Koupě auta za hotové

Anonymní
27.1.11 14:35

Koupě auta za hotové

Předem se omlouvám za anonym, doufám, že pochopíte.
Kupujeme s manželem auto a diky souhře okolností v rodině máme možnost ho koupit „za hotové“, tj. bez leasingu nebo úvěru.
Máte někdo zkušenost s takovou koupí? Jak to probíhá? Moc se mi osobně nezdá převod z účtu na účet - přece nepřevedu někomu skoro půl milionu, aniž bych měla zboží v ruce, a předpokládám, že prodejce zase auto nevydá, aniž by měl v ruce peníze. A jít si pro auto s takovou částkou v portmonce je asi teprve blbost.
Tak jak se to dělá?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1186
27.1.11 14:40

my jsme peníze předávali v hotovosti při podpisu smlouvy-bylo to v ní zmíněno. ale jednalo se vždy o částky do stotisíc korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
27.1.11 14:42

Ahoj, my auto kupovali jen za hotové, ale byly to částky do 200tis. Řešili jsme to platbou v hotovosti - na ruku. A vyřešili jsme to tak, že jsme se s prodávajícím sešli na dopravním inspektorátu s předem připravenou (oběma stranama schválenou) smlouvou, podepsalo se, on šel auto odhlásit a my zaplatili. Ale už je to delší doba, tan nevím jestli se v tom něco nezměnilo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 14:45

My jsme takhle před 2 lety auto kupovali. Rozhodnutí o platbě nechali na nás, takže jsme zašli do banky, vybrali ten balík a šli do prodejny. Co si pamatuju, tak jsem ale dostala nějakej papír předem, kde už jsem byla jako majitel tuším napsaná a musela dát 10% z ceny. :think:

• Citovat
  • Upravit
36544
27.1.11 14:52

kdyz rodice kupovali auto, tak platili pri podpisu smlouvy pulku, a pulku kdyz si odvazeli auto druhy den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
27.1.11 15:05

Ahoj, my jsme koupili auto za hotove, vybrali jsme ho na internetu a pak jsem zavolala svemu expertovi na auta, kdyz jsem u nej kupovala prvni auto a rekla jsem mu co chci, dohodli jsme se na cene a i na mou navrzene sleve, prisli jsme podepsali smlouvu, dali zalohu 5tis, zaplatila jsem to kartou no a pak kdyz bylo vyrobeno tak jsem dala stare na protiucet a doplatila 350 tis na ucet autosalonu. Zadny problem rozhodne jsem nebyla stonc chodit s 350 tis po meste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
27.1.11 15:11

já bych byla pro depozit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
27.1.11 15:19

no vždy za hotové (teda částky se pohybovali níže) při podpisu smlouvy a předání auta… pokud to vychází časově je dobré rovnou zajít s prodávajícím auto odhlásit a vzít si velký techničák, přinejhorším s dobrou smlouvou jde zařídit přepis auta i když ti býv. majitel nepošle velký techničák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
27.1.11 15:24

a chodit se stotisícema po měste jde taky, peníze dát do kapes u těla, sice blbej pocit ale kdo to na potkání pozná, pokud teda člověk nevyjde z banky s penězma v ruce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 15:50

MY platili zálohu a před předání doplatek , obojí bezhotovostně . Ale bylo to auto nové z autosalonu a platili jsme na základě faktury. To bych se nebála.Pokud je to odjiud než z autosalonu , tak bych platila asi raději cash.

• Citovat
  • Upravit
7887
27.1.11 15:58

ja bych se nebala pokud je to auto z autosalonu a na fakturu, tak jedine prevodem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 16:16

Děkuju za reakce. Je to nové auto, z autosalonu, tak asi ten převod risknem.
Mě by se nejvíc líbilo něco jako šek, ale nevím, jestli to naše banka umí. Zkusím zjistit.

• Citovat
  • Upravit
5352
27.1.11 16:51

Omlouvám se, jestli to už někdo psal - jen jsem to prolítla: Za hotové (fyzické peníze) takovou částku složit nemůžeš. V Česku jsou ze zákona zakázané hotovostní trensakce nad 100 tisíc korun, takže jedině převodem nebo jinou bezhotovostní formou. Pokud kupuješ normálně v prodejně, tak nevidím důvod proč se obávat převodu předem, přece máte smlouvu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
27.1.11 17:25

Já zas bych nechodila s pár set tisíci v kapse. Bezhotovostní převod na základě faktury je normální věc a je krásně prokazatelný v případě problémů :nevim: Můžete se domluvit na záloze předem a doplatku po převzetí vozidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená mati
27.1.11 18:58
Mafina5 píše:
Omlouvám se, jestli to už někdo psal - jen jsem to prolítla: Za hotové (fyzické peníze) takovou částku složit nemůžeš. V Česku jsou ze zákona zakázané hotovostní trensakce nad 100 tisíc korun, takže jedině převodem nebo jinou bezhotovostní formou. Pokud kupuješ normálně v prodejně, tak nevidím důvod proč se obávat převodu předem, přece máte smlouvu, ne?

je to částka 15.000,– EUR takže cca 350.000,– Kč na jednu platbu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová