Koupě - jaký byt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
26.3.24 07:15

Podívej se na apartmány v Bulharsku. Chtěla jsem teď jeden koupit za něco přes milion. Ale můj chlap dal zatím přednost autu. Takže to se plán musel odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
26.3.24 07:23
@Azeretereza píše: Více

To je asi hodně individuální. U nás v baráku jsou byty kolem 60 m a bydlí tu i pětičlenná rodina s dvěma psi a kocourem. Ti se teda budou stěhovat, ale 4 členné rodiny jsou tady běžné. Já si to taky neumím představit.

• Citovat
  • Upravit
56045
26.3.24 07:31
@Niemeyer píše: Více

V Suchdole studenti zemědělky. Záleží, kolik máte peněz. Podle rozmeru, s kterymi operujes, moc ne. Občas se v Praze objeví hezky byt se spacím patrem za cca 3 miliony, tam bych zacala. Ale tolik asi ani nemáte, vid. Kamarád z Prahy teď kupuje byt na pronájem v Plzni. Pěkný, u nádraží, za 2,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56045
26.3.24 07:35
@Kelsey píše: Více

My doma uvažujeme o Řecku, Kefalonii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.24 08:17

Taky si spočítej výnos. Mám byt za 8.5m, pronajímám za cca 22 čistého. To je 3.1%
Ale ja doufám v další růst ceny, takže dobrý

• Citovat
  • Upravit
600
26.3.24 08:20

Garsonka v novostavbe jednoznačně, pokud to má být investiční byt.

Příspěvek upraven 26.03.24 v 08:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.24 08:24

@jkra my jsme loni koupili byt v Dubaji, 2kk za cenu 2kk v novostavbe ve středních Čechách. Nájem 2× takový než za to same v ČR.

• Citovat
  • Upravit
68941
26.3.24 08:42
@Niemeyer píše: Více

Proč staticky? To už by muselo být, aby byl dům statický na houby. Energetický ano, novostavba musí splňovat jiné parametry, ale o tepelných mostech bych ti taky mohla vyprávět. Kdyžtak písní SZ, nechci se tu moc rozepisovat o své práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
26.3.24 08:58
@JTom píše: Více

Ale zas když to vezmeš svědomitě, a máš ty byty třeba v jednom SVJ, tak to takový děs není. Jen to prostě člověk musí brát jak to je (tedy ne, že se mi sypou peníze za nic, ale naopak, že poskytuju určité služby a servis a za to mi jiní platí). Není to úplně easy výdělek, když musíš skoro u každé závady hned naklusat za nájemcem a opravovat, nebo zajistit opravu (a ta jde na pronajímatele, nikoli nájemce - byť teda některé pronajímatelské skety to chtějí po nájemcích a někteří ne moc bystří nájemci veselé platí (ale taky se zvyšuje počet těch, co pronajímatele zažalují až zpětně, takže ten pak vrací již zaplacené, úroky k tomu a náklady na soud navrch, někdy se uhraje i celkem pěkné mimosoudní vyrovnání).

Taky člověk musí počítat s tím, že obměňuje vybavení, aby to mělo nějaký standard… Ale když má člověk ten vstupní kapitál, umí trochu počítat, takže se nevyleje z financí, tak na tom nemůže prodělat, tam to plně pokryje růst hodnoty té nemovitisti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56045
26.3.24 09:23
@Anonymní píše: Více

Jo věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
26.3.24 09:36

@bloklimiucet no bacha, dle nařízení vlády 308/2015 je velmi přesné definováno, které závady jdou za nájemníkem a které za majitelem bytu. Rozhodně bych si netroufala tvrdit, že skoro každá závada jde za pronajímatelem. Ba z mé zkušenosti naopak, na nájemníka se dá uhrát většina běžných problémů. Je tam cenově zastropení za rok, ale povětšinou na ten běžný provoz to pokryje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
26.3.24 10:30
@Kelsey píše: Více

Manžel taky chce kupovat pořád nemovitost v zahraničí, ale nějak se mi do toho nechce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.3.24 10:51

@Niemeyer když vidím, jak tragické novostavby se teď budují u nás, v životě bych do toho nešla. Co se týče velikosti, na 20 M2 ti nikdo normální bydlet dlouhodobě nebude. To je bydlení max pro studenty. Mému Synovi pronajímám garsonku, ta má 25 m. A to mi přijde jako naprosté minimum. Doma má větší pokoj :think: takže bych se dívala raději po straší zástavbě a větším bytu :think:. kdybych soudila dle našeho okolí, tak nejžádanější je 2+1 nebo 2 kk s minimálně 54 m² :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.3.24 11:40
@lucynka25 píše: Více

U nás je tohle moje angažmá. Teď máme dva týdny auto doma. Tak apartmán musí počkat. Chvilku se musí šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí