Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera to chvilku dělala než se začala otáčet na bříško. Prvně šla buď hlavou, ale zapomněla na nohy a nebo se takhle zaklonila a šla napřed nohama. Myslím, že to netrvalo dlouho a jakmile zjistila, jak na otáčení zároveň hlavy i nohou, tak to bylo dobrý.
Ja jsem byla šťastná, když se začal otáčet na boky, a pak byl i sám na bříšku. Jak když utne přestal tohle dělat vsechno a jen se zaklání.
Ale trochu jste mě uklidnila ![]()
Tohle dost části dělají hypertonické děti. Není od věci nechat dítě zkouknot u fytzioterapeuta. Hračka a hrazdičku umisťovat před dítě, nnad úroveň pupíku, nosit v klubicku.
@Martina84 píše: Více
Akorát otáčet se mají sbalené přes bok a pak teprv ta hlava? Já bych podpořila správné otáčení hrou a pokud si nevíte rady, tak fyzio…
@Paní.Norrisová píše: Více
U nás to bylo tak, že dítě zvedlo nohy a ty ho převážily na stranu. Pak už jen lehlo na břicho. Zaklánět by se dítě nemělo.
@jita555
Přesně takhle to dělal od třetího měsíce a najednou přestal. Krasně byl na obou bocích, koukal na hračky a pak šup byl na bříšku. Od té doby už tohle vůbec neděla a začal se zakláněním ![]()
Ještě nechytá hračky, ty chce jen ukazovat. Ručičky si prohlíží, strká si je do pusy, sahá si na nohy, ale hračky do ruky ne e ![]()
@jita555 píše: Více
Když to nedělá dlouho, tak v tom problém nevidím. Samozřejmě pokud se zakladatelce něco nezdá, tak jediná rada je fyzio. ![]()
Dceři je 3,5 roku a vývojem je v pořádku. Chodit začala před rokem. Dělala to v době, kdy jí nešlo pořádně synchronizovat pohyby a otáčet bez problémů se začala asi když měla 3,5 měsíce.
@Paní.Norrisová
No už jsem kontaktovala fyzio, protože do teď byl tak sikovnej a teď jen leží a zaklání se. 😑
A nebyli jste třeba na očkování? Očkování může způsobit dočasný regres. Nebo nebyl nemocný?
Jestli to začal dělat až potom tak je to možné. Pere se teď s tím očkováním. Podporuj ho v otáčení tak jak se má a určitě se to brzy srovná. Fyzio určitě taky neuskodi, ukáže jak podporovat správný pohybový vyvoj ![]()
Zdravím,
Mám doma 4 měsíčního chlapečka a poslední týdny furt zaklání hlavu. Furt kouká za sebe úplně si hlavu vyvrací a u toho kope nohama. Záda má nad podložkou do oblouku a jakoby na hlavě “stojí”. Dost me to znervózňuje a rozčiluje. Za nim prostě nic neni a děla to furt, kdyz odejdu a neukazuju mu hračky. Doktorka mi na tohle nic neřekla, jen že si pomáhá, ale nevim k čemu🙈bojim se, ale nemel pak problém se zády. Dělají to i vaše miminka? Že zakloní hlavu a zvednou záda jako do mostu?