Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem.
Jsem nějak ztracená ve výběru jména pro syna.
Co by vám tak přišlo jako fajn jméno pro kluka, co je krátké, není tvrdé, ale má nějaký šmrnc a nápad?
Moc nejsme na klasiky jako Pavel, Petr a tak. Ale nechceme ani jméno typu Kevin…
Příjmení je Neruda.
Dík za nápady.
Přečtěte si článek: Nejkrásnější jména pro chlapečka
Doporučujeme náš rozsáhlý SEZNAM JMEN »
Jan Nerada, byl by za klasika
mně by se docela líbil Jakub nebo by se hodil i Roman
@Aries6 píše: Více
to se špatně vyslovuje Ron Neruda, stejně tak Roman Neruda, když to řekne rychle, tak nikdo neví, co je jméno a co příjmení
Bude se hodit jakékoliv jméno, které má v sobě písmeno R, D nebo také N. Neruda je tvrdé příjmení a dát k tomu měkké jméno se k sobě moc nehodí.
@stinga píše: Více
Kolikrát v životě to clovek potřebuje použít v přesně této kombinaci? Tohle by pro mě nebyl důvod takové jméno nedat.
To samé, jako ze jsme poslouchali proč dáváme jméno s „r“, když je máme v příjmení. Co když dítěti nepůjde „r“ vyslovovat…
Ale ja to jen tak plácla - je to krátké a neni caste a neni to extrem. Me se asi nijak zvlášť nelíbí.
Mi by se líbil Antonín Hugo Neruda. Ale to není úplně krátké.
Mně k tomu příjmení nejvíc sedí Jan, Jiří, Jindřich, František (ale to je delší).
@coffewomen Hm, my to chtěli právě něčím „zjemnit“… Ale je fakt, že by se to možná tlouklo…
@Aries6 píše: Více
no protože vysloví Roneruda, nebo Romaneruda - co si z toho vybereš třeba jako úřednice, Janeruda je to samé,
já znám kluka - něco jako Jakub Psík, ten když se představuje, tak poprská sebe i celé své okolí