Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymně, je to přeci jen citlivé.
Ano, mám ve svém okolí podobného exota. Chlap má dvě děti, je už tedy rozvedený, bývalá maloměšťačka a rádoby zlatokopka, když si ho nabrnkla, tak měl peněz jako želez, nedělalo mu problémy ztratit obálku s 60litry a ani ji nehledat. Nyní ji ani neplatí celé alimenty.
Nyní dluží na sociálním, zdravotním něco kolem 300.000, na finančním úřadě, má několik spotřebitelských úvěrů, které už jsou dávno zesplatněné, dokonce za něj platí i jeden chlap, který mu ručil-to je hloupost zase toho ručitele, ale je to tedy hrozné.
Co vím, tak dluží i nebankovkám.
Je to hnus a taky jde úplně přes mrtvoly, okradl i pár lidí a vůbec mu nic není hloupé.
Od takových lidí dál.
Jeho bývalá-ta zlatokopka by ráda teď nějakého boháče, ale jaksi nemá nikdo zájem, tak ta bude platit hypotéku ještě asi 9 roků. Kdo chce kam, hleděla jen na peníze a tak to dopadlo… Ona se ale alespoň snaží, sice by chtěla jen být doma a najít pracháče, ale alespoň chodí do práce a nedělá podvody.
@anonymní tak to je teda extrém, ale je to jeho věc. No, pokud je to kolega z práce a nikdo z vaší rodiny, tak to neřešte. To už se ani snad nijak řešit nedá. Znám různé lidi, co dělají různé věci a je to špatné, když děti mají takového otce, ale co s tím chcete dělat? Znám jednoho chlapa, co byl vzdělaný a měl super rodinu a okrádal celou svou firmu a přišel o všechno. Je zadlužený na celý život a už nemá šanci získat práci. Nikdo by to do něj neřekl, ale stalo se…
To jsem já anonymní z 18:05
On je cizinec, trvalé bydliště má ve své zemi, kde tedy nic nedluží, ten bordel udělal až tady v Čechách, tak se ještě chlubí tím, že mu vlastně nikdo nic nemůže, ale už si jej prý našli i v jeho zemi u bývalé manželky, teď mu cvaká p.del a rád by někam vycestoval, ale je to chlap před padesátkou a ani pes po něm neštěkne.
Nejvíc mě je líto těch malých dětí. Mít otce, který dělá ostudu na každém rohu a zadlužil sebe, manželku i děti.. Nemají ani na jídlo, protože z těch 15 exekucí mu toho moc na výplatě nezbude. Všude na něho čekají věřitelé, kamarádi a známí.. Má exekuce u bankovních i nebankovních půjček, dluží na nájmu a na energiích. Pořád se stěhují.. On je jako vygumovaný, co mu zbude z výplaty utratí třeba za mobil. Mobil se mu líbí, tak ho musí mít
Že mají děcka hlad, to neřeší ![]()
S takovými exoty jsem se setkávala na schůzkách (přes seznamka.cz). Hledala jsem partnera a i na takového jsem narážela.
Zakladatelko, za mě takovému chlapovi nepomůžeš. A že se jednou budou za to jeho děti stydět? Tak budou, ale TY s tím nic neuděláš, bohužel. I takoví chlapi jsou mezi námi.
@Anonymní píše:
Mobil se mu líbí, tak ho musí mítŽe mají děcka hlad, to neřeší
Někteří chlapi jsou tak naprogramovaní. Chtějí mít zrovna to, co se jím líbí a chuj s děckama, důležité je, že má to co chce on.
Ano, znám takový případ z mého okolí, ale s tím nic neudělám. Je lituju ženy, které si takovými troskami udělají děti (nechápu sice proč, asi doufají, že se chlap změní). Pak trpí celý život.
Tak ten, o kom jsem psala v 18:05 zase místo, aby dal peníze dětem na výlet nebo na cokoliv tak šel radši do bordel, ještě v místě jeho bydliště a tam si nechal stát auto, které mu před měsícem stejně zabavila leasingová společnost.
Já jsem si bohužel nas.. do gatí tím, že mě obalamutil těmi svými historkami, jak on za nic nemůže, všichni mu ubližují.. Je to vynikající pohádkář a lhář. Popůjčovala jsem mu hromadu peněz ve snaze pomoc. Hlavně na mě uměl hrát soucit skrz děti. Půjčíš mě peníze do výplaty, abych mohl jít do obchodu a děti neměli hlad?
Chtěla jsem pouze pomoc, myslela jsem si, že dělám dobrou věc a přesně NA TAKOVÉ BLBEČKY tyto vychytralí exoti čekají. Jednoho krásného dne už jsem toho měla plné zuby, protože za mnou chodil pro peníze častěji a častěji a začalo mě to v mém fin. rozpočtu obtěžovat. Řekla jsem NE! Nikdy nezapomenu na ten jeho krysí výraz. Pochopila jsem, že tyto exoti jsou nebezpeční psychopati, jakmile cítí, že z vás můžou něco vytřískat, nikdy se jich nezbavíte. Vůbec s ním nekomunikuji, přehlížím ho, neznám ho. Ale nikdy nevíte, co takový psychopat udělá, zvlášt když už nemá co ztratit.
Nedávno jsem se potkala s podobným exotem, prý jede na návštěvu do Brna za kámošem. Tak se ho ptám jak, když nemá peníze a on, že pendolinem. Já jak? A on, že pendolinem se jezdí nejlépe, páč skoro nikde nestaví, když přijde průvodčí na lístek, on ho nemá, dá mu občanku a průvodčí ho na nejbližší stanici vyhodí z vlaku. Počká na další a šup, je zadarmiko v Brně, takhle si cestuje, kam chce. Dráhy to po něm pak už nevymáhají, páč má tolik exekucí, že je jim jasné, že je zbytečné. Někdo je prostě exot. Pak jede do Francie, tu má rád, žije tam ve squatu, zase přijede sem. A vypadá spokojeně. Naštěstí nemá děti. Při tom je to perfektní fotograf, jeho fotografie jsou famózní, mají duši a ohromný potenciál. Ale je to houby platný.
@Anonymní píše:
Já jsem si bohužel nas.. do gatí tím, že mě obalamutil těmi svými historkami, jak on za nic nemůže, všichni mu ubližují.. Je to vynikající pohádkář a lhář. Popůjčovala jsem mu hromadu peněz ve snaze pomoc. Hlavně na mě uměl hrát soucit skrz děti. Půjčíš mě peníze do výplaty, abych mohl jít do obchodu a děti neměli hlad?Chtěla jsem pouze pomoc, myslela jsem si, že dělám dobrou věc a přesně NA TAKOVÉ BLBEČKY tyto vychytralí exoti čekají. Jednoho krásného dne už jsem toho měla plné zuby, protože za mnou chodil pro peníze častěji a častěji a začalo mě to v mém fin. rozpočtu obtěžovat. Řekla jsem NE! Nikdy nezapomenu na ten jeho krysí výraz. Pochopila jsem, že tyto exoti jsou nebezpeční psychopati, jakmile cítí, že z vás můžou něco vytřískat, nikdy se jich nezbavíte. Vůbec s ním nekomunikuji, přehlížím ho, neznám ho. Ale nikdy nevíte, co takový psychopat udělá, zvlášt když už nemá co ztratit.
Vrátil ti někdy alespoň něco?
Tihle lidé to moc dobře umí s těmi kecy, ten, o kterém jsem psala taky je takový, že hodně lidí obalamutil a nyní dluží kdekomu.
Kolik jsi mu celkově půjčila?
@Blekota píše:
Někteří chlapi jsou tak naprogramovaní. Chtějí mít zrovna to, co se jím líbí a chuj s děckama, důležité je, že má to co chce on.
Ano, znám takový případ z mého okolí, ale s tím nic neudělám. Je lituju ženy, které si takovými troskami udělají děti (nechápu sice proč, asi doufají, že se chlap změní). Pak trpí celý život.
Ja si brala pracovityho kluka, ktery si koupil jen to, na co vydelal, dluhy nedelal. Rozvedla jsem se se zadluzenym idiotem, jehoz dluhy z podnikani ted resi exekutori, coz on ignorue, „podnika“ nadale a exekutori pomalu zacinaji hledat me. Vyzivne neplati. Dokud jsem neotehotnela, byl zcela normalni, ted je mu fuk, ze nebyt rodiny, tak jsem zrejme s detma v azylaku…
B.
Občas toho exota s 15 exekucemi někde potkám. Okamžitě mě naskočí husí kůže. Něco jako pud sebezáchovy. Takový psychopati jsou schopni pro stovku udělat cokoliv a mám strach o členy ve své domácnosti. Jak jsem mohla být tak blbá? On ale nemá jenom těch 15 exekucí v práci, má toho mraky kolem, nejvíce dluží peníze blbečkům, jako jsem byla já. Čert vem peníze, vzala jsem si z toho ponaučení. Mám strach o svoje blízké. Občas ho vidím, jak šmejdí kolem našeho baráku, pěšky, nebo autem. Asi nemá peníze a přemýšlí, koho by oškubal..
Exoti chtějí takový život žít. Chtějí být zadlužení a mít, co se jím zrovna líbí. Pokud jsou to navíc ti, kteří hodně dobře umí hrát na city žen - viz. anonymní z 18:22, tak se mají super. Ženské jím dají ze svého a ještě si myslí, jak jí nepomohly ![]()
Gratuluju takovým, kteří v tom umí chodit a ojebávat ostatní. Mají se prakticky nejlépe. Přísun peněz odevšad a mají na co si jen pomyslí.
Dobrý den, raději anonymně. Mám ve svém okolí exota, který má v práci již 15 exekuci. Dluží peníze všude, kam se podívá. Vymýšlí všelijaké chytré cesty jak se dostat k penězům. Co se týká chytrosti, tak mu to fakt pálí. Navíc je hlášený jako bezdomovec na úřadě, aby nemusel platit popelnice a kvůli sociálním příspěvkům. Zadlužil se a dostal do této situace hlavně kvůli své blbosti. Je to ten typ, který něco uvidí v obchodě a okamžitě to musí mít. Jde přes mrtvoly, aby vytřískal peníze všude kde se dá. Je to ztracený případ a až ho vyhodí z práce, tak po něm ani pes neštěkne. Lidi, co se mu snažili pomáhat, odměnil nechutnými podrazy. Má malé děti a využívá i je, aby se dostal přes úřady k penězům, nebo u druhých budil soucit. Vůbec mu na těch dětech nezáleží, že oni budou trpět za jeho dluhy a jednou se za svého otce stydět. Moje otázka zní, zda máte v okolí také podobného exota? Ztracený případ, odsouzený do cesty peklem a je to otázka času, kdy sebou vezme nejen sebe, ale i své děti a tahá do toho svoje okolí bez svědomí?