Koupání miminka každý den

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14721
12.8.10 19:48
IrenkaV. píše:
Zdravím :mavam:
chtela bych se zeptat,jestli hned po příchodu z porodnice při koupaní pouzívat ty detky peny do koupele a tak.nekdo rika ze ne,ze az po trech mesicich,nekdo zas ze je to jedno.co Vase rad?dekuji za odpoved..

Tak já je nepoužívám doteď :nevim: Jen šampon na vlásky, a to asi od půl roku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
12.8.10 19:50

Ahojky-koupeme taky každý den, stejně jako většina tady, kvůli rituálu okoupat, nakojit a spát :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
12.8.10 19:51

takze jen detským mydlem umyvat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.8.10 19:58

My první dva měsíce koupali každý 3. den (Mudr. nám to schválila), pak obden, doteď. Do koupele olejovou přísadu Linola.

Irena - Od začátku dosud umývám tělo i vlásky Niveou baby - mycí gel Nutri sensitive a velká spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
12.8.10 20:00

já teda do vody nic nedávala až ted si maůej začal kupovta různý blbosti jako tablety co zabarví vodu,pěnu bravnou s vůní..ale už mu jsou skoro 3 roky.Pro miminka byhc to určo nedávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
12.8.10 20:34

ahoj, taky mame ritual koupeme kazdy den, pak masaz, pohadka, zpivame pisnicku kazdej vecer stejnou od briska… pomodlime a sup do pelechu, jeste ji povime ze ma v postylce Pana Ocaska a Pana Ouska a maminka s tatinkem taky pujdou spat, a podobny blabol… a zadny uspavani, v noci nakrmim a chrape az do rana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
12.8.10 20:38

První týdny jsme koupali asi obden, ale docela brzy už pak denně…hlavně Lucince se ve vodě líbí :wink: jinak obden myju mýdlem, obden jen vodou, samozřejmě pokud někdy nechytneme kakání do nočníku a musíme umýt, tak mýdlem, ale nepřeháníme to. Vlásky myjeme občas, když si vzpomenu a myslím, že je to nutné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
12.8.10 23:27
IrenkaV. píše:
Zdravím :mavam:
chtela bych se zeptat,jestli hned po příchodu z porodnice při koupaní pouzívat ty detky peny do koupele a tak.nekdo rika ze ne,ze az po trech mesicich,nekdo zas ze je to jedno.co Vase rad?dekuji za odpoved..

Ahoj,

miminko většinou nepotřebuje mýt mýdlem ani šampónem, protože není špinavé. Malou (4 M) koupeme sice každý den, ale šampón jenom v případě, že je hodně v autosedačce a potí se nebo když se poe-e až za krk (a neosprchuju to hnedka). Mám pro ni šampón s pěnou 2v1 a je to v pohodě.
Jo a pozor na porodnice. Dost často tam mají Johnson, po kterém se hodně miminek osype. :-(
Něco jiného je to se starším (2 r). Tam už na ten šampón 1-2× týdně dojít prostě musí (je zpocený pod helmou na kolo, pod kloboučkem, má ve vlasech písek atd. atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
12.8.10 23:29

A ještě P.S.: Koupeme každý den a cca od 3 týdnů věku převzal koupání tatínek. Vřele doporučuju. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
12.8.10 23:58

Začla jsem asi od necelých dvou měsíců,protože u koupání brečela (koupala jsem ob den) tak aby si zvykla začla jsem každej den.Teď koupání miluje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.8.10 06:24

Koupeme od narození každý den. Tedy ne, že by to bylo potřeba, když byl miminko, ale spíš to byl takový fajn rituál, kdy malý brzy pochopil, že se po koupání a oblečení má jít spinkat. Od narození používám dětské mýdlo Babylove a tak od roka šampon od Nivei.

• Citovat
  • Upravit
56772
13.8.10 09:56

Ahojky, dceru jsem koupala na doporučení lékařky před 13 lety každý den. U syna (7 měsíců) jsem byla v porodnici i od lékařky poučena, že podle nové studie se mají koupat obden a zbylé dny jen otírat vlhkou žinkou, protože každodenní koupání narušuje imunitu pokožky, prý se tím smývá ochranný filtr. První dva měsíce jsem koupala a myla jen ve vodě, pak jsem začala přidávat přípravek Nivea. Nestačím zírat na stále nové a nové studie :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
13.8.10 10:23

Ivi-dekuji za vycerpavajici informace :-)
Jj o Johnsonu sem slysela.sestrenka mi ho taky nedoporucuje,obe jeji deti ho nesnesly.ja sem tedy koupila veskerou kosmetiku od Nivei,tak uvidime.
A všem děkuju za rady..urcitě se moc hodí.taky uz se mi to preci jen blízi pomalu a jiste :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
13.8.10 10:27

od začátku každý den :wink:

jo a koupu a mažu Niveou Baby :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
13.8.10 13:04

Já koupu od porodnice každý den, chtěla jsem zavést rituál, koupání, papání, spinkání. Ale to spinkání se podaří jen někdy :zed: Dr. doporučila koupání obden, PA zase každý den, takže si vyber. Malá má pěknou pokožku, vůbec ne vysušenou. Používáme mycí emulzi a krém Seba Med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí