Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, nemáte některá zkušnosti s kosmetikou CutisHelp? Nebo nemáte odkaz na nějaké recenze atd.? Já jsem nic moc nenašla.
Jde o to, že jsem zkusila mazat našeho těžkého atopika jejich krémem, konkrétně jde o aktivní emoliens pro ekzematiky, a konal se fakt zázrak
, což je sice super, ale na druhou stranu mě to docela děsí. Účinek je totiž fakt neuvěřitelný, skoro bych to srovnala s nějakým kortikoidem. Tak mám strach, co to je za podezřelý dryák
. Mám ráda spíš přírodní věci, tohle se prezentuje jako konopí, příroda sama, ale ten zázračný účinek ve mně, skeptikovi, spíš vyvolal podezření… I když jsem samozřejmě ráda, že mám konečně průměrné dítě, které se v noci nedrbe.
Ještě jsem zkusila jejich konopný krém z řady Mimi ekzém a ten teda nic moc, průměr, účinek takřka žádný. Nechci dávat odkazy, už tak to vypadá jako reklama. Ale fakt mě jen zajímá, jestli někdo neví něco bližšího o tom, jak moc je to přírodní atd.
@opinka Ahoj, mne cutishelp cannabiox (ta drazsi stribrna rada) pomohla od 3 mesicniho utrpeni s ekzemem po porodu. Hlavne, ze jsem ho mela od zacatku problemu ve skrini, ale neverila jsem tomu, tak jsem ho ani nenacla a kupovala za tisice ruzne kremy, soli, koupele, proste jsem vyzkousela krome kortikoidu snad vsechno. Pak uz nebylo co zkouset, sahla jsem po tomhle a prisla neskutecna uleva. Mela jsem ekzem opravdu hrozny a na skoro cele vrchni casti tela. Tohle plus vyrovnani hladiny hormonu s postupem casu me vratilo do normalniho zivota. Silny ucinek prisuzuji tomu, ze je olej z konopi extrahovan jinou metodou nez u ostatnich konopnych mazani. Nezbyva, nez verit.
Pouzivam od nich i sampon a telove mleko. Ta zelena rada pro deti mi prisla take slaba.
Takze za mne ano, nedam na ne dopustit.
@Lentilkaa2 právě sháním pro 5letou dceru šampon na seborheu - má ji ve vlasech už od narození… a teď v těch vedrech si drbe celou hlavu ![]()
Mám jejich noční krém a přijde mi to spíš jako smradlavá vazelína… firma mi přišla po googlení podezřelá, složení nemají nikde.
taky mám radši přírodní složení. ale tím spíš nechápu, že mi na zmaštění suchý kůže fakt zabírá.
úprava překlepů ![]()
Příspěvek upraven 10.08.15 v 15:02
@opinka taky jsem malou mazala emolienčním krémem této značky, brala jsem ho v lékárně a lékárnice mi tvrdila, že to malá může, bylo jí kolem roku a pomohlo jí to taky, ale bohužel na chvíli, teď jedeme na emolienčním krému od A-dermy, ale vše pomůže na chvíli, ale nevyléčí. Doma už mám více mastiček na ekzém než v lékárně ![]()
Tak jsem se šla podívat čím jsem jí to vlastně mazala a byla to CutisHelp -konopná mast ekzém, noční pro speciální péči o pokožku a pak Cannabiox E aktivní emoliens taky od CutisHelp
@Monulie Mne ten jejich mastny nocni krem take nesedl. Mam od nich vyzkousene snad vsechno a za sebe mohu na ekzem doporucit cannabiox emoliens (proste ta velka stribrna tuba), sprchovy gel a pak telove mleko.
Používám Cutis help šampon Seborea-lupenka na seboreu a je jeden z nej co jsem vyzkoušela. Efekt okamžitý. ![]()
@Monulie Právěže ten „smrad“ mi přišel nejmíň podezřelý
, to mi naopak vyhovovalo, že to není navoněné.
@Lentilkaa2 Asi jo, nezbývá než věřit.
Holky, my s tím atopákem bojujeme přes rok, já už jsem v tom utopila těžké tisíce. A teď zabere mastička, která nestojí ani tři stovky
. Je fakt, že zhruba zároveň jsem začala prát v mýdlovém slizu vlastní výroby, tak asi pomohlo i to. Spíš se ale přikláním k té mastičce, protože když zkusím promáznout něčím jiným, tak se mu to zase mírně zhoršuje, navzdory mýdlovému slizu.
@abeceda.27 Jo, toho se taky bojím, že teď mu to pomáhá, ale na podzim, až zase přijdou výkyvy počasí, už to účinkovat nebude.
Ahoj, ja taky vyzkousela ledacos (a moje kozni lekarka tez) a jedine opravdu funkcni jsou od tehle firmy aktivni emoliens a aktivni krem. Za sebe doporucuji vsema deseti! Na strankach firmy najdes popsano, ze se jedna o prirodni pripravek, ktery diky bocanolu funguje jako prirodni kortikoid.
@opinka my s tím taky bojujeme a těch peněz fakt hrůza, kdyby jí aspoň něco zabralo. Přeji ať Vám tahle mast pomůže, já byla taky nadšená ze začátku, už jsem viděla jak to zmizí úplně a ono ne, nám to pomohlo jen na čas.
@luca241 píše:
Používám Cutis help šampon Seborea-lupenka na seboreu a je jeden z nej co jsem vyzkoušela. Efekt okamžitý.
díky, je právě dost drahý… tak aby to nebyly vyhozené peníze… má teď seborheu dost v aktivní fázi - rudé pupínky až fleky… strašně ji to svědí. Dříve jsem měla jen šampon o Linoly, ale měla z nich „hnusné“ vlasy.
Jaké vlasy jsou po tom CUTISU? ![]()
Maminky atopiků - zkoušeli jste antihistaminovou dietu a vysadit mléčné výrobky, odkyselit tělo stravou? kámošky dceři tohle hodně pomohlo.
@Gonyosoma Presne tak, aktivni emoliens a aktivni krem jsou nejucinnejsi.