Koupit vlastní loď?

2299
28.7.15 07:37

Koupit vlastní loď?

Ahoj, jsou tu mezi vámi vodáci/vodačky, případně přímo vlastníci lodi? Jezdíme cca 2 ročně na vodu, nejraději máme loď Pálavu, teď jsme jeli na Yukonu, raft moc nemusíme. Chtěli bychom si koupit vlastní, ať se nemusíme vázat na půjčovnu. Nová Pálava stojí 15000,– (do staré jít nechceme) a půjčovné na jeden den sjezdu u nás stojí 800,– vč. nafouknutí lodi. Tzn. do 10 let by se nám loď splatila. Možná i dřív, protože když nebudeme vázáni, tak pojedeme třeba častěji nebo na delší trasu.
Ale nevím, jak moc dlouho ty lodě vydrží? Ať se nám to za 10 let nerozpadne… navíc Pálava je lepená, může se protrhnout? Ten Yukon má švy, ale ty se prý taky trhají, navíc stojí 22000,– a to už je na nás moc.
Máte někdo zkušenost?

Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3030
28.7.15 07:58

Jezdíme na vodu jednou ročně, ale upřednostňujeme raft. Vždy půjčujeme. Pro mě má výhodu půjčovna, že tě odveze. Např. V Č. Krumlově se ubytujeme, skoro přímo ve středu města je půjčovna, odveze tě na místo odkud chceš vyjet a večer odevzdáme. Dříve jsme tu trasu dělali celý týden, stanovali, převáželi lodě atd. Teď už jen jednodenní výlet lodí a pak i hrady, zámky okolí. Takže za mě půjčovat. Pokud jste ale vodáci, kteří tráví více času u vody, máte to kde skladovat a manžel je ten, který se stará a dovede to opravit, atd. tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
28.7.15 08:10

Za me taky pujcovat. Uz jenom, ze to je bez problemu, bez udrzby, dopravy atd. Pujcovna vse zaridi. Palava se samo muze prodrit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
28.7.15 08:20

@Berousik Toho se právě bojím, že to není loď do konce života
@jenika1 My to právě máme jednoduché, někdo nás vždycky zaveze nahoru na začátek trasy a po 6 hodinách jízdy zakotvíme na naší chatě, kde se loď nechá. Půjčenou loď musíme pak ještě složitě jezdit odevzdávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
28.7.15 08:26
@Akivasha píše:
@Berousik Toho se právě bojím, že to není loď do konce života
@jenika1 My to právě máme jednoduché, někdo nás vždycky zaveze nahoru na začátek trasy a po 6 hodinách jízdy zakotvíme na naší chatě, kde se loď nechá. Půjčenou loď musíme pak ještě složitě jezdit odevzdávat.

tak v tom pripade bych ji koupila, pokud to tak mate s chatou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
28.7.15 08:39

Mám laminátovou kánoi už 20 let, super. Pálavu bych nechtěla. Spíš bych šla do plastové, jsou pružnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
28.7.15 08:53

@Akivasha Máme Pálavu, máme ji asi 13 let, jediné, co jsme nechávali spravovat bylo loňský rok foukací ventil dna lodi, ale nebylo to úplně nutné.
Vyloženě snadno se neprodře, za ty roky má jednu záplatu a o tu se ještě postaral bratranec (tedy i o díru před nutností lepit).
Za mne - koupit. Ale my teda nejezdili jen 2× za rok.

@Tiger-lily Laminátka/plasťák je super, mám je o moc radši, ale na přejezdy po ČR to je neskladné. A kdo neumí, snáz se udělá, s vodou v lodi se taky hůř jede.
U nás pořádně nic neteče, pokud jedeme vodu s tím, že něco teče (ať díky jarnímu tání, dešťům nebo odpouštění přehrady), bereme Pálavu.
Pokud jsme jeli prázdninovou Lužnici/Otavu/Vltavu, lodě jsme si zajišťovali v tamních půjčovnách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
28.7.15 17:03

@Akivasha Vlastní lodě mám dvě a pořád mi přijde, že je to málo. Hlavní výhoda oproti půjčovně je, že když se v pátek večer rozhodnu, že chci v sobotu ráno jet na výlet, tak prostě zajdu do sklepa, naložím loď a tradá.

Jinak když se člověk o Pálavu stará, tak vydrží deset let úplně v pohodě, i dnes se ještě na vodě dají potkat lodě, které byly vyrobené někdy z kraje devadesátých let.

No a jestli Pálavu, nebo Yukona, to záleží hlavně na tom, na jakou vodu jezdíte… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
28.7.15 20:00

@Tiger-lily @Alichi Laminátku jsme nechtěli právě kvůli tomu převozu+ teda jde hůř ovládat, to už jsme si ověřili :mrgreen: U nas právě moc často nepousti, ale kdyby jsme měli loď svoji, tak mužem vyrazit kdykoli kamkoli, takze pojezdime víc.
@Radeck nejvíc Moravicí právě kvůli tomu, že tam máme chatu nebo Ostravici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
29.7.15 17:53

@Akivasha Tak Peřeje na Ostravici už jsou na Pálavě jenom pro ty odvážné :D Ale jinak je na to Pálava ok, což asi víte, když na ní jezdite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová