Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Cenarius i já a manžel, ale když jsem to řekla dětské hned nás poslala na neuro a ti na EEG
@Anonymní píše:
Koukají vaše děti " do blba? V pondělí synka čeká EEG. Buď se potvrdí nebo vyvrátí epilepsie. Ale do pondělí daleko a já už psychicky nemůžu. Synek občas kouká třeba na dvě sekundy mimo, normálně reaguje nic k tomu nedělá, jako nestačí oči, nemá žádné záškuby. V rodině mě ujišťují, že to u dětí a u dospělých bývá, ale i tak mám prostě strach a ráda bych znala zkušenosti ostatních.
takové stavy mívám taky
a syn měl nějaký epileptický záchvat? ![]()
@Keyllah neměl, ale tohle zahledění samo o sobě může být epileptický záchvat
Může to být jen běžné zahledění a nebo nemusí. Znám dítě které se také takto zasekávalo a epi mu nakonec byla potvrzena. Teď už je mu pětadvacet, má dvě děti a před coronou vařil v jednom místně vyhlášeném hotelu.
Tohle dělal kamarádky syn. Nic co se stalo během třeba 5 vteřin si nepamatovat. Potvrdili mu epilepsii ale prej z toho většina dětí vyroste. A jinak mě se to stává občas dodnes. ![]()
@Anonymní píše:
@Keyllah neměl,ale tohle zahledění samo o sobě může být epileptický záchvat
ikdyž trvá jen dvě sekundy a syn normálně reaguje?
myslím, že spíš to epilepsie fakt nebude, ale vyšetření tě aspoň uklidní.
@Le_lenaz když se ho na něco během toho zeptám, normálně odpovídá
Dcera, 5let, zahledi se kazdou chvilku..ale pak z ni treba vypadne, ze se zasnila. Uz jsem si zvykla, ze kje to snilek. Kdyz byla mensi, tak mi to taky vrtalo hlavou. Zalezi, jestli se zasekava treba i uprostred mluveni, cinnosti? Nakonec, tuseni maminek je stejne nejsilnejsi, takze jestli citite, ze neco neni ok, tak je doktor na miste. Lepsi nez neco podcenit
@Keyllah právě vůbec nevím. Říkala jsem ji to a ona, že prostě to EEG ukáže
@marinka5 píše:
@Le_lenaz když se ho na něco během toho zeptám, normálně odpovídá
Aha, tak to třeba ta epilepsie vůbec nebude a bude to jen snílek. Jako malá jsem to dělala často co si vzpomínám. Táta se m vždy ptal na co myslím.
Tak držím pěsti.
@Anonymní píše:
Koukají vaše děti " do blba? V pondělí synka čeká EEG. Buď se potvrdí nebo vyvrátí epilepsie. Ale do pondělí daleko a já už psychicky nemůžu. Synek občas kouká třeba na dvě sekundy mimo, normálně reaguje nic k tomu nedělá, jako nestačí oči, nemá žádné záškuby. V rodině mě ujišťují, že to u dětí a u dospělých bývá, ale i tak mám prostě strach a ráda bych znala zkušenosti ostatních.
Ano, říkáme tomu doma 3 vteřiny, třeba se ho na něco zeptáme a 3 vteřiny kouká do blba, než odpoví.
Je to šikovný kluk, sportovec, premiant ve škole.