Kožní alergie?

282
9.5.16 11:22

kožní alergie?

Ahoj, asi 2 roky mam vyrazku na obliceji, zhrublou kuzi, odlupujici se supinky, cervene tvare ktere pali. Byla jsem u 3 ruznych koznich lekarek, kazda dala jinou diagnozu a masti, ktere mi predepsaly me vyrazku jeste vice zhorsovaly a palily me po nich tvare jeste vice. Napadlo me, jestli nemam alergii na kosmetiku (mozna lak na vlasy, ktery se mi na tvare dostava). Chtela bych se zaptat, zda nekdo nemate zkusenost, za jak dlouho by se vyrazka zacala zlepsovat, pokud by nedochazelo ke kontaktu s alergenem ( nepouzivam treti den zadnou kosmetiku a zatim nevidim zadne zlepseni. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28847
9.5.16 12:09

Ahoj, já mám hodně červené zhrublé tváře už několik let, zatím nic mi na ně nepomohlo. Červenají prakticky po každém krému, ihned po aplikaci. Když jsem je nechala tak, tak se na to taky nedalo koukat. Ted budu zkoušet Rosaceutical, tak ti dám vědět kdyžtak. Je to přímo na zarudlé tváře.

Jinak lak na vlasy nepoužívám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
9.5.16 12:17

Jedna lekarka mi dala taky nejakou mast na rosaceu, ta byla snad nejhorsi, malem mi ty tvare shorely. Pokud mas ruzovku, tak by ti ale mohla pomoci. Z neceho to ale prece byt musi, jen prijit na tu pricinu, vsichni lekari vidi vyrazku a daji nejakou mast, ja si ale myslim, ze lepsi by bylo najit duvod te vyrazky. Jsem objednana za mesic na epikutanni testy (zjistuji asi 20 alergenu), byla bych stastna, kdyby neco odhalily, uz jsem z toho strasne zoufala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
9.5.16 12:50

Ahoj, byla jsem na epikutannich testech minuly tyden, je to opruz, ale dovedela jsem se, ze jsem alergicka na nektere parfemove vune a to dost. Zatim byt tebou bych pouzivala kremy a kosmetiku bez parfemu a konzervacnich latek.Ja mam obdobne problemy na rukou, dva roky, zacalo to po druhem porodu. Nechci te strasit, ale muze to byt ekzem, ktery mozna tim lakem jeste vice drazdis.Ja chodim na cinskou medicinu a snazim se zdraveji jist. Drzim pesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
9.5.16 13:27

No snad mi taky neco zjisti. Prozatim radsi vynecham veskerou kosmetiku. Objevilo se mi to po prvnim porodu. Bohuzel me cinska medicina nepomohla a homeopatie take ne:-(
A tobe se to lepsi? nebo stale stejne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
9.5.16 21:44

Je to viditelně lepší, to určitě ano, ale pořád nemůžu zdaleka říci, že mám ruce jako dříve. Jak dlouho si na číně nebo homeo vydržela? Ja piju odvary asi 5 měsíců. Je to boj. Na rukou to jde vidět hodně, ale problém na obličeji je určitě ještě více nepříjemný. Drž se, pořád si říkám, že se to časem upraví samo. Upravila sis nějak stravování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
10.5.16 08:44

Činské čaje jsem pila 2 měsíce, nedělaly mi dobře na zažívání, byl to boj, homeo taky 2 měsíce a nic. Myslim si, ze v jidle to nebude, jsem zvykla jist zdrave, necpu do sebe zadny „sajrajty“, ctu etikety. Tak se ted zkusim zamerit na tu kosmetiku, stejne mi nic jineho nezbude, aspon usetrim, lak na vlasy z cukru a vody nic nestoji :D uvidim po tech testech, snad mi neco zjisti. Taky jsem si furt rikala, ze to nejak samo prejde, treba v lete, treba v dalsim tehotenstvi, treba po dalsim porodu a treba a nic… :( Vsichni na me koukaji a nekteri se me dokonce nestydi zeptat, co to proboha na tom obliceji mam? Je to peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.5.16 13:00

Budu držet pěsti, taky jsem pořád doufala, že mi zjistí nějakou alergii na jídlo nebo teď nějakou zásadní kontaktní alergii, že se pak něčemu vyhnu a ruce budu mít jako dříve. Na kožním mi řekli, že to vypadá na atopák a tou parfémovanou kosmetikou to můžu zhoršovat. Tak jsem vyházela všechnu kosmetiku a kupuji novou bez parfému a konzervantů. Ruce mám strašné, střídají se období zhoršení nebo zlepšení a taky mám pocit, že mi na ty zarudlé, oteklé a popraskané ruce všichni čumí, ale jak už jsem psala, přiznávám, že obličej je horší. Na alergologii si byla? Mě nezjistili žádné alergie na konkrétní jídlo, ale zjistili histaminovou intoleranci, tzn. vadí mi jídla s vyšším obsahem histaminu. Dodržovat tuto dietu je šílené, já postupně zkouším, co mi vadí. Mám vypozorované, že mi nedělá dobře pivo, víno, tvrdé sýry a rajčata, po tomto mám ty ruce vždycky mnohem horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
10.5.16 20:56

Já pevne doufam, ze mi nejakou alergii zjisti, nebo se zblaznim, nedokazu si predstavit, ze by mi rekli, ze to tak uz zustane. Ted jsem na materske, ale za 2 roky se budu muset vratit do prace, bohuzel ucim na zakladce a s timhle oblicejem pred deti nevylezu. Taky te to tak pali? Radsi jsem ted vynechala veskerou kosmetiku, kdyz nevim, co by to mohlo byt, pak se treba budu moci zamerit jen na neco jako ty. Vino, tvrde syry a rajcata, to by pro me bylo hrozny omezeni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek