Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nooo tady se teda dovídam věcííí. já malou teda moc nepřevlíkam. jsou jí 3m.
po koupání to je jasný, jí dam pyžámko, když je vedro, tak je tady převlečená 3× za den, když jdeme ven, kolikrát jí nechám v dupačkách v kočárku a pak i doma.. ale koupu jí ob den, takže je vlastně skoro furt převlečená…
ale přiznam se, že byla i tři dny v dupačkách s dlouhym rukávkem, jak ve dne, tak v noci.. nevim co je na tom tak špatnýho u takovýho mrňouska
Převlíkáme malej mě docela prohání. Strašně ted slintá tak to má hned mokrý tak aby ho to nestudilo
Nečetla jsem ostatní příspěky, tak snad nebudu někoho opakovat ![]()
Já převlékám na noc do overalku (nikde neškrtí gumy, ponožky, apod., a navíc je snazší přebalovat). I kdybych mu odpoledne dala čisté věci, tak večer bych je po koupání znovu neoblékla (ráno pak zas jo - s tím problém nemám), ale představím si sebe, jak by mi bylo nepříjemné vlézt si po vykoupání do věcí, které jsem měla odpoledne už jednou na sobě (i kdybych se jen válela v posteli a nikde se neumazala, tak i přesto).
Prostě na noc dávám čisté a volné oblečení, které je fakt jen na noc (peru po dvou spaních, pokud se nestane nehoda
). Co je nepříjemné mně, nebudu dělat dítěti (já taky nejdu spát v teplákách a ponožkách).
To jen postřeh k tomu, jak to chodí u nás ![]()
Anonymní píše:
Převlíkáte miminko na noc? Řekla jsem si, že dokud se syn neotáčí nebo neleze, tak stejně jenom leží na jednom místě, takže se nijak nezamaže. A moje mamina mi tuhle vytkla, jak je možné, že dítě nechávám celý den a celou noc v tom samém a pak jsem v tom ještě schopná odvézt ho k doktoru. Za nich se totiž k doktoru chodilo „ve svátečním“ a na procházky skoro taky. Ale to byla jiná doba. Mě jde spíš o to převlíkání na noc. Jinak bodýčko měním každý den nebo i častěji, když proteče plena. Dupačky 1× za dva dny. A co s budeme povídat, pro něj to samotné převlíkání žádné terno není.
Tak na mě naopak moje máma koukala jako na blázna, že malýho večer převlíkám do pyžámka, ráno do dupaček(tepláčků) a ven do něčeho slušivého, tedy pokud jsme jeli do města, pokud jsme šli jenom tady, tak jsem mu klidně nechala dupačky.
Máma nás prý vždycky po koupání oblíkla do něčeho a v tom jsme pak byly do dalšího koupání, akorát prý na ven nás oblíkla do hezkýho.
Nevím mě přijde celkem normální převlíknout byť i miminko do pyžámka. Obvykle jsem mu oblečení měnila obden tzn. jedno pyžámko na dvě spaní, jedny dupačky a vršek na dva dny. Samozřejmně pokud se ušpinil, tak jsem mu dala čistý. Nic méně je pravda, že Vítkovi převlíkání nevadilo.