Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat zda koupete každý den ? A jak dlouho ?
Dík.
Lenka
Ahoj,
my koupeme každý den. Péťa (9měsíců) má koupání strašně rád, vždycky se na něj těší a ve vodě je moc spokojený. Cáká se v ní tak 10 minut. Je to takový náš denní rituál.
Ivina a Péťa
Koupeme, vlastně teď už sprchujeme, dvakrát až třikrát týdně. I když má Klára vodu moc ráda, nechci jí tu kůžičku příliš „zatěžovat“ častým máčením. Ivča_K
Ahojky, my koupeme jen max. 3krát týdně, malá má sušší pokožku, paní doktorka nám doporučila do koupele dávat olivový olej, po té pokožku šetrně usušit a uzamčit znovu tělíčko olejem. Používám i olej bodlákový, je čirý, bez parfémů, koupí se ve zdravé výživě nebo možná i v lékárně. je výborný i k vniřnímu užití(1 lžička do příkrmu-na dobré trávení, na ekzemy). ![]()
Ahoj, Natálka se koupe moc ráda, má už 2,5 roku, takže má ve vaně spoustu hraček, nabere tam panenky, autíčka, lodičku, co se jí zrovna hodí a cáká se tak 20 minut, pak ji normálně umyju já dětským mýdlem. Vlásky umývame max. jednou týdně, to nemá ráda, v létě podle potřeby (písek). Jinak nikdy jsem se nekoupali každý den, kvůli suché pokožce, ale každý den aspoň osprchujeme „zespodu“ čistou vodou.
Tak mi koupeme každej večer.Zdá se mi,že malej pak líp usíná.Je to takovej rituál.Okoupat-nakrmit-spát.
Ahoj.
Radimek je „namočený“ skoro každý den. Střídáme vanu a sprchu - teda tatínek (je to jeho úkol
). Radimek vodu miluje, v bublinkách má spoustu hraček, občas dostane olejovou koupel (Linola), jindy je jen rychlá sprcha. Také u nás je to rituál před večerním krmením a ukládáním k spánku. Třeba naše první dr. byla pro každodenní koupání, jiná zase pro ob den. No uvidíme, až přijde účet za vodu
.
Beruška
Ahojky,
tak taky koupeme každý den. Přijde mi to normální, já se taky každý den koupu tak proč ne mimčo. Jiřík vodu miluje, teď už tam má hračky, tak koupeme cca 10-15 minut.
Jana
Ahoj,
my koupeme každý den, i když se to nemusí. Dle Dr. to stačí tak 2-3 do týdne. Ondrášek měl ale od mala veliké problémy s usínáním, takže to děláme hlavně kvůli rituálu..
Ahojky,
my nejdriv Lukyho par mesicu koupali ob den, pak rekla dr., ze muzeme koupat denne, ale v pul roce se mu objevily takove ty klasicke supinky na hlavicce, ale dost vlekle a vubec mel s kuzi problemy, takze dva mesice jsme na radu kozni dr. koupali zase ob den a poradne mazali a pak jako kdyz utne a od te doby zase koupeme denne a mazeme prcka, az se leskne jako grilovane kure ![]()
Je to asi věc názoru. Podle mě alespoň prdítko se omýt musí. já koupu denně. ale mám ještě malé mimi (11 dní), takže to je šup do vaničky, omýt a ven. Žádné dlouhé namáčení. A koupeme ve škrobu na dopor. dr. z porodnice … bez mýdla … jen nevím jak to mám dělat dlouho.
Andělka
My také koupeme každý den - Verunka se koupe s tatínkem, je to takový jejich večerní rituál a já mám aspoň chvilku pro sebe.
Ahoj
My nekoupeme každý den. Jako miminko čerstvé jsem nekoupala. Max. dvakrát týdně. Prostě jsem jí umyla jen pusinku a zadeček vlhkou žíňkou. Samozdřejmě v létě v těch vedrech jsem jí ošplechla celou.
Mě taky koupali každý den, mazali heřmánkem. Prostě tak jak se to dělávalo. Nyní mám přesušenou, velmi citlivou kůži, kterou musím neustále promašťovat, aby nevznikly vyrážky.
Ahoj,
my koupeme každý večer. Stázince se koupání moc líbí. Vždycky tam má pěnu do koupele, akorát obden myjeme i mýdlem.
http://www.sweb.cz/…PC310014.jpg