Převlíkáte miminko na noc?

Anonymní
12.8.10 10:02

Převlíkáte miminko na noc?

Převlíkáte miminko na noc? Řekla jsem si, že dokud se syn neotáčí nebo neleze, tak stejně jenom leží na jednom místě, takže se nijak nezamaže. A moje mamina mi tuhle vytkla, jak je možné, že dítě nechávám celý den a celou noc v tom samém a pak jsem v tom ještě schopná odvézt ho k doktoru. Za nich se totiž k doktoru chodilo „ve svátečním“ a na procházky skoro taky. Ale to byla jiná doba. Mě jde spíš o to převlíkání na noc. Jinak bodýčko měním každý den nebo i častěji, když proteče plena. Dupačky 1× za dva dny. A co s budeme povídat, pro něj to samotné převlíkání žádné terno není.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
12.8.10 10:07

Ahojky! Malé je 2 a půl měsíce a já na noc převlékám. Má na noc propínací overálek - kvůli přebalování. Ten měním jednou za dva dny (pokud ho nezašpiní samozřejmě), ale v něm opravdu jen spí… Po koupání jí ho obléknu a ráno svlékám. Jinak bodýčko i dupajdy nebo tepláčky měním každý den. A na procházku se kolikrát také převlékáme - asi to mám zažito od maminy, když byl brácha malej. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
12.8.10 10:10

Taky na noc převlékáme, spí buď v propínacím overálku nebo body a spací pytel. Jinak přes den klasicky body (měním každý den) a dupajdy nebo tepláčky. Na procházky buď natáhnu kalhoty nebo i tričko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.8.10 10:13

Taky jsme prevlekali zvlast na noc na ven na doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
12.8.10 10:13

Taky převlíkám, ale kamarádka u druhého to dělala tak že po koupání dala čistébody a to měl pak celý další den. Nestíhala se pak vypravit se starším do školky tak hledala různé úspory času :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
12.8.10 10:14

Určitě převlíkat, myslím, že i pro malé mimčo je důležité, aby mělo rozlišeno jednotlivé „části“ dne. U obou dětí jsem to řešila jako u sebe, ráno převléct do domácího, když jdu ven převléknu se do „venkovního“, když jdu spát tako do nočního :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
12.8.10 10:17

Taky převlékáme.
Po koupání večer dáme propínací overalek. Ráno svléknu, dle počasí dám bodíčko plus třeba kalhoty, ponožky. Když jdeme ven, tak přiobléknu. Nechám celý den, když mi to nezesr… :mrgreen: A večer zase nový overalek , a tak furt dokola, každý den, každou noc… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
12.8.10 10:17

Já převlékala. Ale nemyslím, že je to nutné.

• Citovat
  • Upravit
35545
12.8.10 10:18

Ahojky, převlíkání na noc - tzn. rozlišování nočního prádla až od 6m, kdy začínají mít denní a noční režim, do té doby jedou podle cyklů kojení, spaní, hraní. :think: Ale rozhodně převléknu, když má kalhoty - to mu dám bodýnko s dlouhým, protože spinká ve spacím pytli bez rukávků. Ráno ho v tom v pohodě nechám. Jinak převlékám průběžně, když se nepokandí skrz naskrz, tak se ublinkne nebo poslintá a v mokrém ho také nenechám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
12.8.10 10:20

Taky tak taky tak :-D .Na noc dávam dupačky(teda podle počasí) a spací pytel, ráno vstaneme a převlékáme do trička a tepláků a když jdeme ven tak dávám lepší tričko a tepláčky, na doma máme né tak pěkný jako na ven :lol: . Dupačky na noc má tak 2-3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
12.8.10 10:25

Ja jsem tak cca do 4m neprevlikala na noc, jenze ono to bylo tak, ze Mates byl stejne 3×denne prevleceny kvuli bliti. Kdyz prestal furt ublivat a vydrzelo mu jedno body na cely den, tak jsem zacala na noc prevlikat.
Myslim ze 2dny v tom samem jsou moc, precijen se clovek i mimino prubezne poti. Nechala bych treba to same na noc, co melo pres den, tak jako na dodelani, ale rano bych pak prevlikla do cisteho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
12.8.10 10:27
kozisek píše:
Ahojky, převlíkání na noc - tzn. rozlišování nočního prádla až od 6m, kdy začínají mít denní a noční režim, do té doby jedou podle cyklů kojení, spaní, hraní. :think: Ale rozhodně převléknu, když má kalhoty - to mu dám bodýnko s dlouhým, protože spinká ve spacím pytli bez rukávků. Ráno ho v tom v pohodě nechám. Jinak převlékám průběžně, když se nepokandí skrz naskrz, tak se ublinkne nebo poslintá a v mokrém ho také nenechám. :mrgreen:

8-o 8-o Podle mě by dítě denní noční režim mělo mít od začátku. samozřejmě to nejde naráz. Syn se od necelého měsíce budil jen na kojení, ale až na vyjímky hned spal. v noci žádné hraní, je tma, nemluví se.
6 měsíců je strašně pozdě na rozlišování den noc.

• Citovat
  • Upravit
24798
12.8.10 10:28

Takhle v horku bych asi převlíkala, protože přes den by bylo mimčo méně oblíknuté než na noc asi.
Ale Majda byla na konci října, takže jsem po koupání oblíkla do čistého a byla v tom přes noc i pak přes den. Až jsem začala přikrmovat, tak se tam samo vykrystalizovalo převlíkání do „pyžama“.
U maličkého miminka bych to neřešila, dělej, jak vám to vyhovuje.

Na procházky jsem Majdu taky nepřevlíkala, na co… Stejně byla v kombinéze a pak i ve fusaku, takže čouhal jen nos :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
12.8.10 10:28

Asi tak od konce šestinedělí jsem začala mimču rozlišovat denní a noční oblečení, do tý doby bejvával v bodýčku bez rukávků + overálek nebo bodýčko s rukávama + dupačky. Vždycky po koupání dostal všechno čisté a byl v tom přes noc a další den do příštího koupání, pokud to tedy neprosr***, že :-) Od toho 2.-3. měsíce rozlišuju, po koupání na noc dostane čistý bodýčko bez rukávů + overálek, ráno sundám overálek, kterej mu vydrží ještě na jednu noc (tj. 1 overálek na dvě noci), a dám tričko a kalhoty nebo dupačky, tzn. ten noční overálek pak má ještě i ve dne. Když jdeme ven, tak vyměním třeba jen nové tričko, protože na doma nedávám ty „fešácký“, páč šíleně slintá a upatlá se třeba křupkama nebo při jídle … takže na ven dávám taky jiný „svršky“, přičemž „spodky“ (bodýčko-tílečko) zůstává na něm.
Taky šíleně protetuje při převlíkání (ještě i teď v 7m), ale to se nedá nic dělat … snažim se teda aspoň ty „spodky“ mu nechávat a převlíkat jen svršky.
To jsem popsala IDEÁLNÍ stav … nezřídkakdy se totiž miláček tak pokadí, že převlíkáme komplet od hlavy až k patě a mejeme záda pod vodovodem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.8.10 10:29

Na tom, jaký máš systém nevidím nic špatného. :palec: Vlastně pokud bys ho do čistého převlékala po koupání, tak to vyjde jako bys ho převlékala do nočního..
Já jsem asi také z 90% převlékala do overálku, ale pokud měníš každý den, nebo dva oblečení, je vlastně pořád v čistém, tak proč ho mordovat..
Jooo, to znám - maminka mi vždy vyzitírovala jak je malá oblečená k doktorce - jestli má hodobožové šaty..
Ale je pravda, že na doma jsem měla spíš takové neraprezentativní kousky a ven bych s tím nešla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí