Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj Maminky
,
chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti…Mám malé dilema, nevím jestli koupit dvě postýlky, jednu do ložnice a druhou do obýváku, nebo do obýváku košík pouze. Chtěla jsem ze zeptat třeba jak dlouho vám v tom košíku dětičky vydrželi? Nebo jak jste to případně řešili vy?
Děkuji.. ![]()
My jsme měli postýlku na spinkání v pokojíčku a potom košík od známých.Byl super na první dva měsíce,malá měla žloutenku, tak se krásně slunila u okna.Ale pak už se do něj nevešla.V obýváku jsem druhou postýlku neměla,buď byla malá se mnou na gauči nebo na hrací dece na zemi.Spinkat šla vždy do postýlky v pokojíčku.
Taky mě napadla hrací deka, ale nevěděla jsem jestli se to tak dá řešit…ale myslím, že asi koupíme i cestovní postýlku, mám maminku docela daleko, takže se ji bude určitě pak hodit… ten košík moc chci…tak nevím.. ![]()
prvních 5 měsíců syn spával jen v košíku. V postýlce vůbec. V případě potřeby jsem ho v tom koši poponesla kam bylo zrovna třeba.
Od 5m spává ve svém pokoji v postýlce.
Ahoj. Na první dceru jsem měla košík na kolečkách (a v ložnici postýlku), dcera se tam vešla do 5 měsíců. Na mladší dceru jsem košík už nevyužila, zůstal u našich. Vystačila jsem si s postýlkou na kolečkách, kteoru jsem převážela do obýváku a později dávala dceru na zem - na pěnové puzzle, na deku. Když jsem holky nemohla hlídat (musela jsem na WC, vařit atp), tak jsem dala malou do ohrádky, aby k ní starší nemohla. Šlo teda hlavně o to, aby na ni nespadla, jak doma pořád lítá.
Já měla košík a super… dá se s ním lépe jezdit, než s postýlkou, malá se tam vešla do půl roku, potom už ne že by se nevešla, ale začala se zvedat za kraj a tak už by to nebylo bezpečné, tak ho už nepoužíváme… zabere to méně místa než postýlka a lépe se s ním manipuluje… monitor dechu jsem v něm měla taky… takže za mě košík ![]()
Jo a to miminko na fotce je panenka, takže skutečné mimi je o kousíček větší… ale ten náš košík je fakt dost prostorný…
Já měla místo košíku starý krásný houpací kočárek bez boudy obšitý látkou tak, jako bývají košíky (kanýrkem). Osvědčil se mi daleko líp, než košík, který jsem měla u našich. S kočárkem se daleko lépe manipulovalo, mohla jsem s ním jezdit a dávat malého spát i na balkon a na uspávání není nic lepšího, než houpací kočárek. Malý mi v něm na denní spaní vydržel do osmi měsíců. Pak už jsem měla strach, že by mohl vypadnout, když se vzbudí…
maly prvni mesic spal jen v kosiku, pak mel v loznici postylku a kosik v obyvaku. Vesel se tam cca do 4 mesicu, pak uz se jen valel na penovem puzzle po zemi.
ja bych dve postylky nekupovala. Jestli se ti libi kosik a planujes vic deti, tak si ho kup. Vydrzi tam cca do tech 3-4 mesicu a pak ho dej na zem na deku nebo to penovy puzzle je myslim lepsi - bude mit pevnou podlozku, kde muze trenovat otaceni atd.. Bude potrebovat prostor na rozvoj a hrani ![]()
Holky, fakt děkuji za rady, jsem prvorodička a tak nějak s tímto jsem si fakt nevěděla rady…takže moc děkuji asi to budu řešit tím košíkem a tou podložkou, pokud píšete že je to ok…
![]()
Na prvni dite jsme meli kosik do obyvaku, ale vesel se tam tak do 4 mes., pak presidlil uplne do postylky - na druhe dite jsme kosik prodali a poridili kolibku, taky na koleckach, mladsi tam spal snad do 7-8 mes., nez si zacal klekat … vesel se tam hezky, nebylo tam tolik mista, aby se otocil, takze spal klidne bez vrteni - ten kosik byl takovej utesnenejsi …
Měla jsem košík a postýlku, v košíku se jí nelíbilo, tak šel brzy pryč.
My jsme měli v ložnici kolíbku (no, spíše „kolíbu“ jak to nazvala moje kamarádka, byla veliká jako normální postýlka) a po bytě jsem měla prádelní koš, do kterého jsem si z molitanu udělala matraci a ušila si na něj obal, ať se třeba malá nebouchne do okraje. Spí v něm ještě na chalupě, doma v něm občas spávala tak do konce šestinedělí, pak spinkala buď v kolíbce nebo u nás na posteli
Ahoj ![]()
My měli košík cca do 4 měsíců a byl parádní, nemohla jsem si stěžovat.
My měli košík do půl roku, značku My sweet baby, ale dcerka je drobek, při narození měla jen 2kg, v půl roce 6kg.