Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, ráda bych se zeptala lidí, co se jmenují Aurélie, nebo tak pojmenovali své děťátko, případně se tak jmenuje někdo blízký, jaké jsou reakce okolí? Moc se mi líbí význam jména, historie i oslovení Auri, Aurelko, Aurinko, Aurulko, Auroušku, ale nerada bych dítěti ublížila příliš netradičním jménem ❤️. Děkuji moc.
Znám jich několik, převážně starší paní, kdysi to bylo časté jméno. Z holčiček znám dvě, Aurinka, Auri…je to krásné a reakce okolí asi pozitivní, co jsem si všimla, ale samozřejmě neznám všechny reakce, které dostali. Nepřipadá mi to nijak zvlášť netradiční, a v dnešní době už vůbec ne.
Tohle bych svemu diteti asi neudelala. Ale mne i ty zdrobneliny prijdou takove tvrde. ![]()
Jmenovala se tak mistrová na učňáku. Všichni ji říkali Relko, Reluš….za mě tahle zkratka naprosto příšerná. Přitom jméno je to hezké. Tak jen ať počítáš s další možnou variantou jména.
@Anonymní píše: Více
Relka se mi taky nelíbí, tak bychom ji neříkali. Děkuji za názor ![]()
Známá (už dospělá žena) je Aurelie, ale je původem francouzska
Říká se jí Lily.
@Fee-bee píše: Více
Děkuji za názor. Tvrdé je to ale podle mě stejně jako Valerie, Adriana, Andrea, Romana…
Osobně neznám žádnou, ale zároveň to nepovažuju za „příliš netradiční“ jméno. Naopak, co se týče originality, přijde mi tak akorát.
@Fee-bee píše: Více
Jenže s tímhle argumentem bychom rovnou mohli zrušit všechna jména s R. A co teprve příjmení, to si kvůli případnému ráčkování potomka taky změní málokdo.
Líbí se mi verze Aurelia. Kdyby byl problém s -r nebo se zdálo tvrdé, dá se dcerce říkat Lia.
@annali souhlasím, neteř má ve jméně a příjmení celkem tři R a myslím, že se i díky tomu naučila velice brzy R vyslovovat správně