Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Trojlístek píše: Více
Mně to nepřijde. Mám kamarádku Olgu a říkám jí většinou Oli.
Ja si myslim, ze deti dnes zadne jmeno neprekvapi a berou to jak to je, znam vice deti opravdu s neceskymi jmeny a nikdy jsem neslysela, ze by se jim deti smaly. Naopak nejhur se chovaji dospeli a ty pak mozna doma to rikaji pred ditetem, ktere se zacne posmivat. Asi se neptej a dejte co chcete. Je to vase dite. Kdo se moc pta, moc se dozvi
@tini píše: Více
Jojo, pochopila jsem, že to byla pitomost sem psát takový dotaz.
A jako třeba zeptat se mě, zda se chci pomstít svému dítěti - really?
No nic, prostě moje chyba, akorát jsem se naštvala svou chybou.
V pohodě celkem. Nechápu tady komentáře. Oliver se mi tedy líbí sice víc, to je hezké jméno, ale Olin taky v pohodě, a když se líbí vám, not problem.
@Letní Kytička píše: Více
To je Katka teda lepší než ta Jarmila. Ale jo, jsou různé přiběhy, známí říkají Adéle Andulko, například.
V anglosaských zemích se to ztratí (All in), jinak můj šálek čaje to není (Olin koupil si pár holin), ale znám to a vnímám to spíš jako domácí verzi Oldřicha. Nechcete Martina?
@Anonymní píše: Více
Really - ty děcka to tak totiž vnímají.
Mne se to nelíbí, ale asi bych se nad tim nepozastavila. Znám z prace tolik různých jmen, ze Olin by krasne zapadl. A když se muze Oliverovi rikat Olíčku a Olísku, tak to uz bych radsi na dite volala Oline. A stejne nejčastěji budou oba proste Oli. Jinak k těm krajovym zvláštnostem oslovení, znám Martina, kterému se cely zivot říká Mates. Byla jsem pak se svými dětmi překvapená, ze se tak říká prý výhradně Matejovi, Matyasovi (to jsou jmena, co v mém dětství tak nějak nebyla). Pro me je Mates Martin. A ted znám Pepika i Jožku, Honzu i Jendu.. vsechno z jižní Moravy.
@krecik.dzungarsky píše: Více
To jméno bylo populární už od 9 století a např Husiti a Jiří z Poděbrad..
@Al35 píše: Více
Chápu, já bych synovi, žádného už stejně mít nebudu vzhledem k tomu, že umírám a ani jsme s manželem další děti neplánovali, nemohla dát křestní jméno člověka, který mě v dětství sexuálně zneužíval. Je to jméno, které nesnesu.
Já bych se styděl tak pojmenovat i psa.
Protože pak to děti jako pomstu berou. Znám jednoho Jaroslava, který své jméno nesnášel už od mala. Ještě víc ho točily kecy o tom, že každé jméno je hezké, když se hezky řekne. Fakt nebyl rád,
že je čtvrtý Jarouš v pořadí a je správné dedit jména. Hned v osmnácti se nechal přejmenovat. Protože Jarda to zni jako pxdel.