Koupě baráku - šli byste do toho?

Caty
3.2.12 12:10

Koupě baráku - šli byste do toho?

Holky, dneska budu asi zakládat jen diskuse celý den :mrgreen:
Potřebuji poradit Vaše zkušenosti a názory, zda byste do toho s manželem šli a případně Vaše zkušenosti, když jste do toho šli.
S manželem potřebujeme sehnat baráček u Prahy. Většina domu je nad 10mil. a do toho se nám investice dávat nechce, raději to dáme do cestování s dětmi apodobně. Líbí se nám jeden dům, 325m2, 1000m pozemek, dům je moc hezký, má bazén, saunu, 7plus 1, hezký velký obývák, což se mi líbí. Bazén a saunu nechceme, ale má to tam. ALE, dům je 15 let starý, není zateplený, náklady na plyn ročně mají cca 60tisíc, což jak jsem zjistila je plus mínus všechny takto velké domy zděné. Majitelé chtěli za dům 10mil což bysme za takto starý nedali Budou časem potřeba nutné opravy, zcela jistě zateplit, protože není, což taky spolkne kačku. Kuchyň a koupelny, nebo všeobecně zařízení je těch 15 let staré. Hezké, vcelku moderní, ALE určitě by to sneslo nějakou změnu časem. Dům jako takový je krásný, přesně podle mých představ. Majitel to nutně potřebuje prodat a máme nabídkiu na 9,5 mil., odhad je na 12.mil. Jenže je to opravdu oproti jiným domům starý barák, zateplení atd. spolkne určo dalčích půl mil. ne-li víc a nějak váhám, zda do toho jít nebo případně kdyby dali ještě malou slevičku, cca 200 tisíc, tak to vzít. Domy do těch 10.ti mil v této lokalitě moc nejsou. Je to vše nad a nebo naopak. DALŠí varianta je stavba dřevostavby, ale to zařizování okolo. Jak byste se rozhodli s vašema polovičkama?Nebo kdo máte staší barák, co všechno je okolo potřeba, s čím bysmě měli případněpočítat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.2.12 12:15

Ja nevim, ale bydlime ctyri roky novostavbe za Prahou, za dvacet minut je clovek u metra. Mame 5+kk+technicka mistnost, obytna plocha asi 160 m2 a plocha pozemku 900 m2.

Platili jsme 3,6 milionu. Nemame bazen ani saunu, ale nejak si nedovedu predstavit 15 let stary barak za 10 milionu. To tak jedine v Jevanech.

Za tyhle prachy bych si radeji postavila novostavbu nebo koupila novostavbu. My protopime plynem 20 tisic rocne a to mame v nem i ohrev vody.

• Citovat
  • Upravit
1192
3.2.12 12:16

Tak já jsem pražanda a cenám za pozemky,nemovitosti se nedivím,jsou zde vysoké,ale myslím,že za 9,5 milionu koupíte pozemek a barák postavíte nový podle vašich představ…jestli se můžu zeptat o jakou se jedná lokalitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
3.2.12 12:16

My sme tiez rozmyslali na kupou domu…ale ja neviem…ja sa tych starsich domov bojim…tam ked sa ti nieco pokazi, tak to nebude otazka par 10 tisic…podla mna to musia byt vsetko fakt drahe opravy.
Ono vela ludi si vola kadejakych stavbarov/poradcov, aby riadne ten dom pozreli a povedali, co mozes od neho ocakavat. Bez takeho poradcu by som dom isto nekupovala…totiz my sa v tom nevyzname…a radsej nech sa na to pozrie odbornik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
3.2.12 12:17

To jsou fakt strašné prachy, za to můžete mít dva nové :)

• Citovat
  • Upravit
2673
3.2.12 12:18

Já bych do toho nešla za tyhle peníze.Za tu částku máte nový domek a vše podle svých představ.Stály jsme takhle před 3 lety před rozhodnutím,zda si opravut dům po rodičích nebo začít stavět.A nakonec jsme si postavili.Všechno jsme udělali podle svého vkusu.Ve starším baráku se nám nelíbili koupelny,kuchyně atd.Takhle nás vyšel domek na 5 mil.,není teda ještě vše hotové.Chybějí hlavně teréní úpravy co začnou na jaře.Takže já bych do toho nešla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
3.2.12 12:19

tak ja by som do toho nesla urcite, kto by preboha zivil 7+1 navyse s bazenom o ktory nemam zaujem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
3.2.12 12:19

No, my to nechceme kvůli tomu bazénu a sauně. To bysme zrušili stejně. Nechceme bazén v baráku. Jde o to, že tam kde chceme a potřebujeme kvůli dostupnosti na D1 a Praju jsou domy od 10ti mil výš a to nechceme ani omylem ani za ten luxus. Taky přemýšlíme že koupíme pozemeka postavíme, jenže máme dvě malé děti, manžel pracuje v Bratislavě a bylo by to dosti náročné, ale kdyby se muselo, tak by se muselo. Je to Jesenice u Prahy a Zdiměřice, tam jsou ty domy holt drahé a dál už nechceme kvůli tomu, že dcerka bude chodit do školy, tak aby pak nemusela busem, aby měla kamarády na dochod pěšky a ne všude jezdit a tak.

• Citovat
  • Upravit
Caty
3.2.12 12:23

Holky, lokalita je to Jesenice u Prahy, takže za 5 mil postavit i s pozemkem nehrozí Ty levnější pozemky jsou za 3mil. minimálně. STavili bysme s RD Rýmařov, dřevostavba, naší v ní bydlí a super, ale taky to dost spolkne a hlavně ten čas, musí se to kontrolovat a ani jeden tomu nerozumíme, proto váháme. No a naši prodávají dřevostavbu za 7.mil, není to uplně to co bysme chtěli, ale za super peníze a za mil. by se to dalo upravit podle nás, ale zkrátka nevíme. Manželovi přijde blbé kupovat od rodičů. Jenže pro nás by to asi vyšlo nejlépe i než stavit. Stavili bysme něco co mají oni, akorát že dráž páč je to vše dražší než před 7lety.

• Citovat
  • Upravit
2803
3.2.12 12:24

Pokud ty prachy máte, tak do toho jděte ! Pokud je dům podle vašich představ a v dobré lokalitě… Já bych do toho šla.

Koupě pozemku v dobré lokalitě :think: už to není, co bývalo. Ty nejlepší lokality už jsou pryč.

Pokud na to nechvátáte a chcete ušetřit prachy, ale zato přijít o nervy :mrgreen: , tak začněte stavět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
3.2.12 12:24

Peněz to je hodně, ale tady prostě neseženete nic levnějšího Jo za 7mil ale taaaaaaaak příšernej, druhej byl za 8,5 a vykouřenej, že jsem se skoro :poblion:

• Citovat
  • Upravit
26574
3.2.12 12:25

Přijde mi to hodně peněz, to radši postavit nový. A pokud máte dost peněz, tak určitě existuje nějaký způsob, jak takové to zařizování a lítání po úřadech převelet na někoho jiného. To určitě firmy nabízejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
3.2.12 12:26
Caty píše:
Peněz to je hodně, ale tady prostě neseženete nic levnějšího Jo za 7mil ale taaaaaaaak příšernej, druhej byl za 8,5 a vykouřenej, že jsem se skoro :poblion:

vykourenej myslis ze sa tam fajcilo alebo som zle pochopila :?: vymalujes a nikto nebude vediet ze sa tam vobec niekedy fajcilo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
3.2.12 12:26

Lumaťo dům jako takový je přesně to, co mně se líbí, hodím odkaz a postavit takový dům dneska na takovém pozemku by bylo 15 mil.
 http://www.sreality.cz/…a/3773850972

Prostě podle mojí představy, pro mě dokonalej.A stavit se právě bojím. Naši stavili a hroznýýýýýýýýýýýý a s dvěma malýma dětma, manža v Blavě, toho se trochu bojím

• Citovat
  • Upravit
Caty
3.2.12 12:28

rodinka to nevymaluješ. Fajčilo se tam, ale smrad hrozný, to z toho dmu nedostaneš, je to ve sporech, bydlí tam 6 let už.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max