Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, znam jednoho takoveho a ja blba s nim ctyri roky byla, nez zacalo vse vyplouvat na povrch - ma ctyri deti, na ktere neplati, dopisy s upominkami zasadne neoteviral, po case dopisy od exekutoru, ktere taky ignoroval a ani neotevrel. Vse mi tajil. Ja blba si na sebe nechala napsat sluzby jako elektrinu, jeho telefon a internet, kdyz jsme se rozesli, prosil mne, at nic z toho nerusim, ze by zustal bezprizorni a na jeho jmeno by smlouvy neuzavrel, tak jsem mu ty sluzby nechala bezet, samozrejme neplatil, dopisy mi nedal a ja nakonec zaplatila 70 tisic, protoze to doslo az k soudu. Ted bych si naliskala, protoze peknych par let nedostanu ani na slanou vodu od banky, nic. Nastesti uver nepotrebujeme. A jedine me stesti bylo, ze jsem si ho nevzala, i kdyz me zadal o ruku, to bych se mohla jit ted rovnou odstrelit. Ani nevim, kde ted je. Nejlepsi bylo, ze prodal dum po rodicich za dva miliony a penize behem dvou let rozfofroval a nezaplatil z dluhu nic. Hlavne ze si vozil pr.del v audi ![]()
@RoseK on si to uměl zařídit. Udělat děcka, zanechat tady své hloupoučké DNA a baby, ať se postarají.
Nechápu ženy, které si nechají na sebe napsat faktury, jenom proto, že jejich chlap nemůže a pak splácí do úmoru. Fakt nechápu ![]()
@Blekota ja ted uz taky ne - byla jsem holt mlada a blba a pekne me to vytrestalo, takze jsem poucena. Nelituju se, byla to jen a jen moje vina, spis je mi lito tech deti a jejich matek, ktere se sveho vyzivneho nedomuzou, protoze on zasadne pracoval na cerno a bydliste ma taky na urade. Z nej ty penize uz nikdo nedostane.
@RoseK píše:
@Blekota ja ted uz taky ne - byla jsem holt mlada a blba a pekne me to vytrestalo, takze jsem poucena. Nelituju se, byla to jen a jen moje vina, spis je mi lito tech deti a jejich matek, ktere se sveho vyzivneho nedomuzou, protoze on zasadne pracoval na cerno a bydliste ma taky na urade. Z nej ty penize uz nikdo nedostane.
To ti nemusí být, to je jejich problém. Ty můžeš být ráda, že jsi přišla jen o peníze.
@RoseK jo, ja jsem na tom jeste hur. Muj manzel, jsme spolu 13let, manzele jsme 3 roky. jednak pred vic jak rokem vyplavaly na povrch jeho exekuce a ze jich bylo dost, ale koncem lonskyho roku i pujcky, ktery si nabral za manzelstvi u nebankovek. mame a male deti, od ledna jsem od nej pryc a do dneska mi nedal ani korunu na kluky. ja mam 2 pujcky pred manzelstvim, zbyva mi doplatit nejakych 130tisic, splatky jsou kolem 5tisic, rodicak mam 7tisic. z tech penez nemam temer nic. ale to je moje blbost. mam strach z tech jeho pujcek, protoze on to skoro neplati a mam strach, co jeste vyleze na povrch ![]()
@MilijonDolarBejby achjo… to te lituju, snad se z toho s detmi vyhrabes. Leda u soudu pri rozvodu dokazat, ze si pujcku bral bez tveho vedomi, abys za nej jeste neplatila jeho dluhy
nesla by tva pujcka nejak zkonsolidovat, abys platila mene?
@MilijonDolarBejby píše:
@RoseK jo, ja jsem na tom jeste hur. mam strach z tech jeho pujcek, protoze on to skoro neplati a mam strach, co jeste vyleze na povrch
Kamarádka si taky s manželem pořídila 2 děti a ejhle, on si popůjčoval 300 tisíc za jejími zády a ona teď musí polovinu splácet. Z peněz neměla ani korunu a on je promrhal s kurvičkama.
Nemít podporu rodiny… nevím, kde by byla.
@Blekota to je fakt desny, ty chlapy by patrilo nekdy fakt proplesknout ![]()
@RoseK A to by pomohlo?
Jinak je fakt průser mít někoho takovýho v rodině. A je úplně jedno jestli je to sv*ně nebo je jen finančně negramotnej. Následky jsou úplně stejný (za blbost se platí).
Já mám nedávnou zkušenost, kdy jsme do tchána z našeho rodinného rozpočtu nalili doslova statisíce, zaplatili nějaký jeho dluhy u státu i jinde, platili mu i jídlo aby měl vlastně co žrát, sestavili a předjednali mu možnosti refinancování, aby se měl šanci ze žumpy dostat a výsledek? Podává na nás žaloby, že se kvůli nám dostal do nouze.
A můžu vás ujistit, že proplesknutí nepomohlo. ![]()
Dodatek: omluva za použité vulgarismy, jeden z mála případů, kdy se bez nich neobejdu.
@RoseK píše:
@Blekota to je fakt desny, ty chlapy by patrilo nekdy fakt proplesknout
Podívej, byl to chlap, co robil ve vítkovicích, dokonce chodil na šerm, prachy měl skvělé, pro dcerky každé léto zdarma příměstský tábor a další volnočasové aktivity a ejhle, našel si mrchu na netu, odstěhoval se kajsi k Temelínu, tam v práci vydržel týden a vyhodili ho. Mrcha potřebovala na barák cca 300 tisíc, on si půjčil, dal na opravu (ještě za manželství) a ejhle, mrcha ho vyhodila z baráku, má dluhy, a exmanželka musí splácet 150 tisíc, z kterých nic neměla, živit 2 děti (měsíčně jí posílá 100,–Kč na 2 děti (ZŠ), aby nemusel sedět.
Takže tady by nestačilo ani proplesknout. Nejlépe zbavit mozku a koulí.
@RoseK píše:
@MilijonDolarBejby achjo… to te lituju, snad se z toho s detmi vyhrabes. Leda u soudu pri rozvodu dokazat, ze si pujcku bral bez tveho vedomi, abys za nej jeste neplatila jeho dluhynesla by tva pujcka nejak zkonsolidovat, abys platila mene?
ne, jsem na rodicaku, tak s tim nehnu. no snazim se z tech jeho vyvliknout, aĺe nevim nevim. nerada bych, aby za jeho blbost platily deti
@Blekota píše:
Kamarádka si taky s manželem pořídila 2 děti a ejhle, on si popůjčoval 300 tisíc za jejími zády a ona teď musí polovinu splácet. Z peněz neměla ani korunu a on je promrhal s kurvičkama.
Nemít podporu rodiny… nevím, kde by byla.
je to bordel. maji chtit ke kazde pujcce potvrzeni druhyho manzela, kdyz pak musi platit pulku
@AlphaOmega píše:
@RoseK A to by pomohlo?Jinak je fakt průser mít někoho takovýho v rodině. A je úplně jedno jestli je to sv*ně nebo je jen finančně negramotnej. Následky jsou úplně stejný (za blbost se platí).
Já mám nedávnou zkušenost, kdy jsme do tchána z našeho rodinného rozpočtu nalili doslova statisíce, zaplatili nějaký jeho dluhy u státu i jinde, platili mu i jídlo aby měl vlastně co žrát, sestavili a předjednali mu možnosti refinancování, aby se měl šanci ze žumpy dostat a výsledek? Podává na nás žaloby, že se kvůli nám dostal do nouze.
A můžu vás ujistit, že proplesknutí nepomohlo.
Dodatek: omluva za použité vulgarismy, jeden z mála případů, kdy se bez nich neobejdu.
to je hruza. muj je teda i negramotnej, ale i zmetek a to predevsim
Ja to proste nechapu. nechapu ani okradani cizich lidi, natoz rodiny a jeste umyslne. a kdyby jste videli, jak manzel tvrdi a prisaha, ze zadnou pujcku nema. a ja mam hned 3 smlouvy s jeho vlastnorucnim podpisem. na providentu ma uz nejakych 25tisic po splatnosti
pak mi rekne, ze to mam za trest ![]()
@AlphaOmega píše:
@RoseK A to by pomohlo?Jinak je fakt průser mít někoho takovýho v rodině. A je úplně jedno jestli je to sv*ně nebo je jen finančně negramotnej. Následky jsou úplně stejný (za blbost se platí).
A můžu vás ujistit, že proplesknutí nepomohlo.
To je jak z blbýho filmu… ![]()
@MilijonDolarBejby paneboze, za trest? To je fakt do nebe volajici
oproti tomu jsou moje (ted uz nastesti byvale) problemy s byvalym nicotne. Jen jeste prihodim takovou perlicku, kdyz jsem se od nej balila, vzala jsem si jen to nejlehci, co jsem zvladla pobrat, v byte jeste zustala sedaci souprava s konferencnim stolkem, hodnota asi 20 tis., vyrozumela jsem ho, ze si pro ni do tydne prijdu. Prisla jsem pro ni za tri dny a na schodech jsem potkala pana, ktery se me ptal, kde bydli pan K., ze ma zajem o koupi te sedacky
no kdybych prisla pozdeji, tak uz sedacku nemam.
@Kobliha51 píše:
To je jak z blbýho filmu…
Není to film, je to z reality a je to lekce.
Tchána jsem si do té doby nesmírně vážil a těšil se u mě bezvýhradné důvěře. Dokonce ho znám déle než svou ženu a něco jsme si spolu prožili a hodně toho společně udělali.
Vzniklá situace mě neuvěřitelně překvapila a mé přesvědčení, že se v lidech vyznám vzalo nenávratně a kompletně sbohem.
V tomto případě to není vyčůranost nebo tak. On je skutečně přesvědčen že je v právu, že jsme mu škodili a ubližovali a že na peníze a věci co od nás dostal měl nárok (či co). On je do poslední buňky v těle přesvědčen, že morálně nepochybyl. A já jsem přesvědčen, že bude bránit svou pravdu, i kdyby ho to mělo zabít. A myslím, že tak každý z těch exotů co je tu popsán. Každému bylo jen ublíženo a každý je v právu, ať si realita tvrdí co chce.
Lidské bytosti jsou opravdu zajímavá zvířátka.