Koupě baráku - šli byste do toho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3839
3.2.12 21:35
Caty píše:
Black Orchids - já se neptala na názor domu, komu se líbí a komu ne, jen na to zda byste do toho šli nebo ne. Každýmu se líbí něco jinýho. Ono dneska se snad všemu říká podniatelský baroko. A pleteš si Jesenici s Vestcem a na lokalitu jsem se též neptala :mrgreen: o té máme prostě jasno, z jistých důvodů prostě Jesenice nebo Zdiměřice.

:mrgreen:
very sorry že jsem se dotkla tvého vkusu. Názor jsem řekla (viz můj příspěvek) - ze své vlastní (velmi čerstvé) zkušenosti si myslím, že je mnohem lepší postavit dům než investovat přemrštěnou sumu do takového a takhle starého domu.
Jo a Jesenici s Vestcem si rozhodně nepletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
3.2.12 21:40

pan Hulínský potřebuje přeprat korunky… už proto bych to nekoupil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
3.2.12 21:41

Mě příjde pěkný jde vidět, že je stavěn před několika lety, ale nová majitelka by si to určitě předělala do svého stylu. Ono je druhá věc, že stavět není záležitost na půl roku je to shánění parcely, úřady, projekt a pak samotná stavba. Pokud dům budou kupovat budou mít ve smlouvě dodatek o skrytých vadách a upřímně ono může zatékat i do nového baráku a jednání s firmami není taky žádný med co se týče reklamací. Pokud dům patří někomu movitému tak bude určitě kvalitně udělán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
3.2.12 22:00

black orchids, to je uplně vpohodě. My bysme samozřejmě nejraději stavěli, ale tlačí nás čas. Sehnat hezkou parcelu za dobrý peníze taky není jednoduchý, pak všechno okolo úřadů, povolení atd. rodiče se stěhují na Vysočinu, manžel má práci v Blavě a nevím, jak bych to s dvěma dětma obíhala, ale jinak samozřejmě bych měla raději nový, ale zase nemám záruku stopro kvality. Rodiče stavěli nový, zatékalo jim do střechy, praskla stěna, fasáda byla špatně udělaná,okna špatně těsnila a to měli jednu z nejlepších firem, bohužel natrefili na blbou partu té firmy, no už tam ta parta není, takže i toho se bojím.
A tenhle styl se mi prostě děěěěěěěsně líbí. Vnitřky bych kompletně předělala, kuchyň a koupelny, ale jinak je hezky členitý, není to krychle jako se dnes staví. V tomhle jsme trochu konzervy a chcem spíš něco klasičtějšího než tu modernu co se dnes staví.
Lopata, mi je jedno co potřebuje, já potřebuju bydlet a když to bude za dobrý peníz, proč ne? Jen na tom vydělám. Navíc, pokud jsem četla, tak ještě nebyl vynesen rozsudek.
Denco29:dům jako takový je dobře udělán, jsou tam nové kotle, střech před rokem opravovali, takže je nová, jen to zateplení no.

• Citovat
  • Upravit
3839
3.2.12 22:13
Caty píše:
black orchids, to je uplně vpohodě. My bysme samozřejmě nejraději stavěli, ale tlačí nás čas. Sehnat hezkou parcelu za dobrý peníze taky není jednoduchý, pak všechno okolo úřadů, povolení atd. rodiče se stěhují na Vysočinu, manžel má práci v Blavě a nevím, jak bych to s dvěma dětma obíhala, ale jinak samozřejmě bych měla raději nový, ale zase nemám záruku stopro kvality. Rodiče stavěli nový, zatékalo jim do střechy, praskla stěna, fasáda byla špatně udělaná,okna špatně těsnila a to měli jednu z nejlepších firem, bohužel natrefili na blbou partu té firmy, no už tam ta parta není, takže i toho se bojím.
A tenhle styl se mi prostě děěěěěěěsně líbí. Vnitřky bych kompletně předělala, kuchyň a koupelny, ale jinak je hezky členitý, není to krychle jako se dnes staví. V tomhle jsme trochu konzervy a chcem spíš něco klasičtějšího než tu modernu co se dnes staví.
Lopata, mi je jedno co potřebuje, já potřebuju bydlet a když to bude za dobrý peníz, proč ne? Jen na tom vydělám. Navíc, pokud jsem četla, tak ještě nebyl vynesen rozsudek.
Denco29:dům jako takový je dobře udělán, jsou tam nové kotle, střech před rokem opravovali, takže je nová, jen to zateplení no.

ok ok
vynechám vkus a zaměřím se jen na vlastní zkušenosti. postavili jsme nedávno dům v blízké lokalitě (Braník) a moje sestra koupila dům (resp. hrubou stavbu) před dvěma lety (v jiném městě)… nám trvala stavba něco málo přes rok, oni pořád přicházejí na stále nové a nové „nesrovnalosti“ v koupeném domě. Z toho pramení má zkušenost - pokud do něčeho nevidíš hned od základu (a u domu to platí dvojnásob), budou s tím jen problémy a ve finále proinvestované prachy.
tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
3.2.12 22:20

black orchid, to já se toho taky bojím, že to za chvilku budou trubky, okna, střechy, stropy, bude zatékat a já nevím co ještě, jenže na stavbu nemáme moc čas no.

• Citovat
  • Upravit
3839
3.2.12 22:28
Caty píše:
black orchid, to já se toho taky bojím, že to za chvilku budou trubky, okna, střechy, stropy, bude zatékat a já nevím co ještě, jenže na stavbu nemáme moc čas no.

rozumím, já jen, že sestry manžel s prodávajícím stav domu opravdu velmi důkladně prošel (přizval si na to i chlapa ze stavební firmy), ale přesto se v průběhu času vyrojilo ještě hodně věcí, do kterých bylo třeba zcela neplánovaně investovat. a protože vím, kolik s tím mají starostí navíc, přispívám do tvé diskuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
3.2.12 22:42

tak domeček je moc pěkný, ale už jen náklady jsou emormní a do toho bych nešla.
Pokud nenáš problém s financema, kup pozemek a postav si nový podle svých předtav. Já koupila starší a přestavujem , opravujem a teď se mlátím za to do hlavy. Z původního nezbylo nic a peníze v háji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
3.2.12 23:10
Tak my koupili hrubou stavbu také stav : jen zdi, střecha bez oken, bez plotů. Přesně za 5,5 měsíce jsme se stěhovali do hotového komplet domu se zámkovkou fasádou atd (samozřejmě malé dodělávky jako zahrada a tak není, ale největší máme zasebou.
Je pravda, že jsme měli problém se špatně udělanou kanaldou a vodou, ale prodávající to vše napravil.
Než jsme dům koupili tak jsme si nechali zkontrolovat a áme smlouvu na skryté vady. Takže právně se to ošetřit dá.
Black_Orchids píše:
Caty píše:
Denco29:dům jako takový je dobře udělán, jsou tam nové kotle, střech před rokem opravovali, takže je nová, jen to zateplení no.
ok ok
vynechám vkus a zaměřím se jen na vlastní zkušenosti. postavili jsme nedávno dům v blízké lokalitě (Braník) a moje sestra koupila dům (resp. hrubou stavbu) před dvěma lety (v jiném městě)… nám trvala stavba něco málo přes rok, oni pořád přicházejí na stále nové a nové „nesrovnalosti“ v koupeném domě. Z toho pramení má zkušenost - pokud do něčeho nevidíš hned od základu (a u domu to platí dvojnásob), budou s tím jen problémy a ve finále proinvestované prachy.
tož tak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
3.2.12 23:12
Pokud je střecha před rokem tak je nová, fasáda na bungalovu není žádná raketa (ušetříte na lešení)
Caty píše:
black orchid, to já se toho taky bojím, že to za chvilku budou trubky, okna, střechy, stropy, bude zatékat a já nevím co ještě, jenže na stavbu nemáme moc čas no.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
3.2.12 23:14

black orchids: A já ti děkuju, ono je opravdu znát vše pro a proti a jak to chodí.
eviliska: s financema problémy nemáme vcelku, ale spíš s tím blbým časem no.Tak uvidíme. Třeba by šli s cenou hoooooodně dolů :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Caty
3.2.12 23:16

Holky, ale já nevim, kde ty lidi berou peníze všichni. Všichni prodávají domy 10 mil. a výš a do toho nechceme jít, je to zbytečné, ale prostě jen kroutim hlavou. 9 domů z 10 je nad 10 mega :cert: tam kde chceme a potřebujeme my tedy.

• Citovat
  • Upravit
1610
3.2.12 23:21

No on sito každej počítá po svém podle mě si ktomu i připočítává nějakou svojí srdcovou cenu vše co tam prožil :lol:

Je pravda , že Praha je za ranec tady u nás by si za 10 koupila takový 3 :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
3.2.12 23:26
Caty píše:
Holky, ale já nevim, kde ty lidi berou peníze všichni. Všichni prodávají domy 10 mil. a výš a do toho nechceme jít, je to zbytečné, ale prostě jen kroutim hlavou. 9 domů z 10 je nad 10 mega :cert: tam kde chceme a potřebujeme my tedy.

Zkoušela jsi zadat svůj požadavek realitce? Ty zadáš parametry, ona bude shánět? Anebo při jednání navrhněte slevy, protože většinou ty baráky za takové prachy nestojí a připočíst si přirážku za prožité dětství je mě jako novému majiteli jedno. Mimoto moc odhady nemám ráda, závisí kdo odhad zadává a odpovídat to nemusí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
3.2.12 23:28
Jo jo. Zakladatelka by měla udělat odhad svůj. Ono je něco jiného odhad soudního znalce a odhadce z banky, kterej umí ohodnotit dům na :poblion:
JanaK88 píše:
Caty píše:
Holky, ale já nevim, kde ty lidi berou peníze všichni. Všichni prodávají domy 10 mil. a výš a do toho nechceme jít, je to zbytečné, ale prostě jen kroutim hlavou. 9 domů z 10 je nad 10 mega :cert: tam kde chceme a potřebujeme my tedy.
Zkoušela jsi zadat svůj požadavek realitce? Ty zadáš parametry, ona bude shánět? Anebo při jednání navrhněte slevy, protože většinou ty baráky za takové prachy nestojí a připočíst si přirážku za prožité dětství je mě jako novému majiteli jedno. Mimoto moc odhady nemám ráda, závisí kdo odhad zadává a odpovídat to nemusí :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí