Kousky jídla

Anonymní
18.1.24 16:17

Kousky jidla

Ahojky holky měla bych dotaz nemohli by stě mi poradit.. jsem poprvé maminkou tak bych byla ráda za jakoukoliv radu.. mám 7 měsíčního chlapečka a chtěla bych mu začít dávat kousky jidla.. jak ste začínali vy? Mám strašný strach že se mi zadusí.. chtěla bych jen nějakou radu od zkušených maminek předem dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10928
18.1.24 16:28
@Anonymní píše:
Ahojky holky měla bych dotaz nemohli by stě mi poradit.. jsem poprvé maminkou tak bych byla ráda za jakoukoliv radu.. mám 7 měsíčního chlapečka a chtěla bych mu začít dávat kousky jidla.. jak ste začínali vy? Mám strašný strach že se mi zadusí.. chtěla bych jen nějakou radu od zkušených maminek předem dekuji

Ja zacala krupkama, okurkou.. pak pridala myslim rohlik. Zaroven jsem teda kupovala sklenicky a tam se s pribyvajicim vekem kousky objevovaly. Pak jsem i zacala davat ovoce na kousky okusovat.

Davala jsem to proste podle sebe, co jsem si myslela, ze uz nejak zvladne. :mavam:

Příspěvek upraven 18.01.24 v 16:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
18.1.24 16:33

Já používala kudlik a síťku. Nemůžu si to vynachválit. Často to byla náhrada za kousatka.
Pak jsem začínala se vším co se dalo nakrájet na dlouhé hranoly(hruška, okurka, mrkev, banán, brambory, dýně…)
Maliny do jogurtu s banánem. Hodně rozvařená rýže, brambor. Tak, aby se to dalo rozmáčknout i jazykem. Zeleninu v Polévce jsem ještě rozmačkala vidličkou, ne moc.
Postupně přidávat 8) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
18.1.24 18:50

Od začátku jsme jídlo vařila a mačkala vidličkou. Vubec jsem nemixovala zeleninu, milovala jsem jen maso. A pak postupně zvětšovala. Steouhala jablko s jogurtem. Pak jsem dávala ukusovat z banánu - kontrolovala jsem, aby si nwukousl velký kus.

Příspěvek upraven 18.01.24 v 18:52

• Citovat
  • Upravit
Tuhy_LU
18.1.24 18:51

@Atisia co je kudlik a sitka? 8o

• Citovat
  • Upravit
137
18.1.24 19:33

Mne se libi aplikace Solid starts (je teda v anglictine), je tam jak servirovat ruzne potraviny pro ruzne stare deti, aby to bylo (co nejvic) bezpecne. Primarne je to podpora k BLW (zjednodusene vynechas sklenicky a rovnou davas kousky), ale urcite by to slo jako inspirace i pro prechod z mixu na kousky. Jen pak treba trochu posunout vek (ze 6 mesicu v aplikaci je jako uroven zacatecnik, takze stejnym zpusobem zacit i pro starsi ditko, ktere melo driv mixy)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
18.1.24 19:56

Nastuduj si BLW metodu - v jake poloze podavat, jak upravit jidlo, cemu se vyhnout. Vyborna stranka je Solidstarts, ale je v anglictine. Tam zadas jidlo a vyjede ti, od jakeho veku a jak jej muzes bezpecne nabizet. Pokid bys chtela zdroj v cestine, tak treba ucet jimespolecne nebo minispajz. Mam take sedmimesicni, nemixuju (krom napr polevek, kde je treba porek), pokud je treba, tak rozmackam vidlickou, ale nechavam kousky, napr mrkve, petrzele.. do ruky davam testoviny (vrtule), avokado, banan, livanec, bramboru.. poradil si zatim se vsim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí