Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hysterie opet. Vis kolik lidi nosi zbran uz ted? Hodne! Spravne u civilu nesmi byt na prvni pohled videt. Ale v dnesni dobe ma zbrojak dost lidi. Muj muz ji nosi taky uz roky.
Předpoládala bych, že člověk co má zbrojní průkaz, vlastní i nějaký kvér
na copak by si ten průkaz dělal? Pokud ho tedy nepotřebuje v zaměstnání, ale tam na to mají jiná pravidla.
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym
Jak jsou na tom ted vasi chlapi se zbranemi? Muj uz kdyz jsme se seznamili a brali tak mel prukaz na klasickou pistoli. Nerozumim tomu. Ale ted jak se rozjela valka na ukrajine, tak bez meho vedomi si poridil dlouhou pusku. Pry pro sychr. Mne to prijde jako hodne prehnane, ale muj bratr uz take premysli, ze si zbrojak udela a poridi zbran. Prijde mi to ted hodne nezodpovedne, kolik zbrani bude mezi lidmi, co kdyz se nekdo opije v baru a misto roztrky se rovnou postrili.
Mam z toho velky strach. Uz jsem v obchodaku take potkala par chlapu, co meli pistoli u boku…
Ne, takto paranoidní doma opravdu nejsme.
Proč mluvíš o mužích? Žena nemůže? Já mám doma svoje zbraně, svůj zbroják. Co je nezodpovědnýho na vlastnictví zbraně? Mě spíš přijde přehnaná tvoje reakce.
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym
Jak jsou na tom ted vasi chlapi se zbranemi? Muj uz kdyz jsme se seznamili a brali tak mel prukaz na klasickou pistoli. Nerozumim tomu. Ale ted jak se rozjela valka na ukrajine, tak bez meho vedomi si poridil dlouhou pusku. Pry pro sychr. Mne to prijde jako hodne prehnane, ale muj bratr uz take premysli, ze si zbrojak udela a poridi zbran. Prijde mi to ted hodne nezodpovedne, kolik zbrani bude mezi lidmi, co kdyz se nekdo opije v baru a misto roztrky se rovnou postrili.
Mam z toho velky strach. Uz jsem v obchodaku take potkala par chlapu, co meli pistoli u boku…
Z čeho máš velký strach? Že bude mít zbraněkde kdo, a bude jí používat jak ho napadne? To by se to tady muselo hooodně zvrhnout. A ne, nic nekupujeme a ani nebudeme.
Tu dlouhou pušku má na co? Vždytˇjí stejně jen tak použít nesmí ![]()
Malokdo muze mit viditelne pistol u boku (muzou to nosit jenom ti, co maji zbrojak na D-vykon povolanim a E-osobni ochranu). Vetsina tech, co si dela zbrojak, tak si ho udela na sportovni strelbu (max lovectvi) a ti urcite u sebe zbran nemuzou nosit. Maximalne prevazet na strelnici v uzavrenem boxu. Pokud by jim na to nekdo prisel (ze ji nosi nabitou u sebe), tak maji velky problem.
Jinak bud v klidu-zbrane uz se moc neprodavaji, ptz skoro zadne nejsou a kdyz nekdo ma skladem, tak za silene penize
to same s nabojema…
@Šarlota4 píše:Hysterie opet. Vis kolik lidi nosi zbran uz ted? Hodne! Spravne u civilu nesmi byt na prvni pohled videt. Ale v dnesni dobe ma zbrojak dost lidi. Muj muz ji nosi taky uz roky.
Jakože jí nosí roky v rámci běžného fungování? Jako k čemu je to dobrý a čeho se bojí?
Tak můj muž určitě ne, ten by to neuměl vzít do ruky a je tak nekonfliktní, že na obranu by to stoprocentně nikdy nebyl schopen použít, i kdyby taková situace nastala. Já o tom uvažovala ale už dávno před válkou, ale vykašlala jsem se na to, vyhodnotila jsem, že taková situace, abych to mohla potřebovat skoro jistě v mém životě nenastane. Takže to neřeším ani teď. Neumím si představit k čemu to v našich končinách někdo nosí denně kromě policistů a co by jako s dlouhou puškou chtěl bránit a jak.
@pohledzdruhestrany píše:
Jakože jí nosí roky v rámci běžného fungování? Jako k čemu je to dobrý a čeho se bojí?
Tak asi se apriori neboji niceho, je tak uz zvyklej
A nikdy nevis, kdy to nekoho muze zachranit ![]()
A rad si chodi po praci zastrilet na strelnici, parkrat do mesice.
Ne a ani nebude.
Ale zjistili jsme, že náš soused, který je schizofrenik, tak nějakou zbraň má (měl venku terč).
Dřív jsme si mysleli, že má flintu, protože nebylo k němu vidět na zahradu. Už je k němu vidět. Až ho s tím uvidíme na zahradě, tak budeme muset řešit policii. Že se bojíme o děti.
Takže je docela děsivé, kdo vlastně nějakou zbraň má
.
@Kelsey to je docela zajimavy. Treba na to nema povoleni, pze musi absolvovat psychotesty.
Ne, nekoupili.
Můj manžel je policajt a bratr voják, oba v práci chodí pravidelně na střelby a nanosí se zbraně ažaž, doma to ani jeden z nich nepotřebuje mít.
Ahoj prosim anonym
. Ale ted jak se rozjela valka na ukrajine, tak bez meho vedomi si poridil dlouhou pusku. Pry pro sychr. Mne to prijde jako hodne prehnane, ale muj bratr uz take premysli, ze si zbrojak udela a poridi zbran. Prijde mi to ted hodne nezodpovedne, kolik zbrani bude mezi lidmi, co kdyz se nekdo opije v baru a misto roztrky se rovnou postrili.
Jak jsou na tom ted vasi chlapi se zbranemi? Muj uz kdyz jsme se seznamili a brali tak mel prukaz na klasickou pistoli. Nerozumim tomu