Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@VikiRiki on je také takový snílek právě, tak snad 🙏 manžel to právě dělá také, třeba mu něco říkám a on chvilku nevnímá a pak se ptá co jsem říkala. Uprostřed mluvení či hry se to nestává. Stává se to když se nudí. On je jinak dost hyperaktivní a tohle se prostě zatím nestalo když třeba běhá, někde leze nebo hraje si. Prostě asi jen když je v klidu
@Anonymní píše:
@VikiRiki on je také takový snílek právě, tak snad 🙏 manžel to právě dělá také, třeba mu něco říkám a on chvilku nevnímá a pak se ptá co jsem říkala. Uprostřed mluvení či hry se to nestává. Stává se to když se nudí. On je jinak dost hyperaktivní a tohle se prostě zatím nestalo když třeba běhá, někde leze nebo hraje si. Prostě asi jen když je v klidu
kolik je malému, jinak je vývojově v normě, žádné jiné výkyvy? Toto dělají i děti s autismem nebo aspergrem
@kotaska91 jsou mu čerstvě tři, vývojovéě odpovídá věku. Myslím že má ADHD, ale diagnostikováno nemá
Já to v dětství měla taky, říkali mi spící panna. Nic mi není.
@Anonymní píše:
@kotaska91 jsou mu čerstvě tři, vývojovéě odpovídá věku. Myslím že má ADHD, ale diagnostikováno nemá
vývojově může odpovídat, někdy jsou to i velmi chytré děti, jen jsou trošku jiné https://cs.wikipedia.org/…%AFv_syndrom, nedávno mi právě psycholožka při výuce ukazovala typický znak u těchto dětí a je to to koukání do prázdna,…
@kotaska91 děkuji, no je fakt že na svůj věk má trošku jiné zájmy než ostatní děti, kouknu na to děkuji za odkaz
Takže si třeba pozpěvuje, na pár sekund „vypne“, kouká do prázdna a najednou začne znovu pozpověvovat? Mohly by to být i tzv. absence, videoEEG bude vhodné.
@Doctus ne to ne, nedělá to při žádné činnosti, kterou vykonává. Není to tak, že si třeba hraje, maluje, jde a vypne. Dělá to když se nudí, například si podepře rukou bradu, opře se o gauč a koukání toho mimo.
Zakladatelko mam pocit, ze u zahledeni, ktere je zpusobeno epilepsii, neni mozne snadno to dite z toho vytrhnout. Tzn. jestli ti v tom zahledeni odpovida nebo treba se „probere“, kdyz promluvis, tak je to dobry znameni. Zkusim najit, kde jsem to cetla. Ale kazdopadne lepsi urcite zkontrolovat na eeg
@Anonymní píše:
@Mutlice to budu ráda, děkuji
Nevim, jak vlozit odkaz na mobilu, jsem pako na tohle
ale vyguglila jsem dost clanku, kde se uvadi, ze u zachvatu tzv absence se dite zarazi v cinnosti, zahledi a nereaguje na osloveni ani zatreseni. Zitra bych hodila odkaz z compu. Ale urcite je lepsi mit zdravy vystereny dite nez nemocny nevysetreny, takze eeg je lepsi udelat.
@Anonymní píše:
@Mutlice děkuji
ahoj,
našla jsem pár odkazů. Hodně se dočítám, že tyto absence se dějí nejčastěji cca mezi 4 a 10 rokem dítěte. Třeba tady https://cs.medlicker.com/…icky-zachvat
A třeba tady píší, že dítě nereaguje, když se zahledí. https://nemoci.vitalion.cz/epilepsie/ V tom odstavci o absenci.
Ono je těch odkazů fůra. na EEG jdete v pondělí? to už je za chvíli. Držím palce, aby bylo v pořádku.
@Petula306 protože se mi to prostě nezdálo, tak jsem se zmínila. Na druhou stranu kdyby to byla ta Epilepsie, tak aby se to případně podchytilo včas