Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já na to taky trpěla,určitě to chce dostatečně pít.Mě teda pomohlo ráno vypít na lačno vlahou vodu,nebo mlíko.Časem se to upravilo ![]()
No tak pokud jsi takhle drasticky snížila příjem tekutin, tak to muže mít velký vliv!
Jinak na zácpu jak je psáno výše. na lačný žaludek ráno teplé tekutiny- vodu, čaj, kafe, kakao a trocha pohybu. Švestky, broskve- kompot, semínka například slunečnicová, mužeš zkusit ativii ![]()
Ahoj, už asi rok mě trápí zácpa. Jím zdravě 5-6 porcí vyváženě 6× do týdne cvičím, piju 3-4L kohoutkové vody a sypaných čajů. Zácpa mě trápí tak, že 14 dní jí mam a pak zase 14 dní v pohodě. Nejsem ani nijak nafouklá ani mě nebolí břicho, ale hrozně mě to štve, že to nejde. Žádné zaručené tipy jako vláknina, kefír, šaratice, sušené švestky apod. mě absolutně nic neudělá… Jedině gutalax mi pomohl, ale ten jsem měla tak 3× za život a brát ho nechci. Čeká mě kolonoskopie. Má někdo stejný problém, že trpí zácpou i přes zdr. životní styl? Nebo vám třeba zjistili alergii na nějakou potravinu? Díky za odpovědi.
@eneerka co štítná žláza? já když jsem začala mít potíže se zácpou + jsem nějaké to kilo nabrala, tak první co bylo se řešila štítná žláza a výsledek byl katastrofální. Po několika týdneh léčby se vše upravilo, až teď když jsem těhotná to blbne…
@eneerka ale raději než projímadla si kup glycerínové čípky. Nevstřebávají se a jsou absolutně neškodné. Efekt mají během pár minut, žádné křeče a žádný průjem po celý den. Já je mám po ruce i teď v těhotenství, jsou opravdu neškodné.
@maca36: štítná žláza mě napadla taky. Nevím proč mě ženou hned na kolonoskopii. A jak se dělá to vyšetření na štítnou žlázu? Jen z krve?
@eneerka z krve a ultrazvukem ji pak doktor i kontroluje
taky nechápu proč tě hned ženou na kolonoskopii
pochopila bych kdyby jsi pak i krvácela z konečníku, na to se mě doktor ptal a s tím problém nebyl.
A jak říkám, jak se pořešila štítná žláza, tak se to spravilo
Tak to zítra zajdu ještě za obvodním. Měla bych být na lačno? Nebo je to jedno? Jestli si ještě na takove detaily vzpomínaš. Jinak díky za info!:)
@eneerka na štítku nemusíš být na lačno, teď chodím jak těhotná docela často na odběry, tak si pamatuju.
Kdyby tě nějak odbyl, tak není problém se objednat na endokrinologii i bez doporučení lékaře. Já jsem tak teď objednávala holku, protože mi docela dost nabrala kila, tak mám obavu aby to neměla stejně jak já. A nikdo po mě nechtěl doporučení.
Děkuji za informace, zítra si zavolám rovnou na endokrinologii. ![]()
Ahoj holky.moc prosim o radu.jsem tyden a par dni po Revizi po zamlklem potratu
a od te doby me trapi zacla ale nejvic tuha stolice ktera jde moc spatne vytlacit i kdyz me to bere a velkou tlacim a jde to fakt tezko nemdy se me jen vypadnou takove malicke bobky jak mam s prominutim rict a pritom tam toho mam vic ale nejde to ven…tak to pam zatlacim zpatky a pak me to cely den tlaci a je to dost neprijemne…
myslite ze to je po te revizi a po narkoze? a co mi na to muze pomoct? piste vase nazory a rady moc vas prosim…
Nechci zakládat novou diskuzi, tak obnovuju tuhle.
Se stolicí bojuju odjakživa, ale teď jsem donucená ležet v nemocnici a žádný pohyb, kromě cesty na záchod a do sprchy se mě netýká.
Piju dost, jím dost a přesto, bych se fakt potřebovala vyprázdnit, ten pohyb mi prostě chybí. Včera se mi i chtělo, ale musela bych tlačit víc než hodně a to při mém problému nejde, protože bych mohla ohrozit Rebelče. Co Vám pomáhá? Syrovátka? Vláknina? Nebo mám snad pít olej?
Náhodou jsem našla tuhle diskusi a nedalo mi to, napíšu svůj případ.
Dlouhou dobu jsem trpěla také na zácpu. U toho šílené bolesti břicha, at jsem dělala co dělala nic moc nepomáhalo. Bylo to peklo. O vyprazdnování ani nemluvím…šílený. Nakonec jsem šla k doktorce, už jsem se nemohla dál mučit. Po kontultaci s ní a všelijakým vyšetřením mi oznámili diagnozu Symdrom dráždivého tračníku doprovázený zácpou-IBS. Doktorka mi řekla, že to není nic výjimečného, že tím trpí zhruba 15 procent Evropanů a objevuje se i u dětí. Je to způsobený stresem a jídelníčkem a u mě to opravdu sedělo.
Gastroenterolog mi doporučil Biopron IB-Symbio+vláknina. Je to takový ten sáček, co se vysype do skleničky s vodou a naboptná. Ze začátku jsem to potřebovala 2krát denně, ted mi stačí už jen jednou.
Bolesti břicha a potíže s vyprazdnováním jsou pryč a cítim se fakt mnohem líp. Kdo to zažil, pochopí.
Ahojky
obdnovuji diskuzi… uz 3 den nemohu jit na zachod… delam si masaze bricha, svicim hlavne drepy, jim ovoce hlavne jablka i presnidavky protoze mi chutnaji
piju jak vodu tak i caje.. citim se hodne unavene a mam plne a tvrde bricho.. muze zacpu treba zpusobit i intolerance na lepek? jeste mi nebyla zjistena ale jen mam takove podezreni.. nebo treba nejaky vitamin ci lek??
na zaludek beru omeprazol a ten to take muze zpusobit? beru ho na paleni zahy.
Dekuji za pripadne poznatky ![]()
Holky, už jsem na nervy, opět jsem nebyla na velké, už je to 5 den. Co jsem kojila, chodila jsem pravidelně každý den, žádný problém. Teď už 14 dnů nekojím a zase je to tady, zácpa jak hrom, břicho mám jako v 5 měsíci:-)! Myslíte si, že by to bylo tím, že už nevypiju tolik tekutin? Po dobu kojení jsem kvůli mléka pila i 5 litrů, teď horko těžko dám 1,5l. Nebo čím to může být? Stravuji se myslím stejně. D.