Korunka - jaký materiál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9184
21.11.11 21:15

mám keramickou za 2tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.11.11 21:19
Ahoj,po broušení je citlivá snad celá pusa,takže je to normální,také je normální,že se na broušený zub nedává provizorium,pokud je zub mrtvý!Jinak provizorium být musí,pokud je zub živý a také se dává i z estetického důvodu,ale to obvykle jen na přední zuby.
sovicka1 píše:
oživuju si svojí diskuzi :-)
Byla jsem dneska na broušení zubu jako příprava pro korunku. Strašně mě na konci zaskočilo, že mi dr. nedala na zub nějaké provizorium - prý to nedělají, že je to prý finančně nákladné. Takže budu mít 10 dní to torzo zubu odhalené. Je to zatím jen citlivé na chlad, i když celý zub a dáseň mě bolí. Může to být tím, že je dáseň prostě podrážděná tím broušením? Speciálně mě to celé bolí při zívání nebo polknutí :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
21.11.11 21:22

Sovicko, i ta dasen muze byt citliva po brouseni, mela jsi to urcite umrtvene, takze to tak nejak cele prichazi k sobe. Drzim palce, at tech 10 dnu nejak vydrzis, ja si to nechci ani predstavit… Mozna kdyby ta citlivost zubu byla jo k nesneseni, tak zkus rozzvykat nejakou mekkou zvykacku (ne polstarkovou) bez cukru! A tu zbrouseninu pod tu zvykacku schovat.
Mne kdyz delali mustek, tak jsem dostala provizorni pryskyricovy zuby, ale mela jsem to vepredu a na vic zubech. Ta nahrada byla pridelana nejakou pastou, ale cas od casu se to uvolnilo… a doktorka prave radila, ze to mam kdyztak prilepit zpatky tou zvejkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
21.11.11 21:57

mě by zajímalo, jestli je to, že nedají provizorium, normální. Ale přece ta zubařka není blbka (já se na to ještě ptala :roll: - a prý se to někde dělá, někde ne). Přes zub přejíždím i jazykem a pohoda, to mě nebolí. Bolí mě spíše všechno okolo. Tak to snad přežiju. Že to bude bolet - to mě varovala, že prý zub je živý a odhalený, že to bolet může. Že kdyby to bylo nesnesitelné, tak ať se ozvu a vyřešíme to.

Žvejka super tip :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec: :palec: :palec:

Normálně s tím jím (brambory, maso, kedlubna :-D studený jogurt, kofola - to jsou jídla, která jsem už měla :-D ), byla jsem na tom v jednu hodinu a už to k sobě přišlo dávno… tak doufám, že víc už to bolet nemůže??? Nic nesnesitelného to není, ale nepříjemné dost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.11.11 22:07
promiň,ale jestli je to živý zub,tak Dr není blbka,ale
něco horšího!Jasně,že to může být horší a ještě ke všemu,pokud ho nechá odhalený dlouho,tak ten zub může „chcípnout“(sleng zubařů)Zavolej tam,ať ti na to provizorium dá,stačí tam jen dát takovou průhlednou korunku,která se upravuje,stříhá,dle zubu a na živý,obroušený zub,se lepí tkz.Caryosanem,ten je z hřebíčku,který ty citlivé zuby léčí.Není to rozhodně nic „cenově náročného“jak tvrdí tvá chytrá Dr!!! :zed:
sovicka1 píše:
mě by zajímalo, jestli je to, že nedají provizorium, normální. Ale přece ta zubařka není blbka (já se na to ještě ptala :roll: - a prý se to někde dělá, někde ne). Přes zub přejíždím i jazykem a pohoda, to mě nebolí. Bolí mě spíše všechno okolo. Tak to snad přežiju. Že to bude bolet - to mě varovala, že prý zub je živý a odhalený, že to bolet může. Že kdyby to bylo nesnesitelné, tak ať se ozvu a vyřešíme to.

Žvejka super tip :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec: :palec: :palec:

Normálně s tím jím (brambory, maso, kedlubna :-D studený jogurt, kofola - to jsou jídla, která jsem už měla :-D ), byla jsem na tom v jednu hodinu a už to k sobě přišlo dávno… tak doufám, že víc už to bolet nemůže??? Nic nesnesitelného to není, ale nepříjemné dost :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
21.11.11 22:58

:roll: :roll: tak jsem z toho taková rozpačitá a fakt nevím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.11.11 23:02
pokud je zub živý,rozhodně bych trvala na provizorní korunce,opravdu zub stačí překrýt tou z PVC,mají to v zásobě snad všichni zubaři,stačí jen ostřihnout dle zubu a přilepit.
sovicka1 píše: :roll: :roll: tak jsem z toho taková rozpačitá a fakt nevím :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
21.11.11 23:08
Gábííí píše:
pokud je zub živý,rozhodně bych trvala na provizorní korunce,opravdu zub stačí překrýt tou z PVC,mají to v zásobě snad všichni zubaři,stačí jen ostřihnout dle zubu a přilepit.
sovicka1 píše: :roll: :roll: tak jsem z toho taková rozpačitá a fakt nevím :roll:

já ti věřím - jen nevím co teď s tím, zvednout telefon a říct zubařce „Vy jste mi to udělala špatně a já tomu rozumím lépe“? :roll: Ale samozřejmě cesty existuj - zvednout telefon a ujistit se, že na živý zub se skutečně nic nedává a proč se to nedává :-) a zahrát divadlo, že to trochu bolí atd atd :-)

Ty jsi od řemesla? :-)

Nechci zpochybňovat vůbec tvá tvrzení :-) - jen by mě prostě zajímalo, zda se na to skutečně MUSÍ něco dát :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.11.11 23:14
prostě já bych se bála,že mi zub opravdu odumře.A jak říkáš,možná bych telefon zvedla a divadýlko zahrála,že máš zub citlivý,na pití,jídlo,že ti trne.Uvidíš co ti řekne,informuj se,jestli ten zub je opravdu živý.Jinak ano,dělám na zubním :-D
sovicka1 píše:
Gábííí píše:

já ti věřím - jen nevím co teď s tím, zvednout telefon a říct zubařce „Vy jste mi to udělala špatně a já tomu rozumím lépe“? :roll: Ale samozřejmě cesty existuj - zvednout telefon a ujistit se, že na živý zub se skutečně nic nedává a proč se to nedává :-) a zahrát divadlo, že to trochu bolí atd atd :-)

Ty jsi od řemesla? :-)

Nechci zpochybňovat vůbec tvá tvrzení :-) - jen by mě prostě zajímalo, zda se na to skutečně MUSÍ něco dát :think: :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
21.11.11 23:21

Tak jo, já tam pro sichr zítra cinknu. Přes noc se, předpokládám, nic nestane :-) Jsem posera, pokud by se mělo něco podělat, tak to se radši v telefonu ztrapním :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.11.11 23:23

dej vědět,jak si dopadla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
21.11.11 23:25

jinak abych dr. trochu hájila - jako je fakt chválená, je to sice mladá baba, ale určitě mi nepřijde neschopná… její maminka je taky zubařka, takže zkušená, a obě jsou fakt hodně chválené.
Ale nikdo není neomylný. Třeba se spletla a já jsem to odskákala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
22.11.11 10:05

Jenom nakukuju kvůli tématu a zaujalo mě, že sovicka nedostala provizorní korunku 8-o .
Já se na to speciálně svého zubaře ptala a řekl mi, že se ta dáseň okolo zubu (vlastně už jen okolo čepu) hrozně rychle zatahuje (měla jsem asi rok provizorium kvůli kojení) a pak by ta finální korunka špatně seděla na dásni a dostávalo by se pod to jídlo = zvýšené riziko kazivosti.
Jinak korunku mám keramickou, dost drahá teda byla, ale je to první stolička hned za špičákem, tak aby to trochu vypadalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
22.11.11 10:14
Ano,to je pravda,zub se brousí samozřejmě i trochu pod dásní,kvůli správnému nasazení,těsnění korunky.Dáseň se zatahuje opravdu rychle,ale na mrtvý zub se dávat provizorium opravdu nemusí,jen z estetična,zubař stejně ještě těsně před nasazením,zub upravuje.Ale na živý určitě provizorium ano.
Milli píše:
Jenom nakukuju kvůli tématu a zaujalo mě, že sovicka nedostala provizorní korunku 8-o .
Já se na to speciálně svého zubaře ptala a řekl mi, že se ta dáseň okolo zubu (vlastně už jen okolo čepu) hrozně rychle zatahuje (měla jsem asi rok provizorium kvůli kojení) a pak by ta finální korunka špatně seděla na dásni a dostávalo by se pod to jídlo = zvýšené riziko kazivosti.
Jinak korunku mám keramickou, dost drahá teda byla, ale je to první stolička hned za špičákem, tak aby to trochu vypadalo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
22.11.11 10:46

Holky, tak jsem tam volala. Mluvila jsem se sestrou. Ptala jsem se několikrát, zda je to ok, že je zub živý, zda se nemůže něco stát za ten týden, zda to nemělo být jinak. Prý to provizorium nedávají ani na živý zub, musí se to platit, není to potřeba, nic se stát nemůže, bude to citlivé, mám být opatrná s jídlem.

Prostě s tím nic neudělám. A k jinému dr. se teď těžko dostanu. Budu doufat, že se za ten týden nic nestane a s jídlem budu opatrná.

Tak mi prosím vás moc nepište, jaká je moje dr. blbá a jak je to celé špatně, nebo celý ten týden nebudu nervozitou spát :-) :mrgreen: Už takhle mám z toho nervy nadranc :cry: Budu prostě věřit, že přístupy doktorů jsou různé a co jeden dělá, to druhý třeba nedělá :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.