Cybex Callisto 2012

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
330
1.8.12 14:10

Cybex Callisto 2012

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jestli některá z vás má tento kočárek a jaké s ním máte zkušenosti. Mám dvouleté dítě, které už ale spíš vypadá jako tříleté a tak potřebuji hlavně lehký kočárek, do kterého se mi bude dobře vejít a důležitá je pro mě i stříška. Aby opravdu dokázala chránit před sluncem a nesvítilo dítěti rovnou do obličeje. Vybrala jsem si tento a nechci měnit, pokud tyto kritéria dokáže splnit. Proto prosím ty z vás, které ho mají o zkušenosti. Děkuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
111
1.8.12 14:21

Doporučuji! sice je užší, ale plně splňuje tvoje požadavky:-) já jsme s ním moc spokojená! malá si na něho rychle zvykla a sporťák už vůbec nevytáhnu. I na spaní je dostačující, sice na každodenní asi ne, ale na občasné spaní v pohodě. Jen jeden problém má a to je brzdička, blbě se odbržďuje - ale když se do toho naučíš správně „kopnout“ problém není:-) Jinak malá bude mít v říjnu 2 roky má 14kg, takže malá není a vleze se do něho v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
1.8.12 14:24

Ahojky, tak tento kočárek vlastním.. Jezdí se s ním moc pěkně. Až na to couvání při kterém přibržďuje, to mi docela vadí. Střecha je perfektní, trošku mi chybí průhled na malou, stříška se dá posouvat na konstrukci nahoru, dolů to je taky fajn. Jen si ho určitě někde vyzkoušej, jak se ti do něj dítě vejde. Je oproti jiným kočárkům užší. Naše malá je vyžle a je jí teprve 15 měsíců, jsem ale zvědavá na zimu, jak to půjde se zimním oblečením. Zatím se šířkou nemáme problém. Ještě mě napadá, že když je kočár vleže je hrozně špatně přístupný košík. Malá ale v kočáře spí minimálně tak nám to neva.. tak jsem ti snad trochu pomohla… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
1.8.12 14:50

Ahoj, ja mela kol. 2010, spokojenost, ale reaguji ted na to, ze ses zminila o lehkem kocarku. Lehky neni, alespon tedy pro me byla vaha zklamanim. Zalezi, co si pod tim kdo predstavi, a co od te lehkosti ocekava - ja si treba predstavovala, ze hodim kocar s ditetem na bok a vystoupam do tramvaje. Tak to ani omylem (mozna ze zacatku parkrat, diteti bylo 15mes, tak to slo, ale neslo to srovnat se sportackem, ktery jsem mivala na prvniho syna, ktereho jsem takhle „vynasela“ do 2 let v pohode). Je to takovy golfko-sportak, a s oblecenym ditetem v zime a par vecmi v kosiku to byla klasika tezsi kocar (alespon ja mam ten pocit).
Vubec Te nechci odrazovat, kocarek je peknej a urcite si ho kup :), ale mne se pro dvouleteho uz mozna zda i zbytecny :think:. Ale fakt to neber jako vymlouvani koupe, jen pisu svoje dojmy z te vahy.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
1.8.12 15:09

@nakukovatelka
No to mi táta řikal taky no, ale zas když jdeme někam dál nebo na dýl, tak to malá všechno neuchodí. Tak jsem chtěla nějaké odpružené pohodlné posouvátko, vhodné i na běžné ježdění. Další věc je, že jít na nákup kamkoliv bez kočárku se u nás rovná sebevraždě, jelikož pak člověk přichází domů strhaný a na pokraji nervového vyčerpání :-D
Co se váhy týče, moc toho sebou nenosíme. Jen základ do přebalovací tašky plus pláštěnka a tričko a kalhoty na převlečení, kdyby náhodou bylo potřeba. Vše se mi vejde do jedné tašky, kterou lze hodit přes rameno. Jde mi to to, abych třeba sama unesla kočárek (asi až na tu tašku prázdný) do schodů. Teď mám 12ti kilový kočárek a ten sice jakž takž unesu, ale je to někdy fuška. Taky složený se každý kočárek nese lépe, ale ten náš se skládá typicky kočárkově do kostky a to moc praktické taky není. Tak spíš o tyhle všemožné detailíky mi jde no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3210
1.8.12 15:49

Ahoj, tento kočárek mám asi týden a zatím jsem s ním spokojená. Máme ho jako cestovní - stále v autě. Byla jsem lehce zklamaná z toho, že jsou docela dlouhé a do kufru se vejdou tak tak (dávám na hloubku nebo jak to říct). Stříška na zakrytí je perfektní. Přístup do košíku skutečně jen když je sedačka v poloze „v sedě“. Na nějaké extra nošení byť složeného kočárku, ale také nic moc - nepatří mezi nejlehčí a jak jsem říkala - jsou dlouhé. Ale je úžasný na ovládání - běžně nosím dítko na ruce a druhou tlačím kočár :mrgreen: také se mi líbí systém upínacích pásů - není potřeba utahovat zvlášť břišní pásy a zvlášť ramenní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.8.12 15:58

Tak já mám Topaze - je to ten s rozpojenou rukojetí a dvojitýma kolečkama, jinak je úplně stejný jako Callisto, co se sedáku týče. Syn má rok, v roce měl 11,2kg a 82cm a nebojím se, že by byl malý. Ač je užší, tak mi pořád připadá, že je prostornější jak můj sporťák - ten je širší asi o cm, možná to dělá to madlo, které je tam dost daleko od dítka, což je pro mě super. Rozhodně tam nemá málo místa a díky polohovací boudičce, s kterou jde jezdit po konstrukci nahoru a dolů se nebojím, že by mi z něj na výšku vyrostl. S tou váhou - Topaz by měl být snad zhruba o nějakých 0,5kg lehčí, ale s výnosem do busu nemám nejmenší problém - dělám to několikrát do týdne - kočár, skoro 12kg děcko, taška a já s 48kg. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
6.8.12 16:59

Ještě bych se chtěla zeptat těch z vás, které mají plastovou rukojeť, jak se vám s kočárkem manipuluje. Mám obavy, aby se mi pak kočárek blbě neřídil (aby rukojeť naklouzala z ruky) nebo teď když je teplo, aby jsem neměla spocené ruce od toho. Děkuju ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
7.8.12 14:02
@Sweetis píše:
Ještě bych se chtěla zeptat těch z vás, které mají plastovou rukojeť, jak se vám s kočárkem manipuluje. Mám obavy, aby se mi pak kočárek blbě neřídil (aby rukojeť naklouzala z ruky) nebo teď když je teplo, aby jsem neměla spocené ruce od toho. Děkuju ;-)

Zadny problem jsem s tim nemela (ale samozrejme kozena rukojet od X-Landera byla do ruky uplne neco jinyho).
Rychle kupuj, nez Ti ditko z toho uplne vyroste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
7.8.12 14:56

@Sweetis Callisto 2012 už nemá plastovú rúčku ale „penovú“. Tiež sa mi veľmi páčil. :palec: Ale u mňa nakoniec bola dôležitejšia tá váha a skladnosť takže som nakoniec kúpila iný. Inak tá búdička je luxusná ;-) Len si ho mrkni aj „naživo“ lebo mňa v reále trochu sklamal. Na fotkách vyzeral podstatne lepšie. Ale určite mi prišiel veľmi stabilný a kunštrukčne tip-top.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
7.8.12 18:13

@martuska75 A jaký jsi si nakonec koupila? Já si dneska vyzvedla Callisto 2012, kvůli barvě jsem už neřešila rukojeť. Auto nemáme, tak jeho skladnost je pro nás dostačující. Třeba ta 2011 mi taky přišla fotce hezčí než v reálu, ale za to u 2012 to bylo naopak. V reálu byla hezčí než na fotce, takže jsem maximálně spokojená :) A ta sšíška ta je prostě super, pásy taky a sedačka pohodlná. Dokonce košík mi taky připadá dostačující. Na nákup asi ne, ale když jsme kupovali plenky nebo kaši, tak jsem do hlubšího stejně víc nedala a to se mi sem vejde taky. Takže všem kdo ještě tápají jestli Callisto koupit vřele doporučuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
7.8.12 18:16

@nakukovatelka No to jo :-D Naštěstí už ho máme doma ;-) :-D Nejdřív jsem se rozhodla pro tu plastovou, ale díky mnohem hezčí barvě u modelu 2012 mám nakonec pěnovku. Na ty návleky na rukojeť jsem koukala ráno no, ale zas to by bylo dalšch 600Kč navíc a už takhle byla cena kočárku trochu zátěž. Tak si myslim, že to nakonec dopadlo dobře, jak mělo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
7.8.12 20:05
@Sweetis píše:
@martuska75 A jaký jsi si nakonec koupila?
Jané Nanuq, ale oba mi prišli super a dlho som sa nevedela rozhodnúť. Nakoniec rozhodli už fakt len moje priority.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
9.8.12 22:48

@Sweetis uveze i mého staršího, který má 4 a 3/4roku, 20kg, i je vysoký. mám kolekci 09, kde se nedá posouvat střecha, a i to stačí. vidím, že jsi už koupila. a věřím, že budeš spokojená.
já jsem přes kočáry cvok :D a právě callisto je moje láska už dlouho, objevila jsem ho už v jeho první sezóně, 2008, nakonec si ho koupila na druhé 08/2010, a jezdím s ním 18m, od jeho narození, zvládl i docela terén, na to jak vypadá subtilně, je bytelný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
10.8.12 10:05

@Nataša Já právě taky :-D Chtěla jsem ho už loni, ale kvůli penězům jsem se chtěla vejít levněji. No a nakonec jsem stejně musela koupit tenhle :-D Ale zas díky tomu mám hezčí barvu. Přesně je bytelný a stabilní, musim říct, že je to jeden z mála kočárků, který opravdu za tu cenu stojí a odpovídá dokonale jeho kvalitě. To odpružení je jedno z nejlepších jaké jsem kdy viděla a na to, že je to golfáč- kdy jste kdo viděli dobře odpružený golfáč?- klobouk dolů. Kdyby ex nebyl de*il a byl ochotný zvednout svůj líný zadek a podívat se se mnou po kočárkách, koupila bych si ho asi už od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí