladá, v podstatě nešly středy ani vyndat.
Rozhodně bych po roce už nevykrajovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě jsem se neurazila, to je v pohodě.Vykrajuju to zbytečně dlouho už jsem určitě mohla přestat, je to prostě už takovej zvyk,dneska jsem to už nechala celý.Já kupuju zeleninu asi všude, domácí nemám, takže jsem to vykrajovala.
Jinak o tom píšou docela dost, že se to pro začátek doporučuje vykrajovat.
http://www.kojeni.net/prikrmy.php
v příloze jak postupovat s příkrmy je to taky napsané.
Já jedu od začátku podle toho.
Jinak díky moc za info!A s mrkví se napravím a nebudu vykrajovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit