koupete každý den ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
22.1.06 23:17

Jak vidím, budu tady za exota, ale my koupáme děti 1× týdně. V sobotu, tak jak se koupalo za časů našich maminek, babiček, i za mých mladých let. Jsem toho názoru, že pokud dítko není zpocené nebo moc špinavé, je zbytečné kůži zatěžovat. Zadečky a obličejíky samozřejmě myjeme denně žínkou, ruce samozřeřmě každou chvilku.

• Citovat
  • Upravit
2649
22.1.06 23:29

Ahoj,
denní koupání se doporučuje pouze jako součást rituálu, ne z hygienických důvodů. Zatěžuje kůžičku malých dětí, zbavuje ji ochranného filmu, který si vytvořila. Kožní lékaři se dokonce přimlouvají pro koupání jen 1 x týdně.
My jsme asi do půl roku koupali denně, právě kvůli rituálu. Pak začal mít malý problémy s přesušenou kůží (byť stále poctivě mažeme), takže koupeme cca každý 3. den. Když nekoupeme, tak umíváme v umyvadle pusinku, ruce a zadeček.
Martina a Filip (14 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
22.1.06 23:31

Fuj, umýváme s měkkým i. Stydím se :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.1.06 23:41

Asi taky zalezi, o jak stary dite jde a jak moc je aktivni… My vetsinou koupem kazdy den, jenom kdyz je nemoc, tak ne. Nedovedu si predstavit, ze bych Matyho aspon neosprsila, kdyz ma jidlo ve vlasech, zapatlany je, kde to je jenom trosku mozny, navic zadek a nohy nic moc :? To uz se v umyvadle moc nevyplati :wink: Ale je fakt, ze jsme ho vlastne koupali skoro porad, i kdyz byly obdobi, kdy obden.
Taky zalezi, co pouzijete. Pokud detsky mydlo, co prece jen vysusuje, nebo specialni, treba Sebamed… Nebo dokonce koupelovy peny, coz bych nedala jeste ani ted. Pochybuju, ze s tim souvisi pozdejsi sussi kuze, spis pujde o genetickou zalezitost. Jinak by byly 70 rocniky vetsinou jak treska :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
22.1.06 23:50

Ahoj,

my koupeme denně, tak jednou týdně vynecháváme. Sperchu Eliška nemá ráda, tou jí myju pouze vlásky.
Jinak jako malému miminku jsem jí dávala do koupele nějakou tu lázeň od Johnsona s přídavkem oleje. Po každém koupání jsem ji ještě promazávala.
Teď se koupe v čisté vodě, občas pro zpestření dám pěnu. Mýdlem ji myju jen některé partie:) Po koupeli mažeme občas, když se mi zdá, že má suchou kůžičku.

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.1.06 08:51

Reaguji na příspěvek druhý nad mým. Kůže, pokud ji často myjete a drhnete ztrácí svůj ochraný film. Pokud se někdo narodil s trochu citlivější kůží, může mít v dospělosti problémy s přesušováním a následnými vyrážkami. Tohle mi řekla doktorka na kožním.
Malá vodu miluje a stejně ji nenamáčíme zbytečně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.1.06 08:54

tak my tak koupeme obden ted v zime. V lete vetsinou denne.
 Hanka

• Citovat
  • Upravit
300
23.1.06 09:14

Ahoj,
my koupeme většinou jen 1× týdně . Oba kluci mají od narození hoodně citlivou pleť, staršího (4roky) jsme od mimi denně koupali a dodones má sem tam lehké vyrážky, nyní ho denně jen sprchujeme a mydlýme jen zadeček. U mladšího (1rok) jsem si řekla, že poslechnu radu dr. a nebudu koupat častěji než 2× týdně a vyplatilo, zpočátku měl několik měsíců kůžičku hodně přesušenou, dávala jsem do koupele olejíček, dnes už má pleť krásnou, ale i tak spíše sušší, proto jsme zůstali u týdenní koupele, ta trvá asi tak 15min, kdy si oba kluci ve vaně hrají :D . Jinak po každém kakání stejně umýváme, ručičky a obličejíček taky několikrát denně… :lol: Ještě chci napsat, že jsem dříve docela „ohrnovala“ nos nad tuhýmy mýdly, ale právě s těmi máme tu nejlepší zkušenost! :wink: :D
Iriss + 2svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
23.1.06 09:50

Ahoj,
take koupeme kazdy den, jen omyju, vlasky tak 1*tydne. Kdyz prijedeme domu pozdeji, tak vynechame, ale to je vyjimecne. Cachtani miluje. misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.1.06 10:15

Anonymni: kuze se rozhodne nema drhnout a myt jenom s rozumem! To co pises, sice plati, ale urcite ne na 100%. To mam zas od sve dr. ;) Pokud se dite hodne poti, tak je denni rychla sprcha bez mydla urcite lepsi, nez jenom zinka, zvlast pokud se jedna i o hlavu…a v podstate cely telo. Proste neexistuje univerzalni rada, jak koupat dite, kazdy je jiny, co vadi jednomu, prospeje druhymu ;)
My se bohuzel neobejdem ani bez denniho oplachnuti hlavy, pouzivam Sebamed, ale ne pri kazdym koupani. Maty ma hodne jemny vlasy a dost se mu poti hlava, takze po jednom dni ma z vlasku provazky a ten oder nic moc :?
Ma hodne citlivou kuzi, jako miminko jsem po koupeli (max s mydlem od Sebamedu) namazala slunecnicovym olejem a doted ma kuzi porad stejnou, i kdyz uz nemazem, mozna ted v zime trosku sussi, coz spis souvisi se suchym vzduchem v panelaku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
23.1.06 10:20

Ahoj!

Tak já mladšího syna (skoro 4 týdny) koupu 2× týdně. Do vody přidávám koupel od Weledy. Staršího koupe většinou tatínek obden. Myjeme ho měsíčkovým mýdlem od Weledy.
Oba vodu sice milují, ale jejich kůžička je mi přednější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
23.1.06 11:46

Napíšu taky naši zkušenost. Tak my myjeme 1× týdně pořádně po plavání no a pak ještě asi 2× koupeme doma ve vaně, kde řádíme s hračkama asi 20 minut. Jinak samozřejmě obličej omývám v umyvadle ráno a večer + zuby a po kakání omývám zadeček pod vodou(většinou, někdy použiju ubrousky , ale snažím se aspoň jednou za den ten zadeček opláchnout). Ale chci se zeptat, jak je to vlastně s tím mazáním. Já zatím po každém koupání mažu olejem nebo mlíkem Bubchen. Ale jak dlouho se má vlastně mazat? Malý už má skoro rok. Já se taky nemažu po každém koupání, tak si říkám, jestli už to není zbytečné ho tak mastit? Žádné problémy s kůží nemáme. Ale je fakt , že aspoň krásně voní.:-) Jo a myjeme mýdlem Dove, to nám doporučila doktorka a osvědčilo se (normálně tím tuhým) a občas dám do vody pěnu(Bubchen).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.1.06 12:15

Gabko, asi bych se ridila tim, jak vypada jeho kuze. Zkus ho jednou nenamazat a uvidis. Mozna ji bude mit sussi, ale muze to byt i tim, ze je zvykla na promazani zvenku… Jinak ja zastavam nazor, ze cim min chemie, tim lip. Na netu jsou i seznamy latek, co se pridavaji do kosmetiky, i detsky, co nejsou zrovna ok… Ja uz sem kvuli tomu vypustila vsechny kremy na „mladnuti“ a podobne :lol: A mazu se detskou Niveou… Matyse nemazu nicim, kdyz je sussi, tak ho promaznu trosku tou Niveou (i kdyz si nemyslim, ze je 100%ne v poradku, jako vsechno). Chystam se koupit neco od Hadka…pokud tim neco vyresim :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
23.1.06 12:17

Ahoj,

my Máťu koupeme každý den. Ovšem jen v čisté vodě. Mýdlem ho umyju jednou za 3-4 dny, vlásky jednou týdně. Ve vaně je tak čtvrt hodinky.

Magika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
23.1.06 12:37

My také koupeme každý den, malá vodu zbožňuje,asi to má vrozené po tatínkovi, ten chodí 2 x týdně trénovat do bazénu. Vždy se koupou spolu a dělají blbinky. :)
Mýdlem ji nedrhnu, dávám jí do koupele Balneum Hermal, vlásky tak 1× za 4 dny. Fakt je, že souhlasím s tím, že se častým koupáním určitě porušuje ochranný film pokožky, ale nedokážu jí to cachtání odepřít.
Zvlášť, když několikrát denně běží do koupelny a chce napouštět vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí