Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
my jsme peníze předávali v hotovosti při podpisu smlouvy-bylo to v ní zmíněno. ale jednalo se vždy o částky do stotisíc korun.
Ahoj, my auto kupovali jen za hotové, ale byly to částky do 200tis. Řešili jsme to platbou v hotovosti - na ruku. A vyřešili jsme to tak, že jsme se s prodávajícím sešli na dopravním inspektorátu s předem připravenou (oběma stranama schválenou) smlouvou, podepsalo se, on šel auto odhlásit a my zaplatili. Ale už je to delší doba, tan nevím jestli se v tom něco nezměnilo. ![]()
My jsme takhle před 2 lety auto kupovali. Rozhodnutí o platbě nechali na nás, takže jsme zašli do banky, vybrali ten balík a šli do prodejny. Co si pamatuju, tak jsem ale dostala nějakej papír předem, kde už jsem byla jako majitel tuším napsaná a musela dát 10% z ceny. ![]()
kdyz rodice kupovali auto, tak platili pri podpisu smlouvy pulku, a pulku kdyz si odvazeli auto druhy den..
Ahoj, my jsme koupili auto za hotove, vybrali jsme ho na internetu a pak jsem zavolala svemu expertovi na auta, kdyz jsem u nej kupovala prvni auto a rekla jsem mu co chci, dohodli jsme se na cene a i na mou navrzene sleve, prisli jsme podepsali smlouvu, dali zalohu 5tis, zaplatila jsem to kartou no a pak kdyz bylo vyrobeno tak jsem dala stare na protiucet a doplatila 350 tis na ucet autosalonu. Zadny problem rozhodne jsem nebyla stonc chodit s 350 tis po meste…
no vždy za hotové (teda částky se pohybovali níže) při podpisu smlouvy a předání auta… pokud to vychází časově je dobré rovnou zajít s prodávajícím auto odhlásit a vzít si velký techničák, přinejhorším s dobrou smlouvou jde zařídit přepis auta i když ti býv. majitel nepošle velký techničák.
a chodit se stotisícema po měste jde taky, peníze dát do kapes u těla, sice blbej pocit ale kdo to na potkání pozná, pokud teda člověk nevyjde z banky s penězma v ruce ![]()
MY platili zálohu a před předání doplatek , obojí bezhotovostně . Ale bylo to auto nové z autosalonu a platili jsme na základě faktury. To bych se nebála.Pokud je to odjiud než z autosalonu , tak bych platila asi raději cash.
ja bych se nebala pokud je to auto z autosalonu a na fakturu, tak jedine prevodem
Děkuju za reakce. Je to nové auto, z autosalonu, tak asi ten převod risknem.
Mě by se nejvíc líbilo něco jako šek, ale nevím, jestli to naše banka umí. Zkusím zjistit.
Omlouvám se, jestli to už někdo psal - jen jsem to prolítla: Za hotové (fyzické peníze) takovou částku složit nemůžeš. V Česku jsou ze zákona zakázané hotovostní trensakce nad 100 tisíc korun, takže jedině převodem nebo jinou bezhotovostní formou. Pokud kupuješ normálně v prodejně, tak nevidím důvod proč se obávat převodu předem, přece máte smlouvu, ne?
Já zas bych nechodila s pár set tisíci v kapse. Bezhotovostní převod na základě faktury je normální věc a je krásně prokazatelný v případě problémů
Můžete se domluvit na záloze předem a doplatku po převzetí vozidla.
Mafina5 píše:
Omlouvám se, jestli to už někdo psal - jen jsem to prolítla: Za hotové (fyzické peníze) takovou částku složit nemůžeš. V Česku jsou ze zákona zakázané hotovostní trensakce nad 100 tisíc korun, takže jedině převodem nebo jinou bezhotovostní formou. Pokud kupuješ normálně v prodejně, tak nevidím důvod proč se obávat převodu předem, přece máte smlouvu, ne?
je to částka 15.000,– EUR takže cca 350.000,– Kč na jednu platbu
Předem se omlouvám za anonym, doufám, že pochopíte.
Kupujeme s manželem auto a diky souhře okolností v rodině máme možnost ho koupit „za hotové“, tj. bez leasingu nebo úvěru.
Máte někdo zkušenost s takovou koupí? Jak to probíhá? Moc se mi osobně nezdá převod z účtu na účet - přece nepřevedu někomu skoro půl milionu, aniž bych měla zboží v ruce, a předpokládám, že prodejce zase auto nevydá, aniž by měl v ruce peníze. A jít si pro auto s takovou částkou v portmonce je asi teprve blbost.
Tak jak se to dělá?