Kraniosakrální osteopatie

7
4.6.12 14:22

Kraniosakrální osteopatie

Dobrý den,
mám dotaz, zda někdo z vás nemá zkušenosti s kraniosakrální osteopatií u u malých dětí. Slyšela jsem, že je možné tuto metodu použít v souvislosti z deformitou hlavičky (zploštělým záhlavím důsledkem z ležení).Pomocí této metody, která je velmi šetrná je možná náprava k lepšímu tvaru hlavičky. Sice nebude nikdy pěkně symetrická, ale údajně možná náprava je. Zajímá mě, jestli se najde někdo, kdo má s touto metodou zkušenosti a mohl mě poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.6.12 14:58

No ja mam take splostelou hlavu vzadu, jak jsme lezela…
A mam vlasy, takze to neni videt :)

Osobne mi to zni naprosto silene… :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.12 15:20

Rozjetých diskuzí je tu více, zkus zadat hlavička a určitě jich pár najdeš. Naše malá má hlavu slehlou. Neotáčela se doleva, takže jsme cvičili, polohovali, motivovali, ale nic nepomohlo, i když bůh ví jakou by měla hlavičku bez toho všeho. Částečně se to zlepšilo, ale hlavička vzadu rozhodně kulatá není :( . Pomohlo, že hlavička zarostla vláskama, ale já to vidím pořád ťřeba při mytí hlavičky) a trápí mě to. Osobně jsem také zvažovala jestli si „helmičku nepořídit“, ale rodina mi to rozmluvila.

• Citovat
  • Upravit
7
5.6.12 09:07

Jsem ráda, že se ozval někdo s podobným problémem. Zjišťovala jsem si vše kolem zploštělé hlavičky, dokonce i helmičku, ta se řeší opravdu v krajní nouzi a je účinná pouze pro děti od 4m do 7m, v této době hlavička roste nejvíce. Pak se už růst zpomaluje a výsledky nemusí být 100%, tak jsme to vzdali. Vím, že někomu to může připadat šílené, ale ono nejde jen o zploštělé záhlaví, ale o to, aby v budoucnu dítě nemělo jiné potíže např. s krční páteří, nebo nemělo hlavičku s mírným sklonem k jedné straně. Právě proto je dobré rehabilitovat a jako bonus chodit na masáže, které můžou také pomoci. Tak jsem hledala někoho, kdo má podobný problém a náhodou nenavštívil dobrého osteopata, který dítěti s tímto problémem pomohl. Chápu, že tě to trápí, mě taky a bude pořád, protože o tom problému vím. Nejhorší je, že dr. si ničeho nevšimla, neupozornila, kdybych se sama nezapsala na rehabilitaci, tak by nás tam ani neposlala. Kdo ví, jak bychom dopadli. Naštěstí je moje dítě v pořádku, vše jsme dohnali, ale hlavička zploštělá už zůstane. Prý ta osteopatie může pomoci, ne že hlavička bude krásně kulatá, zázraky neumí, ale malé zlepšení tam údajně bude. My to zkusíme, uvidíme za půl roku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.12 17:15

@zuzulle
Já na to také přišla sama. Dokonece jsem dlouho upozorňovala, že se mi zdá, že se na tu stranu neotáčí vůbec, ale bylo mi řečeno, že to moc řeším. Ve 3 měsících už jsem to hodně urgovala, na čež jsme teda začali cvičit a já si zjistila vše okolo a dělali jsme co jsme mohli. Dva lékaři mě ujistili, že po tom, co se malá začne hýbat, tak se hlavička sama zlepší, že to má většina dětí :zed: . No nezlepšila se :,( . Jsem ráda, že to nemá nikde v obličeji, ale je mi to prostě líto.

• Citovat
  • Upravit
7
5.6.12 19:53

Nedivím se, že je ti to líto, mně je to taky líto. Není pravda, že většina dětí má hlavu zploštělou. Žádný dr. nepřizná, že udělal chybu. Ale netrap se, udělala jsi pro to vše možné. Někde na diskusi jedna maminka tvrdila, že její dcerce se hlavička zlepšila ve dvou letech úplně sama od sebe, tak třeba na tom něco je :) Hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.12 19:56

Děkuju za povzbuzení :hug: .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat