Na břicho mi cákl rozpálený olej

10052
27.9.11 19:41

Na břicho mi cákl rozpálený olej

Ahoj,

nemáte nějaký fígl jak si ulevit při popálení horkým olejem? Z vidličky mi přímo na pánev upadl plátek sekané a olej mi vychrstl na břicho, mám tam asi 15 cm flek s puchýřkem a na ruce přes půl dlaně to samý, zatim se nehnu bez pytlíku s mraženou zeleninou, za jak dloho mi to povolí? Nevíte o nečem co zabírá abych mohla trochu fungovat? Co to břicho? Malýmu se to studený moc nelíbí.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21530
27.9.11 19:45

jestli máš doma tvaroh nebo bílý jogurt, tak si to naplácej na popáleninu. jinak super je panthenol pěna ve spreji. já ji mám standartně doma. jinak já se opařila na ruce kafem, okamžitě jsem na to dala kostku ledu, pak nastříkala panthenolem a do 10 minut jsem o popálenině nevěděla. ani puchýř se mi neudělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
27.9.11 19:48

Pokud je to 15 cm a přes půl dlaně, tak je to hodně. Rozpálenej olej je potvora. Já osobně bych s tím normálně jela na popáleniny (nebo na chirurgii) aby ti to ošetřili speciální mastí na popáleniny. Nejlíp hned. Mražená zelenina ti na to asi moc nepomůže a domácí masti z lékárničky taky ne. Nic jiného na to nedávat, ať se do toho nedostane infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
27.9.11 19:49

Ty jo vůbec nezávidim. Opařila jsem si břicho při slejvání brambor (jak jsem byla opřená o linku, hned jsem necítila to vařící), ale tedy podstatně menší rozsah a bolelo to bez chlazení x hodin jako čert, pak pomohla mastička. Zkus brnknout do nemocnice, zda můžeš nějakou mast s lidokainem, mezokainem nebo s nějakým jiným znecitlivovadlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
27.9.11 19:50

No pokud je tam puchyr,tak to asi jeste nejakou chvili citit budes,i pres masti a chlazeni.Popalenina proste boli.Chvili bych vydrzela chladit a pak namazala tim Panthenolem,pokud neni,tak kalciovkou,tea tree masti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

na to je výborný Panthenol spray. Stříknout hned po opálení )to už je pozděú a pak aspoń 3 x denně a nechat rozpustit. V práci jsem byla popálená či opařená často a tohle mi vážně pomáhalo k dobrému hojení bez infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673

Jo ten Panthenol jsem chtěla napsat,ten je super a zabral by hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LENKACAR
27.9.11 19:51

ahoj mě se tohle stalo z řízkem a spálil mi prso,přes tričko,puchýř mi propíchla sterilní jehlou doktorka a něčim zasypala,2jizvy mám dodneška.

• Citovat
  • Upravit
3833
27.9.11 19:53

Tak buď panthenol a nebo to teda ale tu dlaň strčit do mouky, nejlépe ji chvilku strč do mrazáku tu mouku… Ale jak ji dostat na bříško nevím… a dobrá je aj slupka od banánu :-) Zní to vtipně, ale mouku i slupku máme odzkoušenou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
27.9.11 19:56

Tak první blbost jsi udělala tím,že jsi to začala chladit. Popálenina se nesmí chladit ani pod vodou ani ničím z mrazáku. Tím se ti totiž popálenina šíři do dalších vrstev kůže.Bohužel jsme vždy slýchávali radu to chladit a tak to většina dělá. Když se člověk popálí,má si příslušnou část těla strčit do mouky, nebo jí na to nasypat a pak natírat něčím mastným…třeba indulona.
Měla jsem popáleniny 3.stupně na 25% těla a tak mám opravdu osobní zkušenost. Okamžitě mě chladili,čímž mi to samozřejmě ještě víc posrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
27.9.11 19:57

holky nemám doma nic, do prrrrrrrr

ani panthenol, tvaroh, jogurt ani mastičky žádný

akorát sudokrém, a tam píšou na drobné spáleniny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
27.9.11 19:59

MOUKU nezkoušej ani náhodou!Onehdá to zkusila známá a měla z toho zánět jak blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LENKACAR
27.9.11 20:02

si neumim představit si do té rány nasypat mouku 8-o

• Citovat
  • Upravit
LENKACAR
27.9.11 20:03

zuzi a nemůžeš si skočit na pohotovost?

• Citovat
  • Upravit
2183
27.9.11 20:03

za mě pkud je to 15cm na břiše a s puchýřem tudíž druhý stupen tak to musí vidět lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí