Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vím, že takový témat je asi hodně, ale od zítřka jedu na kontrolu a budeme hned začínat s IVF. Sestra dneska naznačila, že budu mít krátký protokol, tak jsem se chtěla zeptat o co jde?
Jinak mám polycystické vaječníky a na menopur při IUI jsem reagovala dobře. Je možné, že třeba kvůli tomu máme krátký protokol???
Zajímali by mě vaše zkušenosti s ním? A jestli není lepší dlouhý, aby byli kvalitnější vajíčka???
Ja mela kratky a hned na poprve se mi chytly obe embrya
nakonec ale jedno mimi zaclo mizet. Mame vsak hned na prvni pokus krasnou holcicku:)
@Janichka Mám radost, když slyším takhle pozitivní ohlas
Prosím tě, co to ten krátký protokol vlastně je? A vy jste si nechali zavést teda rovnou dvě embryjka? To vám doporučil doktor nebo jste se sami rozhodli?
Teď jsem tě zasypala otázkama viď ![]()
Na dve embrya jsme se sami rozhodli i doktor nam to doporucil, protoze cerstve embrya maji vetsi sanci na uchyceni a pri zavedeni dvou je sance na jedno mimi asi 45procent, pri jednom je to jen asi 22procent. Navic kdyz jsem byla loni na ketu tak mi neprezilo rozmrazeni ani jedno embryo, vsechny se rozpadly, takze jsem pro zavedeni dvou.
Kratky protokol je vetsi zahul na telo. Deset dni do sebe pichas injekce silnych hormonu.
Doporucuji si priplatit za vsechny vychytavky jako je PISCI, asistovany hatching atd, at je sance co nejvyssi.
@Janichka Hormony jsem si píchala i při IUI, takže už asi vím do čeho jdu. Jen se bojím, jestli krátký protokol stačí, když mám polycystické vaječníky ![]()
A když se nechají zavést dvě embrya, tak pojišťovna pak proplácí jen tři pokusy IVF
nebo jak to je?
@Janichka Děkuju, ale mi bohužel nemáme penízky na to, abysme platili všechno
Na kolik vás IVF vyšlo??? My jsme zatím na ceně 15 tisíc a je v tom i ICSI.
Nasto stalo kolem 50 000kc ale meli jsme v tom i MESA
Mam taky polycysticke vajecniky. Prijde mi ze kratky protokol je lepsi, nemusis dlouho cekat a navic vsechny zname co maji prcky z ivf byly na kratkem
nikoho s dlouhym neznam.
A leky taky hodne stoji, vysly me ty hormony asi na 6000kc
Myslim ze pojistovna plati tri pokusy bez ohledu na mnozstvi zavedenych embryi
@Janichka Tak to je teda pálka
My jsme teď předělávali byt (ještě nemáme vše hotové) a penízky nějak nezbyli, hlavně jsem s IVF nepočítali ![]()
Co jsem četla v různých diskuzích, tak psali, že pojištovny hradí tři pokusy, když si necháš zavést dvě embrya a čtyři, když jedno ![]()
No ale spocitej si uspesnost a navic ti po ze zmrazenych nemusi zustat ani jedno kvalitni.
Hradi jen ten ukon zavedeni, coz je prd. Jinak si vse okolo hradis stejne sama.
@Janichka Pojišťovna hradí i ten menopur, co si budu píchat při stimulaci ![]()
Musíme to promyslet a hlavně se poradit s doktorem
Jsem z toho teď nějaká přepadlá ![]()
@Niiika88 Pokud si necháš v prvních dvou cyklech zavést jen jedno embryo tak pojišťovna hradí 4 pokusy. Držím palce ať vám to vyjde hned napoprvé ![]()
@Petiik Děkuju
, teď jsem to hledala na pojišťovně a je to tak ![]()
A jak je to s váma, taky jste prošli IVF nebo ho máte před sebou?
@Niiika88 Nene, zatím mám za sebou 6 inseminací ve 3 cyklech a prd
Na IVF se zatím psychicky připravuju a příští týden se chci do CARu objednat. Ale ráda bych to stihla pořešit v srpnu a koupit si i léky, protože se mají od 1.9. zdražovat
A jsem zatím rozhodnutá pro 2 embrya, když to půjde, protože je mi jasné, že jestli si nechám zavést jen 1 a nevyjde to, tak si to budu vyčítat a říkat si, že jsem měla zavést radši 2…