Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mamky,
máme 20-měsíčního loupežníka, rok a půl kojeného. Když jsme přešli na tuhou stravu, asi dvakrát se nám stalo, že měl problém vytlačit tvrdou stolici a fňukal u toho. Pak jsem ho vždycky s hrůzou odbalovala, protože tehdy jsem tam našla i trošku čerstvé krve. Od té doby dáváme pozor na banány, mrkev, rýži, možná zbytečně, ale taky jsme díky tomu objevili účinné přírodní projímadlo - kiwi
To Jendovi teď dávám ze strachu denně. Máte některá stejný problém?
Ahoj, cca od 15 m míváme tak jednou za 3-4 m podobný problém, většinou ani nevím z čeho dcera dostane zácpu, má bobky- šutříky, nemůže se vykakat a pak je na bobcích i stopička krve.. Ptala jsem se pediatra a ten mi řekl, že se to může stát: pokud je to jen občas při tvrdé stolici jen stopa nevadí to, spíš je problém, že děti se pak bojí kakat a zadržují to a bludný kruh je uzavřen. My používáme strouhamé jablko nebo, když je nejhůž pár hltů vychlazené kofoly, to působí vždy.
Sara + Aďa 24 m
ahoj, jsem mimo mísu, jen poznámka k tomu kiwi-prý by se mělo dávat opatrně, je prý ještě horší alergen než citrusy…:(
K.
tak se taky hlasim s ditkem trpicim obcas zacpou.
ted to zrovna prozivame.nejhorsi je,ze on nechce kadit,protoze to zadrzuje,ze ho to boli,vcera vykadil bobek,ale porad se mu chce,ale radsi lezi,aby ho to hovinko nahodou neopustilo:-)
jsem z nej fakt hotova.krev teda ve stolici nema,ale breci u toho a nechce se vykadit
ach jo:-((
Tak jsem na tom podobně. Malá bude mít 2 roky a kaká tak co třetí den. Celkem to jde ale teď kakala až po pěti dnech. A bolelo jí to. Tak nevím co dávat.Četla jsem že štávy z citrusů a pomeranců jsou nevhodné, tak nevím co jí mám dávat. Snažím se a´t pije, ovoce i zeleninu jí taky.Prý to sušené ovoce ale nebolí děti bříško?
Holky,
chtěla jsem se zeptat na kiwi. Od kdy ho dětem dáváte a jaké množství? Naše malá má 20 měsíců a má ho dost ráda, dávám jí každý den půlku, teda samozřejmně jenom měkké a co nejmíň kyselé. Musím podotknout, že není na nic alergická a s kiwi nemá žádný problém.
Kromě jablek nechce žádné jiné ovoce, ani přesnídávky, tak jsem ráda, že má alespoň nějaké vitamíny.
Díky za vaše rady a zkušenosti. Peggi
Pegi, Jendovi tlačím kiwi skoro denně z obavy ze zácpy, jednou dokonce snědl tři najednou. Akorát naše mamka plašila, že jeden plod zmíněného ovoce prý obsahuje tolik vitamínů, jako… a teď nevím, kilo pomerančů? ![]()