Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@paola white Když já strašně nechci, aby s náma spal v posteli. To bych se nevyspala ani já, ani chlap. Víš co, až ho dám spát po koupání, tak bude v ložnici sám v tom košíku a já mám strach. Ty první 2-3 měsíce bych v tom asi neviděla problém, ale pak…
@Tůmička no první 2-3 měsíce si myslím, že to bude ok, ale co budeš dělat pak??? v tom košíku bych dítě nenechala ani kdybych spala vedle v posteli.
@paola white No pak asi nejspíš bude muset jít spát do vlastního pokojíčku. Ač se mi to úplně příčí. Tak na chůvičky a monitor dechu. A já budu v noci lítat jak splašená přes celej byt.
My jsme měli košík na kolečkách (nedá se převrátit) a malý v něm spal do 6. měsíce v ložnici. Měl ho raději jak postýlku - ta mu byla moc „velká“. My jsme byli s košíkem moc spokojení! ![]()
@kopretinkka A to jsi ho uspala, dala do košíku a nechala ho samotného v ložnici? Nebo jak jsi to dělala?
@Tůmička píše:
@paola white No pak asi nejspíš bude muset jít spát do vlastního pokojíčku. Ač se mi to úplně příčí. Tak na chůvičky a monitor dechu. A já budu v noci lítat jak splašená přes celej byt.
Po košíku v 6 měsících jsem ho ještě nedala do pokojíčku, ale koupila jsem menší rozměr cestovní postýlky, koupila do ní tu nejlepší matraci v Ikee (musela jsem jí upravit rozměr) a postýlku jsem dala do ložnice místo košíku. Je mu 8. měsíců a spinká tam v pohodě do teď! ![]()
@Tůmička píše:
@kopretinkka A to jsi ho uspala, dala do košíku a nechala ho samotného v ložnici? Nebo jak jsi to dělala?
Né, tím, že byl košík na kolečkách jsem s ním popojížděla, abych na něj vždycky viděla ![]()
@Tůmička dívám se, že miminko ještě nemáš, že teprve se narodí, nechci ti brát iluze, ale až bude, tak bude vše jinak a budeš ochotna i byt překopat. My měli nejdříve košík na kolečkách a pak postýlku, malé mimi bych samotné do pokojíčku tak brzy nechala navíc, pokud je pokojíček na druhé straně bytu, to bych tam raději spávala s mimískem. Neboj, realita bude úplně jiná.
@Tůmička měla jsem stejný košík a malý tam spal ´do 5ti měsíců. Problém nebyl. Taky jsem to tak měla kvůli místu a moc se mu tam líbilo. to houpání není zase tolik jak to vypadá. Pravda, dávala jsem tam spící dítko a když se vzbudil šla jsem hned pro něj. A taky moje děti nejsou z těch co na 5tém měsíi div nechodí ![]()
Nicméně nakonec jsme tam tu postýlku do ložnice taky narvali, protože pořád lepší, než aby mi minimálně 3× za noc budil staršího ![]()
@Anulka u nás je realita taková, že se nám do ložnice prostě postýlka nevejde. Měřili jsme. Prostě ji tam nenajdeme. A v pokojíčku s ním bych neměla kde spát. Je to hrozný krcalek. Není tam kam dát pohovku, leda bych spala na zemi. Ver mi, že pokud bych měla jinou možnost, tak ji vyuziju. Prostě bude muset spát sám. Já nevím jak to mám jinak vyřešit. @quinny jako on nehoupe moc, to je pravda. Takže jsi ho měla u sebe a když jsi šla spát, tak sis košík vzala sebou?
@Tůmička nee košík byl v ložnici u postele, protože tam byl zapojený monitor a přenášela jsem ho jen výjimečně. Dávala jsem ho tam buď spícího nebo polospícího a když se vzbudil hned jsem pro něj šla. On opravdu jen nestabilně vypadá. Mě se kolikrát i malej dostal na stranu když už byl větší a košík nakloněný a jak jsem u toho stála tak jsem rukou zkusila jestli by to šlo převrhnout. A ani náhodou:) pravda u nás bylo tak málo prostoru, že v podstatě nebylo převrhnout kam ![]()
A při nejhorším ho vždycky můžeš dát na zem nebo matraci do pokojíčku a je to. Teď bych to nehrotila ono všechno může být ještě jinak…uvidíš co bude vyhovovat vám dvěma:)
A nezvládli byste nějaké zarážky na ten podstavec vyrobit? Nebo v nejhorším koupit jiný (ne košík, jen podstavec), nehoupací?
Jinak my jsme nejdřív měli v ložnici postýlku, kde měla malá polohovací klín a kolem dokola kojící polštář, v obýváku košík. Teď je jí čtyři a půl měsíce a asi před 14 dny jsme to prohodili. Malá už se začíná víc hýbat, když je vzhůru, pase koníčky, zkouší se otáčet, chce si hrát a pozorovat okolí a na to už košík nestačil. Na dece na zemi ji mít nemůžu kvůli psovi. A v noci zatím spí jen na zádech, takže košík stačí. Tudíž teď máme košík v ložnici (deska monitoru se do něj vešla akorát) a postýlku v obýváku. Počítám, že tak za měsíc až dva půjde postýlka zpátky do ložnice a do obýváku buď druhá nebo ohrádka, to se ještě uvidí. Malou po uložení nechávám v ložnici samotnou, když jdu do koupelny a tak a převrhnutí se nebojím, přijde mi stabilní dost. Ale my máme podstavec houpací v opačném směru, jakoby podélně, ne jako klasickou kolíbku.
@Kassy Já jsem zjistila, že on má zespoda takové šroubovací „vývrtky“, takže když se vyšroubují, tak nehoupe
, takže super. Zatím to musíme nechat takhle a uvidíme, co se bude dít pak dál, jak to zvládneme ![]()
@Tůmička Ahoj, oživuji diskuzi, zrovna řeším to samé…v ložnici máme z obou stran míň, než na postýlku a postel je přivrtaná ke zdi, takže s ní hnout nejde. Takže bych ráda koupila košík, aspoň jej budu moci odvézt, až se v noci vzbudí. Jak dlouho jste měli miminko v košíku? Pak plánuju přesun do vlastního pokojíku cca v půl roce. Monitor dechu se do standardního košíku vejde, že? děkuji
@anetteh
Dobry vecer,
Asi moc nepotesim, ale max tri mesice, pak se totiz zacala tocit a v tom kosiku je malo mista a taky z nej rychle vyrostla.. Ale videla jsem, ze existuje takova pstylka, co se prirazi k manzel posteli (bez jedne z tech postranic, tak coz pak to?