Koupit mobil, tablet z čínských eshopů?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1214
15.10.13 10:43

Koupit mobil,tablet z čínských eshopů?

Zajímá mě vaše názory - koupili by jste elektroniku z čínských eshopů? Ceny jsou oproti těm v tuzemsku nesrovnatelně nižší, eshopy mají dobré recenze, pořád ale hledám nějaký háček :think: Máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
15.10.13 10:47

@lachtanek11 ne, nekoupila. Kde budeš uplatňovat příp. reklamaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.13 10:48

@lachtanek11 nikdy.. jsou to křaky.. jak se Ti to rozsype, budeš mít smůlu. Navíc jakákoliv elektronika z číny je vysoce riziková.. nebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
15.10.13 10:49

@lachtanek11 ahoj, koupili jsme tablet a teď smolím v angličtině nějaký reklamační dopis :jazyk: tablet se nabíjí neskutečně dlouho (třeba 2 dny v kuse), aby měl 100% a pak po 20 minutách práce (nic složitého, třeba jen internet) je totál kaput. Kabel na nabíjení jsme zkusili vyměnit, tím to není, asi špatná baterka. Takže za mě už nikdy víc, ale zase beru, že záleží kus od kusu, stejně tak může být vadný ten z ašich shopů (jen je pak jednodušší komunikace a případná reklamace)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.10.13 10:49

Nedávno jsem to řešila s kámoškou - to už neplatí, že telefon musí mít homologaci do české sítě, když ho tu chceš používat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.13 10:51

Jen tak mmchdm, proč myslíš, že je to tak levné? nenapadá Tě, že je to např proto, že neexistuje záruka (nedovoláš se spravedlnosti, výměna a pod téměř nulová šance), nejsou to rozhodně originály, za které se vydávají atd.. radši zainvestuj do kvality..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.13 10:52
@Angua píše:
Nedávno jsem to řešila s kámoškou - to už neplatí, že telefon musí mít homologaci do české sítě, když ho tu chceš používat?

né, neplatí. Kupuješ to mimo čr, homologaci mít prostě nemusí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.10.13 10:55
@martina.se píše:
né, neplatí. Kupuješ to mimo čr, homologaci mít prostě nemusí :zed:

Aha 8o Já vím, že se to kdysi řešilo, když lidi kupovali telefony v Polsku - ještě pevné linky, ty bezdrátové. To už bylo ale hodně dávno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.13 10:56
@Angua píše:
Aha 8o Já vím, že se to kdysi řešilo, když lidi kupovali telefony v Polsku - ještě pevné linky, ty bezdrátové. To už bylo ale hodně dávno :mrgreen:
:mrgreen: to už je fakt dávno. Homologace je v rámci EU, ale pokud si koupíš mobil např v americe, tak si musíš vybrat takový, který homologaci má. Ale většinou je to spíš sázka do loterie. Navíc se to nevyplatí, od určité částky clo a pod.. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
15.10.13 11:00

Cokoliv, jen ne elektroniku.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
15.10.13 11:03

Ne, nekoupia. Jsou to hracky za tisice, za chvili to odejde. Tuhle honbu za falzifikaty nechapu.

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
15.10.13 11:18

CHlap si koupil ovladač na RC model-zaplatil předem-bylo mu to posláno jako dar a clo i tak dorovnalo cenu jako kdyby to koupil v čechach. Já osobně bych nic takového nekoupila. Doufám, že nebude muset řešit reklamaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.10.13 11:24
@martina.se píše: :mrgreen: to už je fakt dávno. Homologace je v rámci EU, ale pokud si koupíš mobil např v americe, tak si musíš vybrat takový, který homologaci má. Ale většinou je to spíš sázka do loterie. Navíc se to nevyplatí, od určité částky clo a pod.. :nevim:

No tak jsem to myslela - že když kupuješ jinde, měl by mít homologaci pro EU (nebo ČR nebo prostě cokoli, co teďka platí :lol: )

Co tak chápu, tak Číňani napíšou klidně i nižší částku na balík, ale nesmí to být podezřelé, aby to neotevřeli, no :think: Ale stejně bych to nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
15.10.13 11:25

Nekoupila bych tam nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
15.10.13 11:26

Mě chlap koupil z číny androida (já o tom nevěděla) a zatím teda dobrý :think: Mám ho teda asi půl roku, tak uvidíme, kdy křusne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák