Kraniosakrální terapie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1185
28.9.11 21:15

Kraniosakrální terapie

chodíte někdo na kraniosakrální terapii? Mám často bolesti hlavy, i od krční páteře, tak jsem nad tím uvažovala, že bych ještě toto zkusila. Ale úplně přesně nevím, co to obnáší, jak to probíhá. Díky za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
95
28.9.11 21:42

Parkrat jsem kdysi byla, v ramci boleni zad, no nevim, zda to funguje, jde o jemne dotyky v oblasti krku a beder, kdyz lezis na brise na specielnim stole, hodne me to relaxovalo, ale vazne nevim, jestli to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
28.9.11 22:12

Já jsem na tom také byla, ale byla to taková masáž hlavy, krční páteře a obličeje. Koukám, že každý to dělá jinak… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
28.9.11 22:15

a byly jste na tom u nějakého lékaře nebo někde v masážním salónu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
28.9.11 22:24

Já v masážním salonu. Na bolest hlavy mi ale víc pomáhá Indická masáž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
29.9.11 07:55

Kraniálka je naprosto super, chodím na ní už rok a bolesti zadtajžka vymizely. Trvá cca hodinu, ležím klidně oblečená na zádech a terapeut pode mě srčí jednu ruku, druhou dá zhora. Začíná u nohou (chvilku je drží, tak 7 minut, člověk ani nepostřehne pohyby), pak postupuje výš - bederní, hrudní, krční páteř a hlava a nakonec ještě jednou nohy. Člověk u toho zažíví různé pocity, já třeba, že jsem naprosto bez sebe, jak ve stavu bez tíže, ale jiní třeba cítí velké teplo, nebo brnění a tak. Každopádně to uvolňuje ty nejhlubší svaly, ke kterým klasická masáž nemůže. Na internetu je spousta informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
29.9.11 15:21

Díky za info, zkusím to taky, tak třeba to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
19.8.13 23:18

kraniálka v těhotenství

Ahojky, a myslíte, že je možné chodit na kraniálku v těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
7.9.17 22:14

Ahoj, obnovuji téma. Máte někdo zkušenosti s kraniosakrální terapií u dětí k řešení psychických potíží? Děkuji za každou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.18 11:12

Kraniosakrální terapie je jemná a přesto velmi účinná metoda jak odblokovat fyzické tělo, ale i psychiku člověka. Dokáže odstranit spoustu zdravotních problémů. Většina nemocí pochází z psychiky člověka. Pokud není v pořádku a v rovnováze „hlava“ začne na to reagovat tělo bolestí a nemocí. Já jsem také chodila na kraniosakrální terapie a moc mi pomohli a proto jsem se rozhodla se tím více zabívat. Nyní se živím jako certifikovaná kraniosakrální terapeutka. Vždycky se u klienta musí odblokovat celé tělo. U mě terapie trvá cca 60 minut, vždy na zádech a postupně se kraniosakrální tep uvolňuje od nohou směrem k hlavě. Uvolňuje se i páteř,protože tou prochází kraniosakrální tep, který ovládá všechny nervy v těle. Protože mám možnost pomocí energií nahlédnout do člověka hlouběji, většinou se zjistí, že spousta spouštěčů psychických i fyzických problémů je v minulosi. Postupně tedy mohu jít hlouběji do emocí a pocitů klienta a odstraňovat příčiny. Zejména u dětí je důležité napřed příčinu odstranit u maminky, protože z mé zkušenosti za psychický nebo fyzický stav dítěte zpravidla mohou rodiče, protože podvědomě starosti, vztahové problémy předávají na dítě.
http://kraniosakralni-radka.simplesite.com/
 http://www.qap.cz/…-fotky-97362

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
9.6.20 11:31

Máte prosím někdo vlastní zkušenost s terapeutem kraniosakrálky v Praze, nebo středních Čecháh? Hledám někoho dobrého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
28.4.25 16:03

Rozhodně nedoporučuji janu Říhovou ž Uherskeho Hradiště, absolutně neprofesionalni, urážlivá, neumí to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
28.4.25 16:17

Chodila jsem celkem ca 2 roky k různým „terapeutkám“, pokud hledáš relax, pak ano, ale nic jiného od toho za mne nečekej.

Co se týče problémů, se kterými jsem tam přišla (převážně PTSD a úzkosti), s těmi to samozřejmě ani nehlo a navíc mám obavu, že u určitých těchto „terapeutek“ by je to mohlo ještě zhoršit – většinou to poskytují takové samozvané ezo-psycholožky, které se cítí být povolané vyjadřovat se naprosto ke všemu – často k věcem, o kterých nemají ani páru, jelikož na to nemají žádnou školu, certifikovaný psychoterapeutický výcvik, nic.

Možná tak ještě jako placebo – jsi v klidu, někdo se tě jemně dotýká, občas se i vypovídáš, to asi může pomoct.

Pokud máš problémy, kt. popisuješ, najdi si kvalitního fyzioterapeuta, příp. zkus třeba jógu zaměřenou přímo na krční páteř + pokud je ta tenze ze stresu, tak psychoterapie, ale u někoho, kdo skutečně psychoterapeutem je, ne u ezo paní, co si tak pouze říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.7.25 19:09

Já nedoporučuju Lenku Hířovou z Plzně. Hrozná šarlatánka. Vymýšlí si věci z prstu a ještě vám do toho nakukává věci z minulých životů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí