Koupě vadného kočárku

14110
2.8.12 12:52

koupě vadného kočárku

Ahoj, prosím o radu. v pondělí jsem koupila od paní přes bazoš použité peg perego pliko, v barvě moka. kočárek jsem mívala na první dítko a chtěla ten samý znova, bylo mi líto, že jsem ho prodala. když jsem kočárek na místě nákupu, u paní před barákem, skládala, šlo to špatně, a le říkala jsem si, že už jsem to zapoměla. ale doma už nešel po rozložení složit vůbec. potřebovala bych k tomu tři ruce. napsala jsem paní, a le ta mi tvrdíla, že o ničem neví. nakonec jsem z ní vydolovala, že ona kočárek skládá celou dobu jiným způsobem, kterým to taky jde, ale vlastně jen obejde tu vadu. napsala mi, že nevidí problém, že ona je praktik, ne puntičkář…ale já nechci golfky, kterým něco je a jen se to obchází.. co byste dělaly vy? :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17226
2.8.12 13:01

@aničkakytička Ahoj,něco podobného se mi stalo, když jsem kupovala kočárek na chatu. Bohužel jsme si nechala kočárek poslat, takže jsem věděla, že riskuji nečestné jednání :| Paní jsem psala maila, že kočárek sice je určen na chatu, a že jsem počítala v jeho opotřebení, ale nepočítala jsem s ulomenou páčkou na skládání a ani mi o tom nepsala :cert: Paní to svedla na zlomení při přeprvaě poštou, což prý je prostě risk. No nic, kočárek stál 1/5původní ceny, na chatě se moc skládat nemusí, tak jsem se už dál nedohadovala. Ale paní jsme na bazaru napsala částečně negativní hodnocení kvůli této věci…nepřišlo mi, že by se páčka ulomila při přepravě, ale důkaz na to nemám :nevim:
Máš dvě možnosti - kočárek si nechat a paní ohodnotit negativně, nebo kočárek zkusit prodat s tím, že bych vadu v inzerátu přiznala, a koupíš si nový :think: Bohužel je to riziko nákupu použitých kočárků :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
2.8.12 13:03

Vzhledem k tomu, že ten kočárek máš na denní používání, tak bych ho asi poslala dál, než se s nimi denně vztekat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
2.8.12 13:05

@aničkakytička Já se obávám, že nemůžeš už nic, pokud sis kočárek osobně prohlédla, vyzkoušela a převzala. Paní tě na vadu měla upozornit, o tom žádná, je to od ní pěkná sviňárna, pokud o vadě věděla. Je to k vzteku, ale pochybuju, že s tím něco zmůžeš, buď si prostě zvykneš, nebo kočár prodáš jako jetý s vadou. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
2.8.12 13:12

Pokud ti paní prodala kočár s vadou o které věděla a neupozornila tě na to, máš právo na slevu. pokud je vada taková, že nemůžeš věc užívat, máš právo odstoupit od smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
2.8.12 13:13

Snažím se jí ho vrátit, ptala semse jí když by si koupila auto s tím, že třeba kufr nejde otevřít ze vnitř, a le jde otevřít jen zvenku klíčkem… tak by jí to prý také nevadilo. paní je evidentně ideální kupec:)) a hodnocení nic neřeší, nic neprodává, jen tento jediný kočár…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
2.8.12 13:14

@mag a jak velkou slevu můžu požadovat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
2.8.12 13:21

Pokud věděla o vadě věci, tak tě na ni měla upozornit. Možnosti jsou:
dohodnete se na vrácení
dohodnete se na slevě a ty si ho pak prodáš třeba sama

pokud se nedohodnete, máš právo od smlouvy odstoupit a požadovat vrácení peněz oproti vrácení kočárku (kočár, co se nedá složit, podle mě není moc použitelný). pokud máš od ní písemně, že o vadě věděla a neupozornila tě na to, tak by problém snad být neměl - otázka je, jestli ti stojí za to se popř. soudit, když ti odmítne sama od sebe peníze vrátit - já bych do této varianty nešla a radši bych kočár se ztrátou prodala a koupila nový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
2.8.12 14:10

@helenkka jenže já ho tam nějak složila, fungovalo to tak an půl, a le já myslela, že už je to tím, že nemám grif, při dalším skládání to odešlo úplně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
2.8.12 14:12
@helenkka píše:
Holky, jak tady píšete s právem na vrácení - to přece neplatí, když prodává svoje věci jako soukromá osoba, to platí pouze pro internetové obchody.Jinak teda vidím problém v tom, že sis ten kočárek vlastně prohlídla a převzala, asi sis toho měla všimnout :think: Teď jak píše mikitaa - pokud tě to má denně rozčilovat, tak bych ho znova prodala. Akorát by ti to pořád připomínal.

I soukromá osoba je odpovědná za vady prodávaných věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.8.12 15:03

Mně se to stalo při koupi kočáru před cca třema rokama… Paní mi řekla, že o ničem nevěděla, že mi kdyžtak jako odškodnění pošle nějaký věci na prcka, ale už se neozvala, my jsme tehdy koupili novej podvozek, takže kočár nás stál skoro jako novej… :zed: :zed: ale co už no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
2.8.12 16:48

Já už jsem fakt zoufalá, ale právnička mi řekla, že jí mám napsat, že odstupuju od smlouvy, ale ženská to nějak nechápe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
2.8.12 16:52
@aničkakytička píše:
Já už jsem fakt zoufalá, ale právnička mi řekla, že jí mám napsat, že odstupuju od smlouvy, ale ženská to nějak nechápe…

Normálně jí zkus vyhrožovat, že ti zatajila vadu, kterou kočárek má (to ti napsala v emailu) a že pokud nevrátí peníze, předáváš to svému právnímu zástupci a ona si může k nákladům připočíst peníze za právní zastoupení… No a uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
2.8.12 16:58

@mag no nic jiného mi nezbývá. fakt mě to krká, mě by hanba fackovala takhle se chovat a prodávat kočárek s vadou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
2.8.12 21:26

@aničkakytička Je to sice maličko OT, ale co je to za vadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí