Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak, jsem to otci řekla, stopnul ji kapesné, sebral mobil a 2000 vrátil babičce, a 2500 vrátil mě, mamce dal 4000, za to že mi ona jakoby vracela za sestru tim že nechtěla na chod domácnosti. Dokut se to z kapesného nesplatí, žádné nedostane. Sestra chytla hysterický záchvat, že nebude mít žádné peníze a ani mobil a že je udá na sociálku. Mamka z toho nejprve moc nadšená nebyla, ale poté uznala, že jsem udělala dobře, že jsem mu to řekla. Otec z toho byl dost na nervy, že vychoval zlodějku a taky z toho že jsme za ním s babičkou hned nepřišli, když se to stalo poprvé. Potom z něj ještě vypadlo, že se mu z peněženky také občas ztratí nějaké drobné (do 300), ale že si vždycky myslel že si je vzala mamka. Sestra je zamčená v pokoji a hystericky brečí.
Bych ještě stopla vánoční dárky a sebrala ty věci, dokud se na ně nenašetří (nevrátí) z kapesného.
Mimochodem, kdyby mi potomek začal vyhrozovat sociálkou, tak bych mu ještě podala telefon s navoleným číslem. Jen ať si volá, hajzlík… ![]()
@Anonymní píše:
Tak, jsem to otci řekla, stopnul ji kapesné, sebral mobil a 2000 vrátil babičce, a 2500 vrátil mě, mamce dal 4000, za to že mi ona jakoby vracela za sestru tim že nechtěla na chod domácnosti. Dokut se to z kapesného nesplatí, žádné nedostane. Sestra chytla hysterický záchvat, že nebude mít žádné peníze a ani mobil a že je udá na sociálku. Mamka z toho nejprve moc nadšená nebyla, ale poté uznala, že jsem udělala dobře, že jsem mu to řekla. Otec z toho byl dost na nervy, že vychoval zlodějku a taky z toho že jsme za ním s babičkou hned nepřišli, když se to stalo poprvé. Potom z něj ještě vypadlo, že se mu z peněženky také občas ztratí nějaké drobné (do 300), ale že si vždycky myslel že si je vzala mamka. Sestra je zamčená v pokoji a hystericky brečí.
Držím pěsti, snad to zvládnete, nedovedu si představit kolik musí taková situace stát úsilí
Jinak pozor na to, aby sestra neobrátila. Najednou může otočit… Začne se omlouvat, mazat med kolem pusy, že už to nikdy neudělá atd. Předtím samozřejmě budou hysterické scény. Na to dejte pozor. Aby s vámi nezačala takto manipulovat.
@Anonymní píše:
Dobrý den, předem se omlouvám se za anonym. Bydlíme v rodinném domě.
Já (21), sestra (15), matka (46), otec (50) a babička - matka mé matky (68). Každý máme svůj pokoj.
Cca před rokem se babičce ztratili asi 2 tisíce. Svěřila se s tím jen mě. Měla tenkrát podezření že jí to vzala má sestra. A prosila mě ať to nikomu neříkám. Neřekla jsem protože jsem si myslela že to babička špatně spočítala, nevěřila jsem že by to mohla vzít sestra.
Ale v létě se peníze ztratili i mě. Vybírám jen velmi zřídka cca 2× do měsíce, a to jen abych přidala peníze na chod domácnosti. Přidávám 4500 které dávám mamce. Jenže mamka zrovna nebyla doma tak jsem si je nechala v peněžence v pokoji a šla jsem na procházku se psem. Večer když se mamka vrátila chtěla jsem jí dát peníze. Jenže v peněžence chyběli 2500, byla doma jen sestra. Šla jsem za ní a ptala jsem se jí jestli mi ty peníze vzala. Přiznala se mi, a vylezlo z ní že je tenkrát vzala i babičce. Prosila mě ať to neříkám rodičům, že by jí zabili.
Když jsem se jí ptala co s těmi penězi udělala řekla ze za ty co vzala babičce si koupila nové boty a za ty co vzala mě si koupila oblečení.
Vysvětlila jsem jí, že se tohle prostě dělat nesmí. Hrozně se omlouvala, a brečela, že už to neudělá.
Jenže teď to udělala znovu. Ale už mi vzala 4000. Prý si za to koupila novou bundu a boty. A ještě byla tak drzá, že mi řekla že snad beru dost a něco ji někdy taky musím dát a že nebude chodit oblečená jako bezdomovec.
Od rodičů dostává každý měsíc 2000, a to jen na její potřeby. Jídlo, jízdné a podobně ji platí rodiče. Sestra nechodí na brigádu protože se jí nechce. Řekla sem to mamce ta jí dala zaracha a vynadala jí ale sestra si z toho vůbec nic nedělá.
Bojím se abych jednou nepřišla domů a nechyběl mi třeba notebook.
Vůbec nevím co mám dělát.
Určitě bych si zamykala pokoj!
A být to moje dcera, tak bych ji stopla veškeré kapesné. A řekla ji, chceš nové boty? Chceš tohle a tohle? Tak si najdi brigádu a vydělej si na to, ať poznáš hodnotu peněz a že peníze nerostou na stromě a že je umění si je vydělat.
@Anonymní píše:
Drzim palce, at to ustojite bez vetsich nervu, tata to vzal za spravny konec, musi to byt pro vas vsechny doma pohroma, ze to prasklo. Ono jeste asi vyplave, co se kde ztratilo, mozna ve skole. Asi bude peklo, vycitky, naschvaly, zlost na mamu, zvazujete pro sestru nejakou odbornou pomoc?
apokoj bych zamykala, kvuli pripadnym pubertackym naschvalum.
@Anonymní píše:
Udelala jsi dobre a tatinek to umi resit velice dobre dle me
fakt nelituj.
Tvoje sestra je nevychovaný spratek. V patnácti už snad ví, že krást se nemá. A že se neštítí okrádat členy vlastní rodiny, to je silná káva. V jejím věku si může už na všechno vydělat. Musela by se všem omluvit, a z kapesného by dlouho neviděla ani korunu.
Mazec,táta to vyřešil dobře a věci bych si zamykala. Zajímalo by mě,jaké to bude mít pokračování
Je o pár týdnů později, po Vánocích. Jak to u vás vypadá teď? Co sestra?