Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, chci se zeptat co vše obnáší koupě ojetého auta v roce 2016. Měl by být teď nový zákon od 1.1 2016, tak nevím čemu všemu věřit na internetu..
Máme vyhlídnuté auto, ale prodávající bydlí od nás 200km. Je ochotný mi dát plnou moc, ať si prostě zařídím vše sama. Četla jsem, že auto musí být odhlášeno, tam, kde bydlí prodájící..je to tak, i když budu mít tu plnou moc?? A co všechno budu muset ještě udělat? Děkuji za pomoc ![]()
@veeer111 ano, auto se odhlásí a přihlásí tam kde je bydliště majitele. Potřebujete ještě evidenční kontrolu a uzavřenou pojistku na auto.
Achjo, ale takže i tak, tam budu muset jet na 2×, protože se tam jedem podívat v sobotu, což na urade nic nevyřídíme… takže mě napadlo, že já bych s autem odjela, zařídila si evidenční kontrolu a pojistení, poslala to zpět i s techničákem a plnou mocí prodávajícímu, a ten by si to šel u sebe odhlásit.. to by šlo ne?? a jak dlouho trvá vyřízení pojistky?
Auto se odhlasi tam, kde bydli prodavajici. Ikdyz budes mit od nej plnou moc (overenou), stejne ho musis odhlasit tam. Prihlasis si ho v miste sveho bydliste. Ta evidencni prohlidka pred prodejem je taky nutna.
Tak předpokládám, ze si pro auto pojedete, tak ho přepíšete hned tam na zdejším úřadě, ne?
Tak se na něj jeďte podívat v pondělí a rovnou to všechno vyridis tam v pondělí
vyřízení pojistky je otázka 15 minut, resila jsem to před 14 dny
Katuskka : a to sis vyřizovala až s tím prodávajícím nebo si to měla už hotový??
Kupovali jsme letos v lednu a udělali přesně tak, jak píše @Katuskka. Přepsalo se to hned na tamějším úřadě.
A to jste všechno stihli v jeden den?? tu evidenční kotrlu mel prodávající už pripravenou? a to pojistění vy taky?
@veeer111 potřebuješ k tomu velký technicak a případně i kupní smlouvu, takze pojistku vyridis až když budeš mít tohle v ruce
k tomu už prodávajícího nepotrebujes
Jinak jak to je s tou plnou mocí nevím, ja být tebou, zajedu tam v pondělí a rovnou všechno vyridim osobně a hlavně to budeš mít všechno hned a můžeš jezdit
Ale bez pojistky přece jet nemužu, takže to jste vyrizovali, tam někde u prodávajícího ve městě??
Ano, presne tak, v Ostravě se dá dokonce vyřídit pojistka na auto přímo na úřadě, kde vyrizujes ten prepis atd.
Kupovali jsme minuly mesic, byla potreba evidencni kontrola a uzavrena pojistka, prepis nam delal bazarnik.