Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Švédka87 píše: Více
Tak se snad ani nikdo nejmenuje, to zní jak nadavka.
Vím, že takové jméno existuje, ale nedovedu si představit rodiče, kteří ho dítěti dají.
@mado píše: Více
Našla jsem na netu : Jméno: Jarmil
V České republice je celkem 494 lidí se jménem Jarmil.
Jméno Jarmil je 545. nejčastější jméno (každý 20 791. obyvatel).
Domácí podoby jména Jarmil: Jarmilek, Jára, Míla, Jarek, Jarouš
Kdy má svátek Jarmil? 2. června
@TRG píše: Více
Oldřich je též pro anglicky mluvící docela vtipné. Máme hodně Oldřichů v rodině, ten jeden dost komunikuje v zahraničí a nakonec se z něj stal většinou Ole nebo Uli (Ole je tvar ze jména Olaf, Uli zas ze jména Ulrich, což je česky Oldřich). Tady ten si v dětství užil, hodně mu říkali Olinek šulinek, ale byl to slabší kus a nejspíš by se mu smáli a něco vymysleli na cokoliv.
@Švédka87 píše: Více
Nejhorsi je René!
Brrrr
A pro holku Regina.
A na Moravě zažívala kdysi kruté posměšky kvůli jménu Jitka. Rýmovačka Jitka - pitka, pitka je hezky řečeno p. ča.
Znala jsem rodinu, kde měli syna Jarmila a dceru Jarmilu
beze srandy, ta malá Jaruška se mnou chodila do školky…
@Trojlístek
Really ne, nevnímají. Ty názory mají od dospělých, co je naočkují. Anebo si naopak vymyslí cokoliv i na ta jména, která jsou podle místních komentujících hodná toho, že se mohou dát dokonce i lidem.
@Zita Aussig
Pr*el? Jako fakt teda zírám, co se tu zjevuje za komentáře.
@mado
Dobrý no, tak to by se měl asi udělat zákon, že si každý má vybrat jméno po porodu sám třeba hodem mincí. Protože tohle se může stát u každého jména.
@Vodnář-u-Topolu
Vidím, že to je hojně užívaný komentář ve zdejších diskuzích. Tak je dobře, že nemusíš.
@Anonymní píše: Více
Tohle prohlašoval nositel toho jména. Už ve školce chtěl, ať jej oslovují jinak a představoval se jiným jménem. Celé dětství chtěl, ať se mu říká jinak, než se v osmnácti nechal přejmenovat. Když mu někdo řekl oficiálním jménem, tak odpovídal, že Jarda to zní jako pxdel. Na Jarka či Jarina neslyšel vůbec.
Pokud dáš nelichotivé jméno, tak je možnost, že jej dítě nebude přijímat už od mala. Nemusí v tom být ani vliv okolí.
Pozor, já jednoho znám. Mladý chlap. Normální. Dokonce znám jeho otce. Možná, že mám téma k rozhovoru, až se zase potkáme. ![]()
Ja mam uplne normalni bezne jmeno a stejne se mi nikdy nelíbilo a libit nebude a to uz jsem si ho jednou nechala dokonce upravit (počeštit) a ani to nepomohlo. A na určité běžné užívané tvary jsem výslovně alergická a skřípu zubama, když mě tak někdo osloví. Nejradši bych se jmenovala nějak jinak.
@Anonymní píše: Více
kdyby Pepin, hned se mi to spojilo na šu-lin ![]()