Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Za mě příšerný, promiň. Připadá mi jako nadávka a nikdy bych ho milovanému synovi nedala.
Olin je domácí podoba pro jméno Oldřich. Setkala jsem se s tím pouze ve filmu Karla Kachyni Ať žije republika. Je to vynikající film. Jeden z mých nejoblíbenějších.
Olin je za trest. Jestli chcete něco mezinárodního, tak třeba ten Oliver, Orest, Ori, našla jsem i Oran/Oren. Koneckonců i Odin je lepší než Olin. To je fakt jak Pepin, to bych svému synovi neudělala.
Málokdy se tu zhrozím nad jménem, každý má jiný vkus a beru to, ale Olin?? To nemyslíte vážně? Najděte variantu normálního jména která vám nejvíc sedne a doma mu Oline řikat můžete.
Oldřich
Oliver
Oleg
@Anonymní píše: Více
Nezlob se, ale zrovna takové jméno bych synkovi nikdy nedala…
Znám celkem dost jiných hezkých jmen pro kluky. ![]()
Ale jestli se líbí vám..?
@Kelsey1 máme v rodině… Všichni říkají Aloisovi Online, Oldo.
@Venesí píše: Více
Alois a Olda jsou naprosto rozdílná jména. To je jako by se Jiřimu řikalo Jardo. ![]()
Ahoj,
co říkáte na jméno Olin pro kluka?
Zní nám hezky a krátce, líbí se nám jeho význam („ochránce, dědic“), ale trochu se bojíme, že je to i domácí forma Oldřicha a možná působí „domácky“ až moc (něco jako Pepin)? Taky máme ještě obavy z toho, že může být terčem dětských vtípků…
Zároveň se to jméno ale normálně používá a dokonce i v zahraničí, což je pro nás taky nějaké kritérium…
Připadá vám ok, nebo pro použití jako oficiální jméno u nás v ČR mimo a spíš blbost?
Musíme se rozhodnout my, ale názor více lidí může občas pomoct… Díky moc za všechny postřehy!