Koukají vaše děti do blba?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.2.21 11:57

@Petula306 protože se mi to prostě nezdálo, tak jsem se zmínila. Na druhou stranu kdyby to byla ta Epilepsie, tak aby se to případně podchytilo včas

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.21 12:22

@VikiRiki on je také takový snílek právě, tak snad 🙏 manžel to právě dělá také, třeba mu něco říkám a on chvilku nevnímá a pak se ptá co jsem říkala. Uprostřed mluvení či hry se to nestává. Stává se to když se nudí. On je jinak dost hyperaktivní a tohle se prostě zatím nestalo když třeba běhá, někde leze nebo hraje si. Prostě asi jen když je v klidu

• Citovat
  • Upravit
11733
19.2.21 12:59
@Anonymní píše:
@VikiRiki on je také takový snílek právě, tak snad 🙏 manžel to právě dělá také, třeba mu něco říkám a on chvilku nevnímá a pak se ptá co jsem říkala. Uprostřed mluvení či hry se to nestává. Stává se to když se nudí. On je jinak dost hyperaktivní a tohle se prostě zatím nestalo když třeba běhá, někde leze nebo hraje si. Prostě asi jen když je v klidu

kolik je malému, jinak je vývojově v normě, žádné jiné výkyvy? Toto dělají i děti s autismem nebo aspergrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.21 13:04

@kotaska91 jsou mu čerstvě tři, vývojovéě odpovídá věku. Myslím že má ADHD, ale diagnostikováno nemá

• Citovat
  • Upravit
9022
19.2.21 13:06

Já to v dětství měla taky, říkali mi spící panna. Nic mi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
19.2.21 13:15
@Anonymní píše:
@kotaska91 jsou mu čerstvě tři, vývojovéě odpovídá věku. Myslím že má ADHD, ale diagnostikováno nemá

vývojově může odpovídat, někdy jsou to i velmi chytré děti, jen jsou trošku jiné https://cs.wikipedia.org/…%AFv_syndrom, nedávno mi právě psycholožka při výuce ukazovala typický znak u těchto dětí a je to to koukání do prázdna,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.21 13:26

@kotaska91 děkuji, no je fakt že na svůj věk má trošku jiné zájmy než ostatní děti, kouknu na to děkuji za odkaz

• Citovat
  • Upravit
9734
19.2.21 20:13

Takže si třeba pozpěvuje, na pár sekund „vypne“, kouká do prázdna a najednou začne znovu pozpověvovat? Mohly by to být i tzv. absence, videoEEG bude vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.21 21:14

@Doctus ne to ne, nedělá to při žádné činnosti, kterou vykonává. Není to tak, že si třeba hraje, maluje, jde a vypne. Dělá to když se nudí, například si podepře rukou bradu, opře se o gauč a koukání toho mimo.

• Citovat
  • Upravit
3724
19.2.21 21:28

Zakladatelko mam pocit, ze u zahledeni, ktere je zpusobeno epilepsii, neni mozne snadno to dite z toho vytrhnout. Tzn. jestli ti v tom zahledeni odpovida nebo treba se „probere“, kdyz promluvis, tak je to dobry znameni. Zkusim najit, kde jsem to cetla. Ale kazdopadne lepsi urcite zkontrolovat na eeg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.21 21:31

@Mutlice to budu ráda, děkuji

• Citovat
  • Upravit
3724
19.2.21 22:06
@Anonymní píše:
@Mutlice to budu ráda, děkuji

Nevim, jak vlozit odkaz na mobilu, jsem pako na tohle :mrgreen: ale vyguglila jsem dost clanku, kde se uvadi, ze u zachvatu tzv absence se dite zarazi v cinnosti, zahledi a nereaguje na osloveni ani zatreseni. Zitra bych hodila odkaz z compu. Ale urcite je lepsi mit zdravy vystereny dite nez nemocny nevysetreny, takze eeg je lepsi udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.21 07:37

@Mutlice děkuji

• Citovat
  • Upravit
3724
20.2.21 08:32
@Anonymní píše:
@Mutlice děkuji

ahoj,
našla jsem pár odkazů. Hodně se dočítám, že tyto absence se dějí nejčastěji cca mezi 4 a 10 rokem dítěte. Třeba tady https://cs.medlicker.com/…icky-zachvat

A třeba tady píší, že dítě nereaguje, když se zahledí. https://nemoci.vitalion.cz/epilepsie/ V tom odstavci o absenci.

Ono je těch odkazů fůra. na EEG jdete v pondělí? to už je za chvíli. Držím palce, aby bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.21 08:39

@Mutlice děkuji, tohle jsem asi i četla, ano v pondělí hned ráno

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat