Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kelsey1 píše: Více
To bude jak v Čechách Pepa, na Moravě Jožin, v Čechách Jarda, na Moravě Jarin.
@Anna766 píše: Více
Rozdíly jsou i v rámci Moravy. Jižní Morava Jožin, východní Pepa.
To samé Jan. Jižní se používá Jeňa, Jeník a na východní znám jen oslovení Honza.
Když jsem tady řekla Honza, tak jsem viděla udivené pohledy.
většinou to tak je, ale ne vždy, máme v širší rodině 70letého Pepu a jeho 40letý syn je Jožinek,
prastrýc už dlouho po smrti byl také Pepa - všichni Moraváci, pak tam jsou ještě příbuzní, kterým se říká Joža
no zajímavé, ale proti ošklivému jménu Olin je Jiří super, hodí se pro malé i pro dospělé ![]()
@Kelsey1 @stinga strejda, jako malý s rodiči se přistěhovali do Čech ze Slovenska, jmenuje se Jan. Je to Jenda, Jenik, nikdo mu nikdy jinak neřekl. Jeho syn stejného jména, narozený v Čechách, odjakživa jedině Honza, Honzik. Toto je opravdu hodně krajové.
@Anonymní píše: Více
Tě nemá co mrzet, ale kdo se ptá, se i dozví.
Nebudu ti vnucovat co by bylo lepšího, ale Oliverovi říkat Olin, může jen totální ignorant.
Mladší dcera má Oliviera ve třídě a už ve školce všechny děti vědí, že je to maximálně tak Oli, Olík, ale určitě ne Olin.
A Olin je fakt jak š. ulin.
Olina jako děvče je taky opravdu těžká pomsta.
Znám tedy jednu cca 48 let a má takové vážené povolání, takže ji nikdo jinak, než Olinko neřekne, potom znám jednu asociaci s bezdomovkyni a to už je velká asociace s někým hodně špatným a zlým.
Olin je teda asi jedno z nejhorších jmen pro muže. Možná ještě horší než třeba Květoslav nebo Kamil.
@Anonymní píše: Více
No přesně tak…
Všechno záleží jen na vás.
A to je podle mě to hlavní, protože každýmu se přece jen, líbí něco úplně jinýho.
Jinak teda, jednoho takovýho
Olina (v základním tvaru jména) si vzala za muže moje sestřenice z Moravy. A byl to teda moc hezkej a charismatickej kluk. ![]()
Samozřejmě, že jsem jí ho moc přála… a navíc byl i šikovnej a hodnej.
Si tak kolikrát říkám, že já blbá na té Moravě nezůstala.
Však se chlastá úplně všude a tam přece jen, byli ti hoši jako křen…
![]()
Já jsem teda v pohodě s většinou jmen, i když se mi nelíbí, ale dokážu pochopit, co se na nich líbí ostatní. Ale Olin mi přijde jako jméno, které je fakt ošklivé. A když si ho googlím, tak mi AI vyplivne, že je celosvětově málo dávané. Tipuji tedy, že zní ošklivě spoustě lidí
Asi bych se nechtěla jmenovat jménem, které většině lidí bude evokovat šu..na ![]()
Já mám jméno, které je teď populární, ale v mém dětství bylo zastaralé a úplně jsem nesnášela, když jsem slyšela: Jeee, tak se jmenovala moje pra/babička ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Olin se říká Oldřichovi asi víc na Moravě.
A co takhle Olina, holka? Tak se říká Olgám, ne? A co kdyby syn byl třeba Oleg?
Jo, díky všem.
Vše, co tu zmiňujete, jsem napsala v úvodním dotazu.
Jak obavy z posměšků, tak i že je to moc domácké.
Olin to nebude. Oleg, Oliver, Odin (to snad nemůže nikdo dát?) se nám nelíbí.
Bude to Jiří.