Koupání je horor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.2.11 19:17

Koupání je horor

Zdravím všechny na emiminu,
prosím o radu. Malý se vždycky rád koupal a nikdy nebyl problém. Chodili jsme plavat od miminka až do 2let. Rok jsme nebyli plavat. Malý začal plakat při umyvání vlásku, trvá to asi měsíc. Je úplně histerický, řve jako by jsme ho topili. Snažím se ho vždycky uklidnit, ale nepřestane řvát dokud není oblečený. Jen když se zmínim o koupaní, tak protestuje. Nevím co mám dělat je to opravdu horor :cry: , jsem z toho psychicky na dně. Setkala jste se s tím některá? Přejde to? Jak ho uklidnit, aby to zvládl? Vlásky mu musím aspoň jednou týdně umýt.
Budu ráda za jakoukoliv radu a zkušenost. Předem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
17.2.11 19:21

Obě moje holky měly období, kdy nesnášely mytí hlavy, koupání bylo OK, ale mytí vlásků byl horor.
U nás pomohlo tohle: starší chtěla žinku a držet si ji přes oči, aby jí voda netekla do očí. A mladší zase nechtěla hlavu sprchovat, tak jsem jí polívala hrníčkem.
Hodně zdaru a neboj, přejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
17.2.11 19:23

Neteři pomohlo, když si mohla sama nalít na hlavu vodu dětskou konvičkou normálně s růžicí, je to jako sprcha, ale mnohem jemnější, napřed si na ni zvykla, že ji má ve vaně a pak i sama nalívá na hlavu, do vany nechtěla, vždycky tak ječela, že to slyšel celý dům, nakonec pomohlo, dát jí malou vaničku napuštěnou do velké vany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
17.2.11 19:25

U nás je to taky tak.On se teda rád koupe,ale asi do 6 měsíců tomu tak nebylo,hrozně brečel.Chodili jsme na plavání,už jsme teda rok nebyli.Ale při potápění mu to vůbec nevadilo,namočit si vlásky,hlavičku.Za to teď je to boj,jakmile začnu namáčet vlasy,tak si stoupne ve vaně a nejradši by vylezl a mám co dělat aby mu to neuklouzlo a řve až do tý doby než ho obléknu.
Už jsem tady někddy zahlédla rady,koupat se s ním a vzít to jako hru,navzájem se polévat apod.Asi jsem ti neporadila,ale vidíš že v tom nejsi sama.TAk já jen čekám že ho to přejde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
17.2.11 19:35

Ahojky, u nás bylo také veselo, do doby kdy jsem jí naučila lehnout na záda, podepřít se lokty a hodně zaklonit hlavu......Noa hodně chválit chválit a chválit, že už je velká holka :lol: přeju hodně trpělivosti a sil :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.2.11 19:42

U nás to samé, trvá to už několik měsíců, radu nemám, sama tomu víceméně nechávám volný průběh.
Hlavně do ničeho nenutit.
Od té doby se koupeme formou hry, musím se ho ptát, jestli můžu umýt prst na noze, pak koleno, atp (pokračuji pořád nahoru).
Takže na to jdeme velice pomalu a nenásilně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.11 19:42

Holky moc děkuji, uklidnili jste mně. Je povzbuzující slyšet, že nejsme sami s tímto problémem.
Vyzkouším tu žiňku i společné koupání.
S tím poléváním to asi neprojde, protože on si ani sám nenalije vodu na hlavičku. Prostě mu to vadí. Nechápu tu náhlou změnu, v bazéně se potápěl a teď si hlavu nenechá umýt :roll:
Asi to budeme muset vydržet :-(
Ještě jednou děkuji a přeji příjemný večer :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11502
17.2.11 19:49

Ahoj, tak taky jsme takový případ. Od narození mu koupání nevadilo, od toho cca roku, možná dřív je pro nás koupání horor a sousedi si musí říkat, co tomu dítěti děláme, že tak řve - jako bychom ho vraždili nehorázným způsobem!!! Takhle řve jen při mytí hlavy. Zkoušela jsem všechno možný. Lehátko už nepoužíváme, to jsem v tom roce schovala a od tý doby ten řev. Lehnout si, abych mu tu hlavu mohla spláchnout? Ne, to nejde, prostě jak mu začnu hlavu splachovat, tak se začne hrabat na nohy a stoupá si. To samý když chci aby tu hlavu zaklonil, ihned ji dává do předklonu a tím pádem mu to nateče do očí. Zkouším taky tu žínku, ale to mi ji strhává a já ho jednou rukou nezvládnu, takže někdy rezignuju a mam toho fakt už plný zuby. V koupelně povodeň, já mokrá jak myš a řvoucí dítě, takže je mi pak úplně jedno jak mu tu hlavu spláchnu. Taky doufám, že to brzo přejde, jinak bude muset koupat tatínek, protože já na to fakt nemám někdy nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
17.2.11 20:47

Ahoj,
u nas je to same, koupani zboznuje, ale jak dojde na myti hlavy, tak ma zachvaty, jekot a rev, jako by jsme ho chteli utopit ci co.
A zacalo to asi 2-3 mesice zpet, predtim nebyl problem.
Chlap rika, ze mu musime myt hlavu casteji nez jednou tydne, aby si na to zvykl, ja nevim, moc se mi to nelibi.
Asi to chce preckat toto obdobi, verim, ze za cas se to srovna, az se mu treba bude moci lepe vysvetlit.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
17.2.11 21:25

Ahoj, u nás je to stejné, při mytí vlásků řve syn jako tur :roll: . Takže začínám zase od začátku. Byli jsme asi 3× plavat a tam nám říkali, ať říkáme nějaké určité slovo, než začneme lít vodu dítěti na hlavu. Takže říkám HOP a liju vodu z kelímku a samozřejmě chválím :mrgreen: . Dneska jsem přidala sprchu, ale jen slabý proud a velmi krátce a povedlo se bez řevu. Zatím to funguje, aspoň u nás :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí