Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
chodíte někdo na kraniosakrální terapii? Mám často bolesti hlavy, i od krční páteře, tak jsem nad tím uvažovala, že bych ještě toto zkusila. Ale úplně přesně nevím, co to obnáší, jak to probíhá. Díky za vaše zkušenosti.
Parkrat jsem kdysi byla, v ramci boleni zad, no nevim, zda to funguje, jde o jemne dotyky v oblasti krku a beder, kdyz lezis na brise na specielnim stole, hodne me to relaxovalo, ale vazne nevim, jestli to pomohlo.
Já jsem na tom také byla, ale byla to taková masáž hlavy, krční páteře a obličeje. Koukám, že každý to dělá jinak… ![]()
a byly jste na tom u nějakého lékaře nebo někde v masážním salónu?
Já v masážním salonu. Na bolest hlavy mi ale víc pomáhá Indická masáž.
Kraniálka je naprosto super, chodím na ní už rok a bolesti zadtajžka vymizely. Trvá cca hodinu, ležím klidně oblečená na zádech a terapeut pode mě srčí jednu ruku, druhou dá zhora. Začíná u nohou (chvilku je drží, tak 7 minut, člověk ani nepostřehne pohyby), pak postupuje výš - bederní, hrudní, krční páteř a hlava a nakonec ještě jednou nohy. Člověk u toho zažíví různé pocity, já třeba, že jsem naprosto bez sebe, jak ve stavu bez tíže, ale jiní třeba cítí velké teplo, nebo brnění a tak. Každopádně to uvolňuje ty nejhlubší svaly, ke kterým klasická masáž nemůže. Na internetu je spousta informací.
Ahojky, a myslíte, že je možné chodit na kraniálku v těhotenství?
Ahoj, obnovuji téma. Máte někdo zkušenosti s kraniosakrální terapií u dětí k řešení psychických potíží? Děkuji za každou zkušenost.
Kraniosakrální terapie je jemná a přesto velmi účinná metoda jak odblokovat fyzické tělo, ale i psychiku člověka. Dokáže odstranit spoustu zdravotních problémů. Většina nemocí pochází z psychiky člověka. Pokud není v pořádku a v rovnováze „hlava“ začne na to reagovat tělo bolestí a nemocí. Já jsem také chodila na kraniosakrální terapie a moc mi pomohli a proto jsem se rozhodla se tím více zabívat. Nyní se živím jako certifikovaná kraniosakrální terapeutka. Vždycky se u klienta musí odblokovat celé tělo. U mě terapie trvá cca 60 minut, vždy na zádech a postupně se kraniosakrální tep uvolňuje od nohou směrem k hlavě. Uvolňuje se i páteř,protože tou prochází kraniosakrální tep, který ovládá všechny nervy v těle. Protože mám možnost pomocí energií nahlédnout do člověka hlouběji, většinou se zjistí, že spousta spouštěčů psychických i fyzických problémů je v minulosi. Postupně tedy mohu jít hlouběji do emocí a pocitů klienta a odstraňovat příčiny. Zejména u dětí je důležité napřed příčinu odstranit u maminky, protože z mé zkušenosti za psychický nebo fyzický stav dítěte zpravidla mohou rodiče, protože podvědomě starosti, vztahové problémy předávají na dítě.
http://kraniosakralni-radka.simplesite.com/
http://www.qap.cz/…-fotky-97362
Máte prosím někdo vlastní zkušenost s terapeutem kraniosakrálky v Praze, nebo středních Čecháh? Hledám někoho dobrého.
Rozhodně nedoporučuji janu Říhovou ž Uherskeho Hradiště, absolutně neprofesionalni, urážlivá, neumí to
Chodila jsem celkem ca 2 roky k různým „terapeutkám“, pokud hledáš relax, pak ano, ale nic jiného od toho za mne nečekej.
Co se týče problémů, se kterými jsem tam přišla (převážně PTSD a úzkosti), s těmi to samozřejmě ani nehlo a navíc mám obavu, že u určitých těchto „terapeutek“ by je to mohlo ještě zhoršit – většinou to poskytují takové samozvané ezo-psycholožky, které se cítí být povolané vyjadřovat se naprosto ke všemu – často k věcem, o kterých nemají ani páru, jelikož na to nemají žádnou školu, certifikovaný psychoterapeutický výcvik, nic.
Možná tak ještě jako placebo – jsi v klidu, někdo se tě jemně dotýká, občas se i vypovídáš, to asi může pomoct.
Pokud máš problémy, kt. popisuješ, najdi si kvalitního fyzioterapeuta, příp. zkus třeba jógu zaměřenou přímo na krční páteř + pokud je ta tenze ze stresu, tak psychoterapie, ale u někoho, kdo skutečně psychoterapeutem je, ne u ezo paní, co si tak pouze říká.
Já nedoporučuju Lenku Hířovou z Plzně. Hrozná šarlatánka. Vymýšlí si věci z prstu a ještě vám do toho nakukává věci z minulých životů.