Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V širší rodině dáváme si dárky okolo 500, na kulatiny okolo 1000.
Mám doma taky seznam, kdyby se někdo ptal.
Jsou tam věco právě okolo té 500. Něco trošku nad, něco pod. Aby každý vybral dle jeho finančních možností.
Jsem ráda, když si někdo o seznam řekne, protože nemám rtáda, když se mi doma hromadí věci, za které neupřímně poděkuju.
Levnější variantu bych nekupovala, dávám i odkaz, když mám na mysli něco konkrétního a něčím jiným mi fakt nikdo radost neudělá.
Já bych sestřenici zavolala a řekla jí, ať ti pošle seznam s něčím do určité ceny. Když se urazí, tak ji to snad do oslavy přejde.
@zrcadlo píše:
Ale proč? Když bude mít někdo měsíční příjem 200tis., tak dárek za 20tis. je desetina jeho mzdy. Když tedy dá takový dárek někomu, jehož měsíční příjem je 20tis., tak by měl ten obdarovaný rok jíst kořínky, aby našetřil na stejně drahý dar, protože jinak bude trapný?
Tím je přeci celý ten princip obdarování (dávám dar, protože chci udělat radost) úplně devalvován.
ale no tak, nehadam se, zabava. Trochu nadhledu by to chtelo ![]()
@Anonymní píše:
@KeckaJ nevím přesnou cenu dárků jakých mi dává. Ale 3000 to nestálo, kulatiny to nejsou.
Tak bych se na seznam vyprdla. A dala ji přiměřenou částku do obálky, aby si mohla nasbírat na to, co chtěla. K tomu třeba kytku.
Nemám ráda, když mi někdo diktuje co chce, nebo se mě ptá, co chci. Dárek má být překvápko. Ale pokud má jasně dáno, co se jí líbí, tak bych ji na to přispěla, než kupovat něco o co nestojí. Např. Levnější variantu apod.
Objednej ji na Ali něco a ať si naprdne. Jako ještě jsem se nikdy nesetkala s tím, že by někdo psal soupis, co chce k narozeninám. 🙈 Bych ji příště taky sepsala seznam a zajímalo by mě zda by se tím řídila a něco z toho koupila. ![]()
@Anonymní píše:
@mamina2017 ještě tam mám, bezdrátové sluchátka a chytré hodinky.
Vyprdla bych se na ni a dala ji darek dle sveho uvazeni a financnich moznosti. Nejsou to ani kulatiny a 3000 je pro sestrenici fakt dost. Neprijde mi normalni si diktovat takto drahe dary, me by to ani ve snu! ![]()