Názor na jméno Olin

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15638
16.2.26 00:50
@Takco píše: Více

Taky bych řekla…
Já ale hlavně nechápu zakladatelku, že se tady tak úplně snadno nechala zviklat místními uživatelkami, když už měla svůj vlastní výběr. :P
Fakt nechápu…
A zcela upřímně, tím Jiříkem to zrovna nijak nevylepšila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5352
16.2.26 01:13

„Na poslech“ se mi to jméno líbí. Celkem mě překvapuje, jak je (minimálně tady) nepopulární. Ale nedala bych ho, protože se mi nelíbí domácké varianty jako oficiální jména a protože mě taky, bohužel, napadl jako první ten vulgární ‚šulin‘ a pak taky anglické ‚all in‘…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2945
16.2.26 05:34

V nasich koncinach je to domaci verze takze za me jako ofiko jmenk ne, je to fakt jak Pepin. Obcas to nekdo dela, vim treba o holce co je Katka v teto podobe, ale osobne toho fanousek nejsem. Nemam rada jmena, co se ustalily jako zdrobneniny (jedno sama mam, takze osobni zkusenost) a o to vic nechapu, kdyz to nekdo vyrabi z dalsich jmen.
Jeste teda doplnim, ze jako domaci verze mi nevadi a sulina mi neevokuje, jednoho Olina znam (Oldricha) a jako verze pro oslovovani ze za me ok, neprijde mi osklive…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.26 05:40

@Anna766 Nejsou jediní. Znám v okolí paní, které všichni odjakživa říkají Kačka. Úplnou náhodou jsem zjistila, že se jmenuje Jarmila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
16.2.26 05:54
@Černá Madonna píše: Více

Pro mě by třeba bylo schůdnější jméno Olin (Oldřich) než Jiří. Jméno Jiří je za mě úplně nejhorší z mužských jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8994
16.2.26 06:12
@Anna766 píše: Více

Já znám Jendu z okolí Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
16.2.26 06:21
@Anonymní píše: Více

Nelíbí se mi. Zní mi spíš jako nějaké hanlivé oslovení. Když člověk něco provede, pepane, Tomane, zdenino, Lenino!
To už bych se přiklonila k tomu Oldřichovi, Oliverovi nebo třeba Otmarovi.
Olin je takoví nedotažený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5208
16.2.26 06:23

Znam jednu pani, ktera zkracuje Olivera na Olínka. To mi vzdycky naskoci husi kuze a pripomene mi to kolínko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15067
16.2.26 07:03

Olina je taky hrozny, stejne tak Olga. Olin je jako přezdívka pro nějakého troubu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
16.2.26 07:06

Ne Olin určitě ne kamarádka vybrala tvar Olivier a to je super a nebo Oliver ale Olin neeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
16.2.26 07:08
@krecik.dzungarsky píše: Více

Miluju jméno Jiří mam svého syna a okolí se nikdy nepozastavilo nad jménem Jiří.. koneckonců Jiří byl jeden ze svatých.. a mnoho králů nese jméno Jiří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24749
16.2.26 07:29
:zed: horší jméno jsem tu dlouho nečetla, je to fakt děs… když už, tak Oleg nebo Oliver…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12148
16.2.26 07:35

To se mu chces pomstit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
16.2.26 08:00
@Al35 píše: Více

Ale jistě, u mě jde o čistě subjektivní odpor, který je propojen s velmi špatnou životní zkušeností. I bez této averze bych jméno Jiří pro potenciálního syna nezvolila. Nemám v oblibě jména, která byla populární v 70., 80. letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
16.2.26 08:06

Olda nebo Oldřich je jméno pro dospělého muže. Olin je ošklivé a jako jméno bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze